Skocz do zawartości

Dopalanie wpisow w katalogach

traxx

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc,

wrzucacie do SWLi linki prowadzace do wpisow w katalogach do ktorych dodaliscie swoja strone? Warto tak robic? I czy warto to robic do katalogu takiego jak np. katalog.gazeta.pl czy tylko do tych, ktrorych nam Gugu nie zaindeksowal? Jakiego anchora dobrac dla takiego linku?

Dziekuje z gory za odpowiedzi

• Odpowiedzi 49
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja linkuje swoje wpisy w katalogach, nie wszystkich ale w tych bardziej wartościowych. w celu szybszej indeksacji i mocniejszego kopa.

1k z gotlinka na kilka dni. Na frazę będąca synonimem słowa kluczowego lub samym słowem kluczowym.

Chetnie poczytam jak robią to inni... :D

boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe

Ja linkuję ewebem wszystkie linki stałe, zarówno te z katalogów, jak i systemów stałych.

Zostawiam nawet po 30 punktów na wpis. Po 2tygodniach do miesiąca jest znaczący wzrost pozycji :D

Tyle że te punkty muszą zawsze wisieć..

Mocny link za złotówę!

Dodaj wpis do Katalogu Frets.pl PR3

Nie linkuj swl wpisów w katalogach. Linkowanie śmietników to strata czasu i pieniędzy które można lepiej wykorzystać, natomiast katalogi tupu gazeta , gery , webwweb , onet , wp itd same ładnie się indeksują w kilka dni. Jak już koniecznie chcesz linkować swl to polecam silne precle lub zaplecza.

Nie linkuj swl wpisów w katalogach. Linkowanie śmietników to strata czasu i pieniędzy które można lepiej wykorzystać, natomiast katalogi tupu gazeta , gery , webwweb , onet , wp itd same ładnie się indeksują w kilka dni. Jak już koniecznie chcesz linkować swl to polecam silne precle lub zaplecza.

Tutaj się nie zgodzę. Zakładasz, że każdy katalog to śmieć, co jest ewidentną bzdurą. Warto linkować każdy swój wpis nie tylko dlatego, aby wszedł indeksu wyszukiwarki, ale również, aby w niej pozostał... A i wzmocnienie danej podstrony z wpisem jest jak najbardziej na miejscu.

Co do używania słowa kluczowego jako anchoru przy linkowaniu wpisów, to tutaj będą dwie opcje, zarówno jedna, jak i druga wychwalana przez forumowiczów (zależy przez kogo oczywiście):

1. zjawisko przekazania 'siły', 'mocy' (czy jak to tam nazwiesz) po tym samym anchorze, tj. jeżeli ktoś linkuje na stronę A hasłem "abc", a ta strona linkuje do strony B też z hasłem "abc" to przyniesie to więcej korzyści niż linkowanie strony A hasłem "def".

2. linkuj jak chcesz, każdy link jest dobry

;-)

Ja osobiście nie testowałem jakoś specjalnie pierwszej opcji i nie mam takiego zamiaru. Wystarczy mi, że na wiele fraz niszowych po dopaleniu niektóre wpisy wchodzą wyżej niż strona docelowa i potem chwilę trwa ich zamiana miejsc... (ale jakby nie patrzeć, wejścia są)

Spółki | Prawo | Sąd

A takie wpisy w katalogach dopalacie tylko na jakiś okres czy na stałe? I jak wtedy to rozłożyć w pkt np. w SWL rotacyjnym (np. gotlink, eweb)?

Ja bym się np. skłaniał wpisy w dobrych katalogach, preclach linkować SWL stałym lub coś w tym rodzaju, reszte pingować/dopalać rotacyjnym.

Należy zacząć od tego na czym polega dopalanie wpisu katalogu bo jest to co innego niż dopalanie pozycji.

Nie trzeba dopalać wpisów do katalogów można poczakac aż kiedyś się one same zaindexują może to trwać miesiac , trzy miesiace pół roku albo w ogóle. Dopalanie wpisów do katalogów ma na celu przyśpieszenie zaindexowania wpisu, np w e-weblink.com daje się 1000 pkt na ok dni (średnia) , co daje ze wpis zostanie zauważony przez google do 10 dni

Jak ostatnio widzę dopalane jest wszysko wpisy w katalogach, preclach, profile na forach.

Marketing internetowy dla firm

Dopalanie wpisów SWL w słabych katalogach nie ma najmniejszego sensu , szczególnie pod względem finansowym. Dajmy na to pozycjo.net . Płacąc 10 zł mamy wpis w ok 6000 katalogach. Jak byśmy chcieli pomóc w indeksacji za pomocą e-weblinka to wyjdzie nam to troche drogo:

(6000*7dni*1000pkt*250zł)/(31dni*100000)= 3387 zł.

Gotlinkiem ok 2 razy taniej więc również drogo. Czy gra jest warta świeczki ? Oceńcie sami.

Ja znów jeśli nie mam innej sposobności: katalog, w którym umieściłem swoją witrynę, dodaję do 2-3 spisów stron i wykorzystuję dodatkowy anchor do podlinkowania bezpośrednio mojego wpisu. Robię promocję właścicielowi, a przy okazji bonusowy link z silnego artykułu zapewnia mi stałe i wydajne łącze.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

1. Tych dyskusji było od groma i założyciel wątku powinien dostać warna od ostatnio aktywnego moderatora

2. Dopalanie SWLem rotacyjnym to nie drogi interes, ponieważ punktów nie zużywa się tam jak w stałych, dopalamy - zabieramy punkty po określonym czasie, dopalamy kolejne linki i znowu zabieramy punkty, stąd też ceny rotacyjnych są wyższe od stałych bo wracają często do puli

3. Zapominacie o Anchor PR Jeża a piszecie tylko o indeksacji wpisów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności