Skocz do zawartości

Zaplecze na darmowych domenach

plemnik99

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Czy ma jakąś wartość robienie domen na darmowych serwisach, bo słyszałem że nie. Ponieważ pozycjonujemy tylko dany serwis (strona jest wyświetlana jakby w ramce) a nie swój docelowy. A zatem czy są jakieś serwisy darmowe na których zakładanie domen jest bezpłatne i ma jakieś znaczenie dla pozycji strony?

Chce zrobić sobie jakieś zaplecze żeby "podnieść" swoją stronkę ale nie chcę bulić za domeny jak za woły...

"Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją"

— Apolinary Despinoix

Z darmowymi domenami to taki numer ze oni nie są twoje.Jak nie chcesz bulić za domeny zakładaj sub-domeny,kupuj domeny regionalne i td.W wartościowe zaplecze trzeba inwestować bo inaczej niema sensu jego pozycjonować.Mialem przypadki kiedy zaplecze z PR2 i SITE 40 000 padło,bo padła firma hostingowa automatycznie przestały działać sub domeny na ich domenie.teraz nigdy nie robię zaplecze na domenach darmowych,albo sub domenach firm hostingowych.Przez rok większość domen masz za symboliczny 1-10 PLN,a po roku dobre zaplecze samo na domenę zarobie,linki,punkty SWL i td.Takie moje zdanie i nie upieram się ze ono jedyne słuszne.

Lepiej postawić na darmowych niż nie postawić wcale. Jak nie masz wyboru to stawiaj na darmowych, tylko przygotuj się na to, że - jak zauważył MaxPan - w każdej chwili może Ci to zaplecze zniknąć.

Tak na marginesie, domeny nie są drogie jak woły. W OVH masz .com czy .info za 25zł brutto/rok.

Jeżeli koniecznie chcesz coś darmowego to skorzystaj z usług gigantów: blogger.com czy wordpress.com.

Zasadniczo przy niskich cenach domen regionalnych warto w nie inwestować jako zaplecze - jeśli postawisz tam coś sensownego to przez rok czasu zawsze wpadnie kilka złotówek a nawet strona zarobi na przedłużenie.

Może uda mi się zrobić coś dobrego

;)

Nie ma też co generalizować. Jest sporo darmowych serwerów na których można bez problemu postawić jakieś małe zaplecze, a nawet większe projekty. Warto stawiać blogi na wordpress.com czy na blogspocie. Tylko to nie może być typowy spam, bo od razu poleci, a jak będą to wartościowe blogi, aktualizowane od czasu do czasu to z czasem zyskają naprawdę sporą moc. Szczególnie że wpisy indeksują się dosłownie w minutkę.

Wystarczy poszukać i pokombinować, aby znaleźć sporo tego typu platform oraz darmowych serwerów na które można wrzucić jakieś proste stronki HTML. Oczywiście trzeba pamiętać o tym, że mogą zostać skasowane z dnia na dzień bez podania powodu. Więc mimo wszystko lepiej zapłacić za jakiś prosty hosting i domenę, chociażby regionalną.

Ja bym Ci polecił zainwestować w hosting SEO np. w neteasy.pl - jest poniżej 100 zł brutto na rok i masz 8 IP, podpinasz jedną regionalkę za 4 zł na rok - rejestracja i rządzisz. Owszem, zaplecze w miarę dobrej jakości na WordPressie czy Blox.pl czy blogspot.com jest dobre, ale zawsze będzie lepsze na własnej domenie i hostingu, bo bezpieczniejsze.

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

z własnego doświadczenia powiem że darmowe domeny mogą służyć jadynie jaqko "podpórka". Ostatnio dostałem ban na kilka domen na blogspocie .A miały PR 3 .I to hurtowo wszystke poleciały.W jeden dzień dostałem maile że zostały usunięte. Po 3 latach i dobrym linkowniu,unikalne treść itp. Nigdy więcej darmowych domen

wszystko o brazylijskiej piłce nożnej - brasfutebol.com

FreshMed - najlepszy stomatolog w Katowicach

Też się z tym zgadzam. To jest dobre rozwiązanie. Jeśli jednak postawiłbyś zaplecze na darmowym hostingu i domenie, warto kopie artykułów trzymać gdzieś w komputerze - też jest to jakieś rozwiązanie.

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności