Skocz do zawartości

MYSQL - UNIX TIMESTAMP - domyślnie

korpirkor

Rekomendowane odpowiedzi

Spróbuj dać +0 np SELECT TIM+0 FROM tablica powinno zadziałać, daj znać czy działa i czy Cię to zadawala

a) takie rozwiązanie nie zwraca timestamp a po prostu datę bez formatowania (np 20100903231103.000000)

;) chodzi mi o to, że jak np. mam tabelę z polem typu timestamp to, żeby SELECT * FROM `tabela` zwróciło właśnie timestamp zamiast sformatowanej daty

jest to możliwe w ogóle ?

A co ci przeszkadza użycie UNIX_TIMESTAMP ??? na mysql.org q dziale data type gdzies widzialem, że format zależy od ustawień mysql'owych być może tylko chodziło o format daty i czasu ale być może też jest tam jakieś ustawienie zwracające 'surowy' timestamp, poszukaj

Tylko timestamp jest bez uwzględnienia strefy czasowej... A łatwo się pomylic jeżeli serwer baz ma godzinę 11:20 +02:00 a serwer WWW 10:00 +00:00 jakbym nie musiał kazdego pola przesiewać przez Unix_timestamp() to oszczędziłoby mi sporo czasu :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności