Skocz do zawartości

Zakupić OmniADD czy Publiker ?

superwieniu

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
jeden i drugi projekt konkurują ze sobą co będę dawać częste aktualizacje i ulepszenia.

Nie konkurują, bo ze wzgledu na roznice funkcjonalnosci ich optymalne zastosowania są po prostu różne. OmniAdd dziala szybko, ale jest do bólu prosty (w niektorych kwestiach aż za bardzo: brak losowosci wpisow, niemozliwosc ustawienia dla czesci projektow dodawania jako wpisu, a dla czesci jako artykulu itp). Publiker dzięki rozbudowanym funkcjom służy do bardziej zaawansowanych dzialan, ale za to jest wolny. Jeden nie zastąpi drugiego, a drugi nie zastąpi pierwszego.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Tu nie zgodzę się z tobą,używam i jednego i drugiego.To dwa konkurencyjne produkty, i na pewno celem Omni jest zepchnięcia Publikera z lidera automatów,jednocześnie przy obniżeniu zużycia serwera.Moim zdaniem jedna z większych wad publikera to potrzeba drogiego hostingu.Wystarczę przeczytać co pisze Kojotek o planach rozbudowy OmniAdd .Aktualnie Publiker to więcej profesjonalnych funkcji,ale nikt nie mówił ze Omni nie będzie tego mieć.

Wystarczę porównać tempo rozwoju OmniAdd i Publikera.

Sam napisales, ze warto miec oba, gdyby byly bedac do tego samego byly jednoczensie porownywalne teza ta nie bylaby prawdziwa ;) Ponadto Kojotek jasno pisze, ze nie zamierza rozbudowywac OmniAdda o mase dodatkowych funkcji tak jak to ma Publiker, więc z tego również wynika stosowanie produktu albo do roznych projektow albo przy roznych strategiach.

Darmowe programy

Odkąd mam OmniAdd zapomniałem o Publikerze. Dziś sobie o nim przypomniałem, że mam kilka niedokończonych projektów. Ale to samo mówi za siebie. Przy publikerze tyle nie siedziałem, a do OmniAdd aż jakoś miło się zalogować i patrzeć jak wszystko sprawnie śmiga. Oczywiście w Publikerze też wszystko sprawne ,ale Publiker to muł...

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

tu się zgodzę z tobą,wilk, aktualnie Omni i Publiker dopełniają jeden drugiego.To jak z samochodami,jak stać kogoś to kupuje się,sportowy,terenówka i rodzinnego vana :D.Wracając do tematu,za nie długo cena Omni będzie już 350 PLN wiec cena już nie jest decydująca,może w przypadku serwera tak.Jak ktoś zaczyna swoja przygodę z automatami to polecam raczej Omni, jak ktoś planuje wykorzystywać wszystkie "bajery" Publikera to oczywiście Publiker.A jak kogoś stać to polecam OmniAdd,Publiker,Xrumer,Senuke i jeszcze parę ;)

Oba softy używam i oba cenię - uzupełniają się. Ale z paroma opiniami trudno mi się zgodzić, albo przynajmniej zgodzić się w całości.

1. Czy do Publikera trzeba superhosting? Tego nie jestem pewien, ale pewnie jeśli się robi superhurtowo, to być może. Albo gdy korzysta się z nieodpowiedniego hostingu.

2. To, że OmniAdd jest szybki - nie ma dyskusji. Tylko czy zawsze jest to efektywne? Co z tego, ze nawet wpis się ukaże, gdy nie będzie zaindeksowany?

3. Publiker, rzeczywiście wolniej startuje, ale mułem bym nie nazwał. Trochę denerwuje (również mnie) powolne rozpędzane się, ale potem już idzie bez problemu. Ale cena tego rozpędzenia to odpowiednio dopasowanie kategorii, które się podaje. W OmniAdd jest sztywna lista i niekoniecznie zawsze doda odpowiednio :D.

4. Z OmniAdd trzeba wyciągać linki wpisów i to tylko dostaje się niektóre. Potem powinno się je popingować. W sumie to nie problem, oprócz niekompletnej listy. W Publikerze to się samo dzieje plus podlinkowania.

5. Za to OmniAdd moim zdaniem bije na głowę Publikera w efektywności dodawania i rejestrowania do wordpressów. W Publikerze to jest delikatnie mówiąc kulawe.

6. Plusem OmniAdda może być OmniPress, który miał się już głęboko w ubiegłym tygodniu pojawić. Może się udaw tym ;), to się przekonamy.

Generalnie oba nie są bez wad i zalet. I wcale nie różnią się aż tak bardzo pracochłonnością i skomplikowaniem, gdy pracę wykonuje się rzetelnie.

@MaxPan - no i wlasnie w kwestii "jak ktos zaczyna" to sie nie zgodze, bo Omni lepiej nadaje sie do zapleczowek, a Publiker do zapleczowek "wyzszego rzedu", chociazby przez podlinkowywanie, ktorego brak w OmniAddzie, ale nie tylko :D Tak wiec polecac na poczatek cos, co jest lepsze jak sie juz posiada storny roznego typu to jakby kolejnosc odwrotna ;) ale to juz kwestia strategii wlasnie :P A pozniej, jak juz stac na oba narzedzia, to korzystac z obu.

@Zajacgd - nic dodać, nic ująć. Konkretnie i do rzeczy.

Darmowe programy

Ja tam jadę OmniAdd i Publikerem strony docelowe również i też są efekty.

Ale przecież to nie jest tak, że jedno jest do docelowych a drugie do zaplecza. W obu przypadkach oba programy mogą być efektywne. Wszystko zasadza się na umiejętnym i z pomysłem ich wykorzystaniem. A i wiedza jakaś jest potrzebna. I cierpliwość w rzetelnym i mądrym przygotowaniu wpisów też jest ważna. A jak się wrzuca masówkę do moderowanych, to najlepiej postawić swoje katalogi i zobaczyć sam reagujesz na chłam, który wpada i jak chętnie to wycina się. Chwila pomyślunku i można zrobić jakiś sensowny plan gry. Młotek - narzędzie proste, ale nawet w takim przypadku można go mniej lub bardziej umiejętnie użyć, a co mówić w przypadku OmniAdd i Publikera. Ostatnio widzę głupotę wrzucających OmniAddem. Ustawiają wysyłanie wpisów z różnymi urlami, ale tytuły są podobne i opisy też nie za bardzo odbiegają od siebie. OK - w niemoderowanych to zostanie zaśmiecając na maksa taki katalog, ale w moderowanych idzie wszystko do kosza. A nie lepiej jakoś poprzeplatać, żeby chociaż moderator nie widział to w jednym ciągu? :) A w ogóle jest to przykład lenistwa i chęci zrobiona jak najszybciej. Często to może jakoś tam pójść, ale jak się trafi na frazę z mocną konkurencją to takim chłamem niewiele się zwojuje.

Kojotek:

Cena w tym wydaniu jeszcze nie wzrasta ale kolejny update przyniesie ze sobą podniesienie ceny oprogramowania - tak więc kto nie zdecydowany ostatni dzwonek na zakup licencji w starej cenie 250zł

Pliki do pobrania jak zawsze z link z pierwszego tematu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności