Skocz do zawartości

[Startup] Statystyki online

Logic

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety mam dość "dziwne" informacje o polityce cenowej. Wychodzi w niej, że monitorowanie 6 serwisów jest droższe niż 11 serwisów. Szczegóły dopisałem w dodatku do poprzedniej notki:

Tak jak opisałem w komentarzu na blogu. Cena hurtowa dla jednego serwisu zależała od ich ilości serwisów dodanych do systemu. Jesteśmy elastyczni i zawsze staramy się dopasować do każdego użytkownika, oferując jak najbardziej korzystne warunki współpracy.

Korzystając z okazji chciałbym poinformować o paru aktualizacjach:

- całkowicie przebudowaliśmy system obsługi wyszukiwarek, działa teraz o 60% szybciej, wykrywając ok 200 różnych wyszukiwarek

- dodaliśmy obsługę przekierowań z Google Images, oraz nietypowe odwołania z Google

- dodaliśmy kilka parametrów do wyświetlanych akcji (liczba wizyt, średni czas wizyty, średnia liczba akcji przed wejściem na daną podstronę)

- dodaliśmy wyświetlanie średniej pozycji serwisu dla każdego słowa kluczowego lub frazy, którzy użytkownicy wpisali do wyszukiwarki Google

- poprawiliśmy obsługę aktualizacji Pagerank oraz dodaliśmy informacje o Google Site dla domen

- dodaliśmy informacje o odwiedzanych robotach indeksujących Google, MSN, Yahoo, Bing

Pracujemy nad dalszą rozbudową systemu. Jesteśmy otwarci na współpracę i nowe pomysły rozbudowy AsentioStats.

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zmiany znakomite, jak najbardziej w dobrym kierunku ;) Dwa pytania:

1. Czy dane o PR, site i BL pobierają się same co jakiś czas i aktualizują czy należy je ręcznie odświeżać przez wchodzenie w szczegóły?

2. Czy moduł wyświetlający wizyty botów ma jakąś zwłokę lub dane te prezentowane są jakoś okresowo? Na żadnej z podpiętych stron nie mam wyświetlonej tej informacji - może dodano to niedawno i faktycznie żaden bot nie zdążył zawitać, choć wydaje mi się to mało prawdopodobne.

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Ad 1. Automat ruszy w ciągu kilku dni

Ad 2. Boty wyświetlają się w czasie rzeczywistym, rozpoznawane są po adresie IP. Zdecydowaliśmy się na takie rozwiązanie, bo Google lubi ukrywać swoje boty, aby sprawdzać czy strona nie jest spreparowana dla wyszukiwarek. Lista adresów IP jest ciągle uzupełniana, bo nie wszystkie są znane. Jeśli są podejrzenia, że bot był a go nie widać, to proszę o informację na e-mail.

Zgadza się, googleboty nie zawsze się przedstawiają. Zobaczymy na dniach jak to wypadnie.

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności