Skocz do zawartości

Mamy króla na PiO

Erbit

Rekomendowane odpowiedzi

To u nas karają narkomanów za kupownie/używanie np amfy?

A nie ma kogo karać, bo wszyscy dealerzy tak sie boją, że nigdzie tej amfy sie nie da teraz kupić :)

edit: tak rząd nie będzie mial wymówki, bo bedzie musiał zacząć naprawdę z tym walczyć, a nie zakazywać coś co nie ma wiekszego sensu

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

• Odpowiedzi 454
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie chodzi o to po co, a o to, że ten zakaz (słuszny czy nie) nabija kieszenie przestepcom, a Ci co to biorą nie znikają i nie znikną tylko dlatego, że jest zakaz...

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Roseo, wycieczka osobista: przedstawiciel głupiej masy. Wybacz, mówię prawdę.

Twój post o numerze: 738877 jest nie po kolei.

Czy myślisz, ze po legalizacji na narkotykach będą zarabiać mądre głowy? Rynek się zwiększy i mimo nałożonych podatków na narkotyki będzie dużo większy popyt, co i tak da większe wpływy mafii i jej przedstawicielom. A to spowoduje, że mafia umocni swoją pozycję. Póki wszystko w czym macza ręce mafia jest zabronione, państwo ma nad mafią kontrolę. Idąc tropem legalizacji, może handel bronią też będzie legalny w 100% i każdy będzie mógł sobie kupić czołg?

"Gdy coś było zakazane, kusiło oczywiście najbardziej." Jasne, że kusiło ale kara skutecznie odstraszała od popełnienia przestępstwa. Świadomość jej nieuchronności sprawiała, że nie było tulu przestępstw. To dzięki zakazom żyjemy i mamy prawo. To dzięki zakazom możemy się rozwijać i pieprzenie za przeproszeniem, że zakazanie niczego nie załatwiło jest po prostu głupie.

Koniec wycieczki do Roseo. Zacznij myśleć, bez wyobraźni daleko nie zajdziesz.

Zakręcony - racja, że nie znikną narkomani, gdy będzie zakaz. Ale ich liczba się powiększy, gdy zakaz zostanie zniesiony. A kieszenie jeszcze bardziej przestępcom się napchają, tylko, że legalnie. Rozwiązaniem nie jest legalizacja. Legalizacja to najprostsze wyjście, do którego nie wolno nam dopuścić. To walka z przestępczością jest wyjściem, skuteczna walka. Więc zamiast mówić o legalizacji, pomówmy o tym jak poprawić działanie policji, albo zwiększyć im budżet.

Prawo. Kolejny raz. To dzięki niemu żyjemy, należy je szanować i usprawniać. Legalizacja narkotyków nie będzie usprawnieniem systemu prawnego.

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

Nie wiem czy wiecie, ale własnie wchodzi ustawa odnośnie możliwości posiadania przy sobie małej ilości narkotyków - tych normalnych. Przykładowo 20 gram dla marihuany - a to bardzo dużo :) Dla mnie to już jest połowiczna legalizacja, bo nikt się nie będzie bał posiadać, a dilerzy będą mieli tak samo.

zalegalizować, opodatkować - narkotyki, prostytucje, hazard i zacząć jako Państwo czerpać korzyści z czegoś co i tak obywatele robią.

Pozycjonowanie i tworzenie stron internetowych - urbancreative.pl, Z sukcesem szprzedaję Tynki Kabe w okolicach Grodziska Mazowieckiego

slaymer święte sowa, bo tak to tylko gadanie i nic poza tym... wiecznie będą narzekać itp...że sobie nie radzą bo za dużo itd.... to sobie nie radzicie, opodatkujcie co sie da i polowe zwalczycie - o ile się da :)

a ktoś już wcześniej pisał, zakazują , walczą z narkotykami, a co z tytoniem i alkoholem? przecież to jest nie do zwalczenia... i tego co mi powie, że miękkie narkotyki uzależniają bardziej niz alko czy fajki po prostu wyśmieję prosto w twarz...

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

Znieść kodeks karny przecież tylu przestępców nie złapano ...

zalegalizować, opodatkować - narkotyki, prostytucje, hazard i zacząć jako Państwo czerpać korzyści z czegoś co i tak obywatele robią.

Nie tylko kasa się liczy ...

Jeszcze napiszcie że sytuacja w Meksyku wynika z tego że dopiero teraz legalizują miękkie narkotyki ...

nihil fit sine causa

gniotek: błagam Cię... żyjesz chyba w zupełnie innym świecie niż ja. Nie jestem niczyim przedstawicielem i masz rację - nie mam wyobraźni. Bo w przeciwieństwie do Ciebie piszę o tym co wiem, co widziałem, o czym słyszałem z wiarygodnego źródła. A Ty to sobie tylko wyobrażasz? Nie będę wyciągał prywatnych spraw innych ludzi na Forum, szczególnie o pozycjonowaniu, więc z mojej strony koniec. Możesz to uznać za "wygraną" w dyskusji, jeżeli tylko wyobraźnia na to Ci pozwala.

Handel narkotykami był legalny przez niemal całą historię ludzkości. Zdelegalizowany został na początku XXw. i dopiero wtedy pojawiły się nieznane do tej pory zjawiska:

1. masowa narkomania

2. narkomania wśród dzieci

3. przestępczość zorganizowana.

Pogląd, że państwo ma za zadanie wychowywać dorosłych obywateli uważam za najgorszy spadek XXw. Gorszy nawet niż piramida finansowa o nazwie ZUS.

Ogladaliście przed chwilą program na TVN o dopalaczach?

Szłyszeliście co mówi właściciel sklepów o swoich klientach? :tancze:

Nawet nie za bardzo go interesuje co sprzedaję - ważne aby się sprzedawało :)

Nie pokazał twarzy. Czyli dalej do konca nie wiadomo czy to nie jest przypadkiem Fikas? ;)

.

Nie chodzi o to po co, a o to, że ten zakaz (słuszny czy nie) nabija kieszenie przestepcom, a Ci co to biorą nie znikają i nie znikną tylko dlatego, że jest zakaz...

Czy ja Ciebie dobrze rozumiem? Twierdzisz, że lekiem na całe zło jest legalizacja (opodatkowanie) przestępczości ?

Jeśli to ten co w gazecie, to tak to był wywiad z "królem"

Na pytanie co sądzi o osobach, które biorą to co on produkuje i sprzedaje stwierdził "debile".

Cóż, pewność siebie i podejście do klientów (debili) super.

A jeśli chodzi o osoby popierające handel dopalaczami - no cóż, podobno po gumijagodach i amfibii już 2 osoby się przekręciły (Łódź, Nowy Targ)...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności