Skocz do zawartości

[Oferta] Jupe.pl

hekko

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 94
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

NIE POLECAM!

Miałem tam małą stronkę, chciałem trzymać i dużą żeby łatwiej mi się zarządzało płatnościami itd...

Więc wykupiłem wyższą opcję hostingową i chcę przenosić witrynę a tu problem bo ich nameservery nie są autoryzowane przez dk-hostmaster.dk

https://www.dk-hostmaster.dk/english/techni...d-name-servers/

W dodatku nie przyznali mi dodatkowych IP mimo zmiany oferty na wyższą oraz mimo zaparkowania domeny SOA record zdaje się był źle zwracany.

Ok, po tysiącu maili, proszeniu i dogadywaniu się rozwiązali dwa ostatnie problemy.

Ale problem pierwszy jest kluczowy, aby móc zaparkować domenę, co ciekawe napisali mi, że wysłali approval form faxem, jednocześnie mailowałem z dk-hostmaster i Ci powiedzieli, że nic nie otrzymali, pytałem się więc kolejny raz i kolejny, pisałem, mówiłem aby wysłali jeszcze raz formularz, oto ostatnia odpowiedz:

wtorek, 29 listopada 2011 godzina 09:58

"Witam serdecznie,

Uprzejmie informuję, że formularz został wysłany faksem w zeszłym tygodniu.

Proszę to zweryfikować w tamtej firmie.

--

Pozdrawiam,

Justyna Wiśniewska

"

natomiast dzisiaj o 09:28 dostaję maila od dk-hostmaster.dk o tresci:

"Dear [tu było imię i nazwisko moje],

Re.

ns1.jupe.pl

ns2.jupe.pl

As i told before, we did not recieve anything regarding these nameservers.

Med Venlig Hilsen / Best Regards

Lars Nielsen

DK Hostmaster A/S

Kalvebod Brygge 43, 4 Sal

1560 København V.

Tlf. 3364 6060

Fax 3364 6066 "

Sytuacja wygląda dziwnie, prawda?

PS: Zanim podjąłem te wszystkie akcje, podałem witrynę którą chcę przenieść i zapytałem się czy mogą być problemy: "nie, nie powinno być żadnych problemów".

Dodatkowo na jeden z maili w którym zasugerowałem, że chyba to nie prawda, że wysłali ten formularz, skoro dk-hostmaster twierdzo, że nic nie dostał:

"Jak pan uważa, że kłamiemy, to proszę zmienić usługodawce".

Jesteś w gimnazjum, liceum lub na studiach, fizyka to dla Ciebie problem?

Nic prostszego wystarczy, że za darmo nauczysz się wzory fizyka z objaśnieniami symboli.

I policzysz kilka zadania fizyka z rozwiązaniami dla liceum, gimnazjum i studentów.

Cóż, jeśli nadal uważasz, że to nasza wina to zmień usługodawcę. Skoro żadne wytłumaczenia do Ciebie nie dotarły, że nie jest to naszą winą a wszystkich formalności ze swojej strony dopełniliśmy.

Nie przyznaliśmy IP? System nie działa w pełni automatycznie. A to, że szybciej napisałeś aniżeli zostały one ręcznie przypisane, to nie powód do robienia afery. Bo po Twoim mailu dość szybko i sprawnie zostało to załatwione. OD RAZU a nie po tysiącu maili.

SOA: Napisałeś o 14:38, o 15:50 tego samego dnia problem był rozwiązany.

IP: Napisałeś o 22:01 jednego dnia (tuż po godzinach naszej pracy), następnego dnia rano miałeś adresy IP przydzielone.

Zatem dlaczego publicznie kłamiesz i wyolbrzymiasz całą sytuację?

Wszystkie problemy rozwiązujemy szybko i z należytą starannością (na co przedstawiłem stosowne dowody), nie rozumiem więc dlaczego obarczasz nas winą i wymyślasz sytuacje, które miejsca nie miały.

Fakt, faktem - formularzu nie dostał dk-hostmaster.dk, bo po co Oni by mieli kłamać?

Więc wygląda na to, że formularz z Waszej strony nie dotarł do nich.

Poza tym o IP pisałem nie raz, mogę zacytować maile które były wysyłane duuużo wcześniej.

SOA rzeczywiście w miarę sprawnie Wam to poszło.

Ale najważniejszy problem nadal NIE JEST rozwiązany.

Nic prostszego wystarczy, że za darmo nauczysz się wzory fizyka z objaśnieniami symboli.

I policzysz kilka zadania fizyka z rozwiązaniami dla liceum, gimnazjum i studentów.

@Fizyka - tak naprawde to Twoj problem, a nie Jupe. Co ma ich obchodzic, ze dk-hostmaster nie autoryzuje ich serwerow? Ja tam mam podpiete rozne domeny i wszystko smiga.

Ty natomiast chcesz, zeby Jupe za Ciebie uzgadnialo jakies bzdury, ktore sobie dk-hostmaster wymyslilo.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

No ale, to w interesie jupe leży to aby ich nameservery były akceptowane, to zwiększyłoby jakość ich usług.

Nie za mnie, ponieważ gdybym mógł to sam bym to zgłosił, niestety musi to zrobić właściciel namserverów.

Ale jakoś to chyba świadczy o firmie, że powie iż coś zrobiła, a tego nie zrobiła, nie uważasz?

Widac, ze chyba nic nie zalatwiales nigdy w tzw. sprawach papierkowych. To, ze Jupe moglo wyslac faks to jeszcze moze minac miesiac zanim odpowiedni dzial w dk to dostanie, a pozniej jeszcze zweryfikuje bezpieczenstwo itp.

Poza tym to tak naprawde dk ma jakas dziwna polityke, bo jakos domeny globalne mozna parkowac w jupe bez zadnych problemow.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Jakoś dk-hostmaster twierdzi, że zajmie mu to max dwa dni jeżeli OTRZYMA w końcu wypełniony formularz.

Także spowolnienie (a może nawet całkowity brak akcji) wynika ze strony jupe.pl, jeżeli się nie uda to znalazłem sobie alternatywę - chumrka.pl ma już approved nameservery, szkoda tylko, że nie mają dodatkowych IP, ale trudno.

(gdyby ktoś znał hosting kilka adresów IP, ~100GB miesięcznego transferu, 4GB+ pojemności i ~5% CPU w cenie równej lub niższej maxjupe jupe.pl to dać mi znać)

• 2 miesiące temu...

Ciężko to nazwać problemami z serwerem. Moim zdaniem spokojnie na zaplecze można kupić konto na jupe.pl. Sam mam i bardzo sobie chwalę. Support jest prawie tak szybki, że zanim zadasz pytanie, to już masz na mailu odpowiedź. Oczywiście to wyolbrzymianie, ale moim zdaniem warto.

seowyszbanner.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności