Skocz do zawartości

[Startup] Panel klienta CRM + Monitor pozycji stron w Google

Rekomendowane odpowiedzi

qrcze, ostatnio chyba tylko ja sobie tu "życzę"...

bardzo pomocne by było, żeby przy eksporcie linków sformatowanych do XR nie występowały znaki " (cudzysłów).

XR nie odczytuje wówczas prawidłowo i trzeba całość ręcznie poprawiać... to chyba nie jest duży problem?

dymna.jpg

• Odpowiedzi 129
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jak ustawić proxy przez PHP?

Wgrałem plik na dwa różne serwery, wkleiłem ich adresy (https://strona.pl/proxy.php) do CRM i od razu mam:

Proxy Error / Google Ban

więc pewnie coś źle robię.

W paczce nie ma instrukcji, więc pytam...

PS.

W position_chceck.php mam:

Warning: curl_setopt() [function.curl-setopt]: CURLOPT_FOLLOWLOCATION cannot be activated when in safe_mode or an open_basedir is set in /home/xxx/xxx/xxx/cron/position_check.php on line 0

Śledź odwiedzających Twoją stronę opartą o WordPress -> Pobierz bezpłatnie WP Tao

@początkujący - w którym dokładnie miejscu masz te " ? u mnie tego nie ma

@mj_2000 - przez to proxy nie można się połączyć z Google prawdopodobnie dany hosting gdzie wgrałeś plik php ma bana w Google - tak jak sugeruje komunikat

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Przy eksporcie do Xr masz zapis:

[url="https://www.xxx.pl/yyy.html"]fraza[/url]

generalnie nie jest to wielki problem, bo mam inne narzędzie, w którym wszystkie " mogę usunąć jednym przyciskiem, ale...

format z "" jest prawidłowy 'książkowo', jednakże Xr - mimo, że przy teście pokaże linki prawidłowo - na np. SMF wyeksportuje je literalnie:

[url="https://www.xxx.pl/yyy.html"]fraza[/url]

: nie jako aktywny link; zatem cudzysłowy należy przed blastem usunąć.

dymna.jpg

• 4 tygodnie później...

Witam,

W paneli klienta pojawiła się aktualizacja do wersji OmniCRM 3.0 a w niej nowe przydatne narzędzia do eksportu (zakładka Tools) gotowych projektów do takich narzędzi jak :

- XRummer

- Statlink

- OmniMAX

A także eksporty do formatów ułatwiających pracę z linkowaniem stron. Eksport robimy wg domen bądź wybierając cały zestaw domen z danym priorytetem.

Dodatkowo :

- poprawione sprawdzanie PR

- możliwość przydzielania dla domen priorytetów od 1 do 10 (dane informacyjne dla nas, dla naszych pracowników bądź partnerów dodatkowo wykorzystywane jest to w zakładce Tools i wspomnianym wyżej eksporcie)

- możliwość przydzielania statusu Szybko i Wolno (dane informacyjne dla nas, dla naszych pracowników bądź partnerów)

- cachowanie zakładki "Domeny", przy większej ilości domen potrafiła chodzić trochę wolno...

- poprawka kilku innych błędów

Instalacja jak i aktualizacja do pobrania z panelu klienta.

Przypominam jednocześnie, że przed przystąpieniem do aktualizacji należy wykonać kopię bezpieczeństwa obecnych plików.

Aktualizacja polega na wgraniu nowych pliczków, nic nie trzeba odpalać.

banner_crm.pngbanner_adw.pngbanner_add.png

• 3 miesiące temu...
nowe przydatne narzędzia do eksportu (zakładka Tools) gotowych projektów do takich narzędzi jak :

- XRummer

- Statlink

- OmniMAX

A także eksporty do formatów ułatwiających pracę z linkowaniem stron. Eksport robimy wg domen bądź wybierając cały zestaw domen z danym priorytetem.

powiem tak po dłuższym testowaniu nowej wersji:

ta funkcjonalność jest tak dobra, że rozleniwi każdego, kto poważnie zajmuje się pozycjonowaniem.

przygotowanie projektu na nawet kilkaset fraz zajmuje mi obecnie kilka minut...

ogólnie narzędzie bardzo pomocne w automatyzacji działań pozycjonerskich

dymna.jpg

Mam dwie propozycje:

1. przy eksporcie danych - bardzo bym prosil o checki z domenami, bo nie zawsze chce dla wszystkich eksportowac

2. przy monitoringu pozycji powinno byc do wyboru jak liczyc pozycje, a dokladniej czy wyniki z mapek brac pod uwage

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

• 3 miesiące temu...

@www.skrypty.pro

Ad1. Ale to masz wystarczy wejść do Tools i można sobie cuda na patyku pobrać w dowolnym formacie (jeśli mowa o konkretnych domenach - tu się przydaje używanie priorytetów)

Ad2. Jeśli strona jest w mapkach to zaliczy jak jej nie ma to nie liczy

@arve_lek

Dlatego że blokowanie działa na zasadzie nie sprawdzaj w Google - jeśli klient rezygnuje z frazy to ją usuwasz z panelu. Kilka osób prosiło o takie rozwiązanie tego bo mają klientów którzy czasowo robią jakieś frazy i wtedy mają podgląd wszystkiego cały czas

• 1 miesiąc temu...

Dlaczego nie można dodać masowo fraz ? Nie zawsze panel służy tylko do monitorowania stron Klientów, ale też swoich, więc jaki jest sens ustawiania stawek za frazy za które nie dostaję ani złotówki ? Teraz chciałem wgrać 100 fraz, ale widzę, że nie mam jak.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

• 2 miesiące temu...

Aktualnie ukazała się nowa wersja OmniCRM

- obsługa fraz regionalnych (teraz można dla sprawdzanej frazy ustawić województwo lub/i miasto)

Z okazji wydania nowej wersji OmniCRM można zakupić oprogramowanie w cenie promocyjnej 350 zł - oferta ograniczona czasowo

Aktualnie został uruchomiony nowy panel licencyjny (jeszcze nie jest w 100% skończony więc małe niedociągnięcia mogą się pojawiać) - do końca tyg wszystko będzie na cacy dokończone

Adres do panelu:

https://omnipanel.pl/panel/

Dane dostępowe:

login: mail na którego jest licencja

hasło: mail na którego jest licencja

Po zalogowaniu się do panelu proszę w pierwszej kolejności zmienić swoje hasło na nowe (Edytuj dane - menu po lewej stronie)

Uwaga:

Nowy panel jest powiązany z nowym systemem licencyjnym tak więc wszystkie stare licencje zostały przepisane do nowego konta i nowego klucza licencji licencja.zl

Nowy klucz można pobrać go po zalogowaniu się do panelu - menu po lewej stronie

Do nowego klucza są przypisane tylko zamówienia - nie ma żadnych instalacji (wszystkie zakupione licencje są nie przypisane do domen) - nie dotyczy produktów OmniSPEED / OmniWP / OmniMANAGER

Aby wykorzystać nowy klucz należy podmienić klucz na nowy i przeinstalować oprogramowanie (w większości przypadków wystarczy po prostu odpalić plik install.php i zakończyć na tym etapie instalację)

Jeśli posiadane były 2 konta lub więcej w OmniPanelu (stara wersja) wszystkie konta zostały połączone do 1 klucza i jednego panelu - na koncie takim będzie się znajdowała suma wszystkich zakupionych produktów (np jeśli ktoś posiadał OmniCRM na starym koncie i OmniSPEED na nowym koncie to OmniCRM został przypisany do licencji OmniSPEED-a jako tej najnowszej)

Prosimy o jak najszybsze przejście na nowy system licencji i podmianę klucza na nowy gdyż aplikacje będą się wyłączały z powodu braku autoryzacji - stare licencje są sukcesywnie wyłączane

Czy to jedyna zmiana (frazy regionalne)?

Czy jest możliwość zmiany layoutu raportu w PDF?

Aktualny jest strasznie brzydki - znacznie lepszy jest w podglądzie on-line. Nie można zrobić, by był taki sam?

Sprawdziłem w panelu wersję - jest 3.0.

Nowa wersja nie ma wyższego numeru?

Ponawiam prośbę o datę publikacji pliku w panelu. Nie wiadomo czy jest sens coś pobierać.

mniej znaczy więcej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności