Skocz do zawartości

Ile linków wychodzących z jednej strony zapleczowej

mayeros

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

potrzebuję porady. Buduję zaplecze i zbieram pierwsze wpisy ale tak się zastanawiam ile mogę umieścić linków wychodzących do stron pozycjonowanych w zakładce links w preclu żeby te linki miały jakąś moc. Bo to chyba nie jest tak, że do precel służy właścicielowi do pozycjonowania jednej strony na jedną frazę. Będę wdzięczny jeśli mi ktoś to rozjaśni.

Nie za bardzo rozumiem. Chyba dlatego, że jestem świeży. Jak to na każdej podstronie zaplecza 2-4 linki. Mi chodziło o liczbę anchorów do stron pozycjonowanych w zakladce blogroll.

I jeszcze skąd 140 linków na stronie?

I po co daje się te tagi w artykułach, skoro to nie są anchory dop strony pozycjonowanej?

Xann może się mylę, ale ten Twój post chyba nie na temat bo ja nie pytałem o IP.

Może i nie bezprośrenio na twoje pytanie ale jeżeli umiesz czytać miedzy wierszami to z jednego IP najelpiej jeden link do strony , czyli jak całe zaplecze postawisz na jedym IP to nie ma znaczenia ile linków bedzie wychodziło z strony jak i tak wszyskie beda z jednego IP

Marketing internetowy dla firm

okazwłoka ale jak to zrobić żeby na każdej stronie był inny link. Jak wejdę w zakładkę "Linki" i wpiszę tam adresy to one pojawiają się na każdej stronie takie same.

Xann ale mi chodzi nie o linki z jednego IP do tej samej strony pozycjonowanej tylko do kilku różnych. I nie wiem ile linków wychodzących mogę dać z jednego precla do różnych stron pozycjonowanych?

@mayeros

W preclach linkuje się głownie z wpisów tam zamieszczonych, więc jeśli pozycjonujesz przykładowo 10 stron to publikujesz w preclu X wpisów tematyczne powiązane z pozycjonowaną stroną i w tych wpisach umieszczasz kilka linków do pozycjonowanej strony.

W przypadku precla w Blogrollu powinno znaleźć się jak najmniej linków wychodzących (bo chyba o to Ci w pytaniu chodziło). Myślę, że 3 będzie liczbą optymalną - wszystko zależy od tego jak będziesz swojego precla linkował.

O tym jak ważne jest skuteczne pozycjonowanie stron internetowych. Usługi remontowo budowlane i instalacje sanitarne Tarnów i okolice. O tym dlaczego ludzie wybierają chwilówki zamiast pożyczek w banku.

paweu, wcale to nie taka bzdura - to o czym napisał Xann.

Swojego czasu testowałem IP właśnie pod tym kątem i wyniki jasno pokazały, że jak dasz wyłącznie 1xx linków z jednego IP strona stanie w miejscu i się nie ruszy, dopóki nie zmienisz techniki i sposobu linkowania. Żeby nie było niejasności - test przeprowadzałem na unikalnych IP nie było więc możliwości, żeby stały na nich strony o których nie miałbym pojęcia.

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

@mayeros

Nikt Ci nie pisze, że nie ma być linków w blogrollu tylko, żeby tych linków nie było za dużo. Trzy linki zakładając, że jest to precel w blogroolu myślę, że jest liczbą optymalną.

Zajrzyj do https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showforum=19 i zobacz jak wyglądają reklamowane tam precle oraz jak jest z nich linkowane.

O tym jak ważne jest skuteczne pozycjonowanie stron internetowych. Usługi remontowo budowlane i instalacje sanitarne Tarnów i okolice. O tym dlaczego ludzie wybierają chwilówki zamiast pożyczek w banku.

horcyk, przeglądałem te precle i jedni umieszczają zakładkę link z linkami do innych stron a w innych preclach tej zakładki nie ma. I teraz zastanawiam się czy link do strony pozycjonowanej w tej zakladce = linkowi w artykule, ktory zamieszczę w preclu? Wtedy nie miałoby sensu wstawianie własnych artykułów z linkami do precla bo przecież linki z jednego IP niewiele dają. Czy dobrze kombinuję

Mnie też to nurtuje. Z jednej strony linki umieszczone w treści dają więcej, ale z drugiej strony nie wiem czy coś da takie linkowanie z każdej podstrony/wpisu. Ja bym się skłaniał w blogrollu umieścić link do głównej strony pozycjonowanej, a w artykułach linkować do podstron.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności