Skocz do zawartości

mod rewrite

benusso

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Napisałem prostą regułę mod rewrite

RewriteRule ^(.+)/$ $1.php [L,QSA]

tak aby serwer odczytywał linki

pozycjonowanie-stron/ jako pozycjonowanie-stron.php

i to faktycznie działa, niestety mam problem z obrazkami na stronie, ładowaniem stylów css'a jak rówieniż ładowaniem tła obrazkowego z css'a, musze wszędzie dodać znak wyjścia z katalogu ../ , jak to naprawić aby linki działały tak jak chce a reszta normalnie ?

prosze o pomoc

Dodaj w sekcji meta tag:

<base href="https://www.twojadomenka.pl/" />

---

Ważne by było przed definicjami styli CSS i plikow javascript chyba, że dajsz linkowanie bezwzględne.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Faktycznie z ukośnikami jest problem obrazki się nie wyświetlają dlatego dużo lepszym rozwiązaniem jest stosowanie przecinków, zamień ukośnik na przecinek i skończą się Twoje problemy z obrazkami.

masz dosyć pracy na etacie, własna firma? - własny biznes

szukasz pracy? - pomocne materiały: CV wzory

oszczędzasz - lokaty ranking - lokaty bankowe

Z ukośnikami nie ma żądnych problemów jak się stosuje tag jaki podałem. Poza tym ukośniki, a przecinki w adresie to całkiem coś innego.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności