Skocz do zawartości

Portal Blogowy foto. Potrzebna pomoc.

morderrca

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Posiadam fajną domenę lwww.blogifoto.pl i chciałbym postawić portal blogowy-foto jak na https://www.photoblog.pl/, lecz nie wiem jakiego skryptu użyć.

Rozumiem że najlepszym rozwiązaniem było by zlecenie zbudowania profesjonalnego portalu jakiemuś specjaliście, ale na pewno jest to spory wydatek na który teraz mnie nie stać.

Macie jakieś pomysły co wykorzystać do takiego portalu?

W internecie znalazłem systemy blogowe:

-wordsmith

-textpattern

-sblog

-RCBlog

-b2evolution

-blogmod

-bmachine

-cheesyblog

Który waszym zdaniem byłby najlepszy na tego typu stronę?

A może znacie jakieś inne skrypty?

Proszę o pomoc!

Jeżeli szukasz najlepszego miejsca do spędzenia zimy w górach, wraz z rodziną lub przyjaciółmi to musisz odwiedzić Tatry forum - największe forum Tatr w Polsce. Mnóstwo informacji, przydatne linki, fotogalerie.

Może wordpress + szablon przeznaczony dla photobloga.

Wszystko było by fajnie gdybym tylko wiedział jak zmodyfikować tego wordpressa aby miec funkcjonalnego fotobloga

Jeżeli szukasz najlepszego miejsca do spędzenia zimy w górach, wraz z rodziną lub przyjaciółmi to musisz odwiedzić Tatry forum - największe forum Tatr w Polsce. Mnóstwo informacji, przydatne linki, fotogalerie.

Choćby dzięki tym pluginom ;)

Ok tylko czy dzięki wordpressowi i temu pluginowi będę mógł stworzy platformę na której będą mogli rejestrować się użytkownicy i tworzyć własne blogi?

Oj to już bardziej skomplikowana sprawa. Jak już wspomniałeś, najlepsze by było dedykowane rozwiązanie. Myślę, że jest to do zrobienia, przykładem może być wordpress.com, która oferuje blogi na wordpressie(sam korzystam ;)), aczkolwiek znajomość PHP+MySQL jest w tym przypadku niezbędna. Dodatkowo potrzebny ci będzie dobry serwer, najlepiej z nielimitowanym transferem żeby to wszystko uciągnąć.

Blame - webDevelopin' - mój blog.

Gdybym już posiadał taką platformę, to na pewno na początek mniejszy serwer by wystarczył, zanim odpowiednio bym to wypozycjonował aby był jakiś solidny ruch.

Największym problemem jest, tak jak już wspomniałeś, znajomości PHP+MySQL którego narazie nie przeskoczę;)

A są jakieś gotowe rozwiązania(skrypty) dla takich portali blogowych jak photoblog.pl?

Starałem się coś znaleźć w sieci ale nic poza blogami typu wordpress nie znalazłem. I nawet nie wiem jak to wpisać w google. Próbowałem na wiele sposobów i po polsku i po angielsku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności