Skocz do zawartości

Odwiedziny robota : naturalne, a z pingu

Paq

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

oczywistym jest, że kiedy robot Google wraca na naszą stronę w sposób naturalny (np. po linku), wchodzi w strukturę strony, przegląda kilka podstron i wychodzi. Ostatnio zastanawiałem się jak to jest z pingiem. Wysyłam ping, robot czyta to co znajdzie pod adresem, który sugerowałem i opuszcza serwis, czy może wędruje dalej? Nie mam jak tego sprawdzić, więc pytam Was o zdanie.

Pozdrawiam

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

opuszcza serwis, czy może wędruje dalej?

Czyta dalej, jeśli znalazł coś nowego na tej pingowanej stronie - przynajmniej idzie do nowych linków wewnętrznych.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Czyta dalej, jeśli znalazł coś nowego na tej pingowanej stronie - przynajmniej idzie do nowych linków wewnętrznych.

M

Dobre! Nie, rozkłada gazetkę odpala papieroska i popija piwko :)

A tak poważnie, to tylko program. Pobiera dane, sprawdza w bazie i jak mu z supertajnego algorytmu Googla wyjdzie, że to warto zapisać to jest to zapisywane do bazy i tyle.

Swoją drogą to linki napotkane w strukturze strony są chyba po prostu kolejkowane do pobrania? Nie wiem czy kwestia intensywności indeksacji nie była już gdzieś na tym forum solidnie omawiana.

Tyle lat minęło a ja nadal działam w SEO
-----

Wykonuję Link Building z tematycznych artykułów sponsorowanych

chyba

chyba, sryba...

opisałem swoje doświadczenia i tyle. Ping na stronkę, wizyta Googla na niej i za chwilę wizyta na nowych podstronach jakie znalazł na pingowanej. Jak dobry serwis to wszystko odbywa się natychmiast, bez jakiegoś wielkiego kolejkowania. A jak serwis niezbyt lubiany przez G, to do kolejki na kiedyś......

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności