Skocz do zawartości

[Oferta] Jupe.pl

hekko

Rekomendowane odpowiedzi

Normalne strony chodzą ok, ale jak ktoś chce mieć zasoby jak na VPS, to jemu może podmulać. Ja tam daje strony, wizytówki klientów, swoje lekkie zapleczowki i wszytko chodzi tak jak na szared. Cudów niema, jest to dobry hosting i te parametry co ma w ofercie spełnia.

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 94
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No w tym miesiącu to mnie jupe zabił. Nowe statystyki obciążenia i już 08.03 80% wykorzystane, a pakiet mam medium+. Dorzucili obciążenie mysqla. Jeden katalog na mysql: 15% obciążenia mysqla dziennie. PHP mam w granicach 1%.

W zeszłym miesiącu ten katalog w wersji na sqlite obciążał 4% dziennie PHP, więc go przeniosłem na mysql, żeby nie obciążął :) .

Ten mysql to na czym chodzi? XT Turbo?

Ktoś to przemyślał?

B.

Scrapebox & SEO tools Windows VPS łącze 1Gigabit!

Biotechnologia medyczna ..... Seoprzyjazny Silnie Moderowany Katalog Stron PR2

"Ludzie mocno przeceniają swój wpływ na innych i zdecydowanie niedoceniają swojego wpływu na siebie samych" by SZ 2009

Nie wiem, mi działa super :) Kontakt jest błyskawiczny i ogólnie jestem zadowolony :P Dwa wordpressy na najmniejszym pakiecie śmigają znakomicie :)

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź! 

Nie wiem, mi działa super

Sprawdź proszę swoje aktualne Obciążenie w panelu klienta na tych wordpressach (php i mysql) i podaj.

Dzięki

EDIT:

Kontakt z jupe jak zawsze szybki, ale nic mi nie daje:

"Uprzejmie informuję, że może Pan sprawdzić która baza danych w jakim stopniu generuje obciążenie na Pańskim koncie w Panelu Klienta w zakładce "Obciążenie". Obecnie nie ma możliwości sprawdzenia, o jakie konkretnie zapytanie do bazy MySQL chodzi."

W takim razie nic nie jestem w stanie zrobić i będziemy się żegnać z jupe.

EDIT2:

Ma się ze mną skontaktować Główny Administrator w sprawie obciążających kwerend. Może jednak coś z tego będzie?

EDIT3:

Jednak nic nie będzie.

"Na obciążenie składa się suma wszystkich zapytań, nie da się tu wyizolować konkretnych, które powodują takie użycie."

Ależ oczywiście.

Scrapebox & SEO tools Windows VPS łącze 1Gigabit!

Biotechnologia medyczna ..... Seoprzyjazny Silnie Moderowany Katalog Stron PR2

"Ludzie mocno przeceniają swój wpływ na innych i zdecydowanie niedoceniają swojego wpływu na siebie samych" by SZ 2009

• 4 miesiące temu...

bojanvuk, sorry za odkop ale gwoli wyjaśnienia, czy masz wątpliwości co do tego? Jeśli konto generuje setki tysięcy zapytań i żadne nie trwają na tyle długo aby je wyłapać to się nie da tego zrobić.

Jakby kogoś to interesowało, to mniej więcej takie statystyki są zbierane.

USER: root

TOTAL_CONNECTIONS: 1

CONCURRENT_CONNECTIONS: 0

CONNECTED_TIME: 297

BUSY_TIME: 0.001725

CPU_TIME: 0.001982

BYTES_RECEIVED: 388

BYTES_SENT: 2327

BINLOG_BYTES_WRITTEN: 0

ROWS_READ: 0

ROWS_SENT: 12

ROWS_DELETED: 0

ROWS_INSERTED: 13

ROWS_UPDATED: 0

SELECT_COMMANDS: 4

UPDATE_COMMANDS: 0

OTHER_COMMANDS: 3

COMMIT_TRANSACTIONS: 0

ROLLBACK_TRANSACTIONS: 0

DENIED_CONNECTIONS: 0

LOST_CONNECTIONS: 0

ACCESS_DENIED: 0

EMPTY_QUERIES: 1

Stąd wiemy o czasie użycia procesora. Jak widać, nie ma tutaj informacji o zapytaniach. Zebranie takich informacji jest również ciężkie (jest możliwe jeśli zapytań jest mało albo długo trwają i podczas pracy administratora można je zebrać w jakimś tam czasie), jeśli konto generuje długo trwających zapytań. Dlatego powstrzymajcie się przed takimi komentarzami, jeśli naprawdę nie wiecie jak to działa.

Oprócz dużej ilości zapytań, najczęściej powodem dużego obciążenia MySQL są nieoptymalne tabele, brak lub złe indeksy a także wykonywanie SELECT * FROM na tabeli z wieloma polami, podczas gdy potrzebnych jest tylko jedno lub kilka pól.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności