Skocz do zawartości

System statystyk

krzysiek_web

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Kukis

xann nie napisał że ten soft jest świetny tylko, że go śmiało poleca.

Nie testowałem go, ale jak dla mnie to skusił bym się na niego tylko gdybym mógł go sobie zainstalować na serwerze i mieć możliwość podpięcia tylu stron ile zechce a nie płacić 50pln za jedną domenę :/

Komentarz it-m trochę zbędny, już nudzą te idiotyczne przygryzki na każdym kroku.

Też macie wrażenie, że niektórzy na tym forum zachowują się jakby mieli 12 lat i kręcone zęby ? Przydałby się trochę wyższy poziom dyskusji... szczególnie tej "międzykonkurencyjnej"... i to chyba nie tylko moje zdanie.

Przedstaw swój Pomysł na biznes i pozyskaj inwestora

PIT online bardziej przyjazny niż e-deklaracje

Szukam inwestora, żeby zrealizować swoje pomysły na biznes

Który system statystyk jest najbardziej wiarygodny?

stat24, ale drogi

google analytics

piwik

A guzik. Naprawdę wiarygodne, to są logi z serwera, bo ich żadnym "blokowaniem zawartości", adblockiem, czy admunchem się nie załatwi. Można je potem dość fajnie przeglądnąć w jakimś offlinowym analizatorze typu Weblog Expert (istnieje też wersja darmowa Weblog Expert Lite).

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

A guzik. Naprawdę wiarygodne, to są logi z serwera, bo ich żadnym "blokowaniem zawartości", adblockiem, czy admunchem się nie załatwi.

A guzik. Każdy serwis w miarę upływu czasu się rozrasta i wymaga zwiększenia wymagań sprzętowych, co powoduje zmiany serwera lub nawet serwerowni.

Wątpię aby przeciętny admin zwykłego serwisu kopiował z serwera na serwer logi z kilku lat, aby dane statystyczne były pełni wiarygodne.

Witryna Biznesu - najlepsza promocja biznesu w sieci.

A guzik. Każdy serwis w miarę upływu czasu się rozrasta i wymaga zwiększenia wymagań sprzętowych, co powoduje zmiany serwera lub nawet serwerowni.

Wątpię aby przeciętny admin zwykłego serwisu kopiował z serwera na serwer logi z kilku lat, aby dane statystyczne były pełni wiarygodne.

Chyba odebrales to co napisalem bardziej powaznie niz bylo w zamierzeniu :) A tymczasem to bylo tylko czepialstwo do tej wiarygodnosci :) Choc Choc oczywiscie wymienione statystyki są w porządku.

Ale skoro juz pociągnąłeś ten temat - na wiekszosci hostingow, z ktorych korzystam mozna pobrac plik z okreslonego miesiaca. Oczywiscie w przypadku naprawde popularnych serwisow i tak bedzie on chornie ogromny, ale w ich przypadku zewnetrzne statystyki beda juz w porzadku, bo wszystko sprowadzi sie do bledu statystycznego. Natomiast przy tych o sredniej popularnosci problemu z wielkoscia logow nie ma az takiego.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

ja uzywam piwika longetair ale ostatnio testuje produkt z sekcji startup https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...mp;#entry737932

Jest rewelacyjny i przejrzysty, no wazna cena byle by nie za wysoka ustawil autor ;) ;)

• 1 rok później...
  • 1 miesiąc temu...

Mimo, że temat archiwalny to chyba lepiej odświeżyć, niż tworzyć drugi taki sam. :)

Rozglądam się za jakimś open sourcowym skryptem serwerowym.

Jedyne do rozważenia z tego co widzę to:

- Grape Web Statistics https://www.quate.net/grape

- Open Web Analytics https://www.openwebanalytics.com

- Piwik Web Analytics https://piwik.org

Ktoś korzystał może z tych dwóch pierwszych?

Swojego czasu przeleciałem chyba wszystkie systemy tego typu systemy i to zarówno OS jaki i płatne. W tej chwili zostały i dwa:

1) GA - bo wypada, chociaż wyniki w nim są lekko mówiąc mało dokładne

2) getclicky.com - najmniejsze błędy w statystykach, przyzwoita cena, super support, informacje o przerwach w utrzymaniu itp itd.

Do tego mam napisany swój kawałek systemu, który monitoruje zdarzenia na stronie.

Cóż od jakiegoś czasu używam tego cuda - https://metrika.yandex.com/, webadvisor, clickmapa i wiele innych funkcji (nie mniej niż w GA) za darmo of course - zdecydowanie polecam.

Yandex miałem przyjemność testować w zeszłym roku - jeszcze były w wersji po Rosyjsku.

Ciekawa alternatywa dla Google Analitycs.

Piwik ok, tylko pożera sporo zasobów serwera.

Ze swojej strony zapytam czy nikt już nie pamięta statystyk POWER PHLOGGER?

Używam tego od wielu lat i do analizy poszczególnych wizyt nie ma nic lepszego.

Ten program jest bardzo stary +/- 2003 rok ostatnia aktualizacja ale

po wielu przeróbkach i rozbudowaniu skryptu działa wyśmienicie.

Przede wszystkim analizuje logi każdego użytkownika z osobna o czym można zapomnieć np. Google Analitycs!

Jeśli ktoś zainteresowany mogę podesłać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności