Skocz do zawartości

Czy warto dodawać tagi w Wordpress.com

Linkman

Rekomendowane odpowiedzi

Założyłem blog na Wordpress.com i najpierw dodawałem tagi, ale czyjś wpis w necie uświadomił mi że każdy taki tag to link wychodzący, osłabiający siłę linków na których mi zależy, które umieściłem na tym blogu. Jednak z drugiej strony podobno takie tagi napędzają użytkowników a ci z kolei mogą zamieścić u siebie linki do mojego bloga. Czy warto więc dodawać tagi do wpisów na Wordpress?

To ktoś Ci bajki wciskał. Tagi to linkowanie wewnętrzne, tak niezbędne do prowadzenia każdej strony internetowej. Dodawaj tagi, w niczym nie szkodzą, a mogą tylko pomóc (chodź tutaj część osób uważa, że powinny być opatrzone znacznikiem nofollow, ponieważ kłócą się z regulaminem Wujka).

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

To ktoś Ci bajki wciskał. Tagi to linkowanie wewnętrzne, tak niezbędne do prowadzenia każdej strony internetowej. Dodawaj tagi, w niczym nie szkodzą, a mogą tylko pomóc (chodź tutaj część osób uważa, że powinny być opatrzone znacznikiem nofollow, ponieważ kłócą się z regulaminem Wujka).

Chyba nie bajki. Sprawdź, jak możesz, to przekonasz się że tagi linkują do wordpress.com a nie do artykułów na blogu na którym są wstawione.

Chyba nie bajki. Sprawdź, jak możesz, to przekonasz się że tagi linkują do wordpress.com a nie do artykułów na blogu na którym są wstawione.

Zgadzam zię z Paq, tagi jakie dajesz w WP linkują do Twojej strony a nie do WP com

Zgadzam zię z Paq, tagi jakie dajesz w WP linkują do Twojej strony a nie do WP com

Sprawdźcie sobie. Powtarzam, bo przed chwila sprawdziłem po raz drugi - tagi na blogu założonym nie tylko na skrypcie WP ale i na subdomenie wordpress.com, a wiec darmowej, linkują do wordpress.com. Nie są to linki wewnętrzne.

Podkreślam, bo może ma to znaczenie - chodzi o blog na subdomenie wordpress.com.

Kiedys to mialo duzy sens dlatego, ze tak jak mowisz tagi linkuja do wordpress.com i odnosza sie do zawartosci wszystkich blogow. Strony z tagami mialy wysoki PR, bo rozne blogi tam linkowaly i dzieki temu nasz link mogl sie znalezc na np. stronie z tagiem o PR7. Jednak od pewnego czasu wordpress wprowadzil nofollow na stronach z tagami, wiec zadnych korzysci z PR nie mamy.

Mysle, ze warto dawac tagi wtedy kiedy piszemy o jakis popularnych sprawach i czesto aktualizujemy blog, wtedy mozemy liczyc na wejscia osob z wordpress.com, ktore szukaja po tagach.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności