Skocz do zawartości

Dlaczego jest taka mała ilość stron w google?

faktor.biz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam nie lada zagadke (o ile to zagadka). Mam strone ktora ma 115k podstron w sitemap. Wg narzedzi webmastera stron w google jest 56k i sie stopniowo indeksuja dalej. Natomiast jak wpisze "site:" to juz pokazuje 3400 wynikow z mojej strony. Taka jest sytuacja od paru miesiecy ze skokami pomiedzy 3k a 10k. Te strony sa stale i nie znikaja. Mozna dotrzec do nich po linkach. Bana tez jakos nie widze by byl.

Ktos ma pomysl? Robots jest, mapa podzielona na kawalki po 10k stron.

Z gory dzieki.

Troubles with google penalty? No problem - can fix it!

Google już tak ma.

Realny stopień indeksacji, a to co pokazuje zapytanie site niestety nieco się różni. Sprawa podobno jest bardzo zaawansowana, bo jakby google cięło site dla walki z systemami wymiany linków, które rzekomo na punkcie site nabijają punkty. Za site nie nadążysz.

Jeżeli masz unikalną treść na każdej podstronie, to prędzej czy później wejdzie do indeksu. Jeżeli masz kopie i tak na raz chcesz to indeksować to może być problem. Będziesz potrzebować naprawdę dobrych linków.

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

To sklep internetowy z ksiazkami wiec na kazdej podstronie powtarza sie tylko lista kategorii i menu. Bez swl. Kod tez ma standardy jakie chce google a i sa proste adresy itp.

Jedyny minus jaki przychodzi mi do glowy to waga strony bo ta ma jakies 400kb?

na glownej sa 32 miniaturki ksiazek, 3 flashe (1 ma ponad 100kb).

po wpisaniu "link..." pokazuje 2 strony (wyzszy pr - czestsza odwiedzalnosc przez bota - o ile to wciaz aktualne).

e-antykwariat.pl sami obejrzyjcie

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności