Skocz do zawartości

Pomęczmy nadal 301!

gniotek

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

ostatnio głośno o 301 było, już wszyscy wiemy jak to działa. Mnie jednak zastanawia, czy są inne metody operowania wartością 301 oraz czy to przekierowanie jest w stanie wyciągnąć nam domenę z filtra, czy jakiegoś tam boxa. Mam na myśli następującą sytuację:

Mamy domenę A, oraz domenę B.

A jest stara, pozycjonujemy, dostajemy bach filtra, leci poza wyniki wyszukiwania.

B - młoda pozycjonowana i nie dostaje filtra. Bardziej nam jednak zależy na nazwie A, dlatego robimy 301 z B na A i co się dzieje?

Strona A zastępuje pozycje B, czy może nic się nie dzieje?

Ktoś testował, sprawdzał?

Jeżeli przez tydzień nie pojawią się w tym wątku konkretne odpowiedzi, chętnie przeprowadzę test.

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

Oki, rozumiem, ale przeczytaj uważnie.

I pytanie jest: dlaczego nie działa w ten sposób?

Zakładamy, że treść spod strony B wędruje zamiast treści A.

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

Zakładamy, że treść spod strony B wędruje zamiast treści A
Zależy co było przyczyną filtra. Trochę za dużo kombinujesz B)

301 na chłopski rozum wygląda tak:

-robisz 301 z A na B

-bot przemieża sieć i trafia na link prowadzący do A (wcześniej ona dostawała moc tego linka), teraz przekazuje go B

dlatego przekazanie mocy przez 301 tak długo trwa, bo zanim bot znowu odwiedzi stronę z linkiem może minąć trochę czasu, jeżeli w ogóle ją odwiedzi.

Jeżeli twoje zabiegi przypadkowo usuną przyczynę filtra to Twój sposób zadziała. Ale nie sądzę, żeby to była reguła na wyciąganie strony z filtra.

Filtr za linki - prawdopodobnie algorytm wyłapujący kupne linki, tylko problem w tym, że te linki "już" nie istnieją, albo nawet nie są do namierzenia. Sam filtr wiem jak przeskoczyć i mam już pomysł, tylko ostatnio zacząłem kombinować z 301, stąd moje pytanie w tej sprawie.

Mhm... tęskniłem?

Nie, nie. Chopaki nie o to mi chodzi :)

Na stronę A dostaję filtr. Spada poza 100.

Mam stronę B, która jest w top10. Robię 301 z domeny B na tą stronę zafiltrowaną A.

I pytanie czy takie przekierowanie może coś zmienić.

Wiem, że 301 z A na nową domenę pomogłoby, ale chodzi mi o odwrotną sytuację.

Mhm... tęskniłem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności