Skocz do zawartości

Test Publikera

kazek76

Rekomendowane odpowiedzi

Postanowiłem przeprowadzić test Publikera, nie na temat wartości programu (bo jest wart swojej ceny), ale pod względem przyrostu linków i jak to rozkłada się w czasie.

Dobrze by było, aby ktoś również uruchomił taki równoległy test, by było można wyniki uśrednić, by jak najmniej było kwestii "losowości i przypadku".

Jaki jest cel?

Pojawia się dużo pytań na temat indeksacji i ogólnej wartości tego programu. Ja po zakupie ustawiłem projekty, używając wszystkich jego funkcji wersji PRO i po pewnym czasie zacząłem się zastanawiać, jak by to było, gdyby wszystko było tylko linkowane - nie używać podlinkowania, pingowania i w ogóle żadnego dopalania wpisów.

Oczywiście wyniki nie były by dużo warte, gdyby nie było ich do niczego porównać, dlatego jak Publiker przeleci wszystkie katalogi, precle - dodam następny projekt na tych samych zasadach i wpisy dopalę tylko używając tego programu. ( może się także ktoś skusi, już to zrobić? ;) )

Ustawienia projektu

Utworzyłem nowy darmowy blog, uzyskując przy tym nową subdomenę i wypełniłem tekstem, nawiązując tematycznie do anchora linków.

Publiker ustawiony na 1000 wpisów do katalogów i 1000 wpisów do precli - wszystko inne wyłączone. Jednak dzienna wydajność to według Publikera to 1300 wpisów, z czego ok. 75-80% zatwierdzonych. Baza standardowa.

Wszystkie wpisy idą tylko na jeden anchor.

Test włączony dnia. 31 sirpień 2010, wyniki będą przekazywane co tydzień.

Pierwsze wyniki na dzień 4 wrzesień

Strona wpadła w indeks już po 24 godzinach, a obecnie posiada 49 BL - Yahoo (w google wydaje się ciut więcej, gdyż w tekście jest literówka i dość łatwo wyszukać)

Pozycja w G - 221

Bardzo proszę o nierobienie z tematu dyskusji towarzyskich, by był czytelny :)

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@IT

Nie mam scrapeboxa i chyba większość tego forum, wzoruje się właśnie na yahoo - jednak nie widzę problemu abyś gdzieś po miesiącu, może więcej "przeleciał" tym narzędziem i uzupełnić ten test :P Pewnie nie jeden (w tym ja) byli by Ci wdzięczni.

@zoreander

Wiem, jednak wiele osób pyta o skuteczność, tego narzędzia dla hobbystów pozycjonowania. Mnie też w sumie ciekawi jak jego działanie, na jego bazie pojawia się w sieci. Przeważnie używa się różnych technik i wtedy ciężko wyłapać, co jest z publikera, a co z innych działań.

Wg mnie nie jest tak kolorowo jak myślimy - wczoraj sprawdziłam i na 350 opublikowanych linków tylko 5 google zaindeksowało, fakt że to były linki niepingowane - dziś postaram się sprawdzić pingowane.

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

Dzisiaj sprawdzane BL jest 100 - jak już wspomniałem, Google wydaje się być więcej.

Statystyki publikera pokazują:

Wysłanych: 5445

Opublikowanych: 4298

Można więc stwierdzić, że po niecałych pięciu dniach, zindeksowało ok. 5% - z wysłanych publikacji. Co chyba nie jest złym wynikiem.

Jednak zobaczymy co będzie po miesiącu, lub dwóch.

Ja zauważyłem, że wpisy w indeksie pojawiają się bardzo szybko i to około 30-40%, ale po kilku dniach większość z tych 30-40% znika. Oczywiście mówię o tych widniejących w serpach w google.

Zrobiłam test przy pingowanych wynikach - u mnie na 82 dodane publikerem wpisy 7 jest zaindeksowane (bez pingowania na 350 było 5). Także widać dużą poprawę jak się pinguje wpisy.

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Danae, a jak długo Ci się te wpisy trzymają?

Na razie nie wiem - do tej pory nie sprawdzałam, bo nie sądziłam, że wpisy z publikera tak słabo się indeksują - dopiero ktoś na forum dał temat jak poprawić indksację wpisów i się tym zainteresowałam. Będę to sprawdzać - zobaczymy za miesiąc czy te 7 zaindeksowanych wpisów będzie jeszcze, ale coś mam wrażenie że nie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności