Skocz do zawartości

Nie dodawalem stron a jestem w katalogach

wolfik

Rekomendowane odpowiedzi

np.

www.katalog.wypasik.pl

sa tam moje strony, pomimo tego ze nie pamietam zebym sie tam dodawal (robie to recznie)

chyba nie mam nic przeciwko, ale jak ktos powieli moje wpisy w 100 swoich katalogach jednoczesnie to moze to jednak nie byc fajne...

macie takie porzypadki?

www.akwaswiat.net - nowe/stare forum akwarystyczne :)

Ja też nie przypominam sobie (ostatnio wielu rzeczy nie mogę sobie przypomnieć :D ) bym dodawał swoją tam stronę ale jest, jeśli to admin to dziękuję.

100 x wpisać do katalogu, komu by się chciało robić coś takiego? Prędzej jeśli ktoś Cię nie lubi to doda twój link z tekstem kretyn w wielu księgach gości (ktoś z forum miał taki przypadek).

Co do katalogów to czasami zdarza się, że ktoś za nas dodaje stronę. Ja prowadzę wspólnie z 2 osobami Katalog Ciekawych Stron i zgłaszane są do nas strony nie zawsze przez autora strony. Czasami nawet w adresie mailowym podawany jest adres do autora, chociaż autor faktycznie strony nie zgłaszał. Czasami są to naprawdę ciekawe i wartościowe strony. Obecnie po dodaniu strony wysyłany jest mail do osoby na maila który podawany jest w zgłoszeniu czy ta osoba życzy sobie umieszczenia strony. Tak więc nie do wszystkich katalogów dodawane są strony przez autorów, czasami przez internautów, którym np: strona się podoba i chcą dodać ją do katalogu.

Tak więc wychodzi, że katalogi są również odwiedzane przez inne osoby niż tylko te którym zależy na zdobyciu linku do swojej strony.

kcs_kataloog_info.gif - katalog stron KCS promocja stron - dodaj ciekawą stronę

pks-katalog.gif - katalog stron PKS interesujące strony - dodaj interesującą stronę

Najlepsze miejsce dla e-mieszkańca powiatu piaseczyńskiego to serwis e-piaseczno i okolice

Moje strony tez tam są ale niedalbym glowy ze niedodawalem. :hi:

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

chyba nie mam nic przeciwko, ale jak ktos powieli moje wpisy w 100 swoich katalogach jednoczesnie to moze to jednak nie byc fajne...

A co w tym nie jest fajnego? Ten katalog ma linki bezpośrednie gdyby było 302 to można by interweniować.

A DMOZ? Też są powielane wpisy w setkach czy tysiącach katalogów. Nie ma chyba obawy, że to wszystko zaindeksuje sie w ciagu jednej chwili i taki nagły przyrost linków ci zaszkodzi.

Wszystko jest oki dopóki ktoś nie będzie chciał na konkurencji powtórzyć sytuacji z kretynem :) wtedy możecie się powkurzać :D :D

Liszek

Interesuje Cię nurkowanie

Potrzebujesz tłumaczenie cv na angielski?

Największa ilość ofert pracy w jednym miejscu: praca za granicą

heh, rzeczywiście, są tam też i moje strony, a na pewno ich tam nie dodawałem.

poza tym jak wspomniał Erbit, nie dziwię się, że w jednej bazy czasem korzysta kilka stron :)

poza tym nie popadajcie w paranoje, warto się stresować jakimiś wpisami w katalogu?

róbcie swoje strony, żeby były dobre, to same się wypozycjonują, inny za was linki będą dodawać bardziej skuteczniej niż wy sami.

nie kręci wam się w głowie jak czytacie: "kolejny katalog..." ?

przecież takie klepanie w katalogi do końca życia to istnie ciekawa perspektywa.

lepiej zrobić tak, aby ''natura'' robiła to za ciebie.

nie ma rzeczy niemożliwych

Polak wszystko potrafi

a wiara czyni cuda

ps

opiekuję się kilkoma stronami, w tym roku poświęciłem na nie kilka dni pod koniec wakacji, strony mają się na "wymarzone słowa" w czołówce google calkiem dobrze

klienci którzy mają kontakt ze mną, sprzedają skutecznie w miarę swoje usługi, nie wiedzą co to jest pozycjonowanie, 'symboliczny' koszt wliczam w cenę, bo i tak nie zapłacą za coś czego nie znają, a nie mam nerwów i chęci aby tłumaczyć takie rzeczy w społeczeństwie w którym trzeba najpierw wytlumaczyć jak odebrać pocztę w ołtluku, lub jak zapisać plik na dysku (może to śmieszne, ale w pracy gdzie od niedawna pracuję, takich rzeczy nie wiedzą goście w wieku do 25 lat!)

poza tym samo wyłożenie pieniędzy za domenę i serwer to z początku wydatek w kosmos ;)

traktuję to jako hobby, a te kilkanaście zarobionych stówek wydałem na ciastka, książki i mniej lub bardziej potrzebne rzeczy ;) więcej frajdy było sprostać wymaganiom i ogólnie dziwnym pomysłom klientów, bo akurat równie zamotami jak ja, a może nawet i gorzej B)

więc oczywiście nie bierzcie ze mnie przykładu, jeśli chcecie mieć z tego na chleb B)

tylko dalej slęczcie po nocach ku chwale.

zawsze szukam dziury w całym ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności