Skocz do zawartości

Mamy króla na PiO

Erbit

Rekomendowane odpowiedzi

co roku topi się setki osób, jeśli zakaz kąpieli ma oszczędzić choć jednego dzieciaka przed utopieniem to warto go wprowadzić ...

Nie prowadziłem żadnych badań na ten temat dlatego nie wiem jaki procent tych co biorą dopalacze wzięłoby/bierze narkotyki. Uważam natomiast, że człowiek, który kończy 18 lat, uzyskuje czynne prawo wyborcze i nabiera zdolności do czynności prawnych powinien mieć możliwość zdecydowania czym chce się odurzać. Obojętnie czy jest to toksyczna sklepowa wódka, chrzczone piwo w barze, 10letnia whisky, dopalacze, kokaina, heroina czy syrop na kaszel. To jest jego decyzja i jego zdrowie...

• Odpowiedzi 454
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Gdzie jest granica ? Nigdzie ? Rozwiązaniem zawsze ma być legalizacja przestępczości ?

A słyszałeś coś ~ "twoja pięść kończy się tam, gdzie zaczyna się mój nos". Gdzie jest granica? No chyba napisałem "chcącemu nie dzieje się krzywda". Jak ktoś produkuje coś co ktoś inny chce kupić to tobie nic do tego. Proste.

Czy mam rozumieć, że jeśli rząd zalegalizuje narkotyki i hazard to będziesz MUSIAŁ przegrać dom w ruletkę i zaćpać się na śmierć? Myślisz, że jak wiele osób by to zrobiło? Przecież nie masz 5 lat, żeby zrozumieć, że jeśli można skoczyć z okna to nie znaczy, że każdy to zrobi. W TV widzisz jedynie patologię, dlatego pewnie myślisz, że po legalizacji połowa dzieciaków z gimnazjum wylądowałaby na odwyku a dorośli to pewnie wszyscy :tancze:

Tylko dlaczego te same dzieciaki masowo nie lądują na izbach wytrzeźwień? Alkohol jest legalny. Wszystko inne każdy kto jest mądrzejszy niż taboret kupi w 10 minut.

jeśli taki zakaz ma oszczędzić przynajmniej jednego dzieciaka przed nałogiem

Czyli proponujesz traktować całe społeczeństwo tak jak najgłupszego jego członka. To znaczy, że na przykład nikt po całym tygodniu harówy nie może pójść się zabawić do kasyna tylko dlatego, że jeden idiota przegnie i przegra za dużo. Idąc tym tokiem to trzeba było by pozamykać ludzi w klatkach i wszystkiego zakazać.

Matka i córka z podejrzeniem zatrucia grzybami trafiły do szpitala w Giżycku. Ich stan jest ciężki, są nieprzytomne.

Też zauważyłem straszną nagonkę. Już myślałem, że niebawem usłyszymy o jakiejś ustawie zabraniającej zbierania / sprzedaży grzybów. Jakaś "rodzinka" kogoś u władzy nie ma pracy? Zawsze można uchwalić nowy zakaz i nowy urząd powołać. W końcu jeśli obywatele są (podobno) za głupi, żeby obstawić mecz za parę złotych u internetowego buka to jakieś kolosalne nieporozumienie, żeby ci sami idioci mogli zbierać grzyby, które mogą ich zabić ;)

może zalegalizujmy heroine? po co się rozdrabiniać...
Dokładnie. Ja wolałbym zalegalizować. Ty zafundowałbyś ćpunowi kilkuletnie wakacje w zakładzie karnym na koszt podatników. Dzieciaka z paczką ziela też najlepiej zamknąć i mu nasrać w papiery. Zawsze potem policja może ogłosić spektakularny sukces po wykonaniu wnikliwej ekspertyzy "pół grama suszu roślinnego" :)
Bo niby dlaczego miałby korzystać z moich (podatnika) pieniędzy skoro sam sobie wybrał taki żywot?

Czemu z twoich? Przecież sam płaci podatki.

a wiecie co Wam powiem, wole płacić za ćpunów, którzy przegrali swoje życie niż za cwaniaków, którzy biorą zasiłki, lewe renty, emerytury itp a na domiar złego płacą krus......

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Sugerujesz by odprowadzał składkę "ćpalniową" ?

Już jest. "akcyza" się to nazywa. Z resztą 99,9% "normalnych użytkowników" płaci za leczenie uzależnionych. Ale to i tak lepsze niż wszystkiego zakazywać.

a jak to teraz wyglada, kto leczy takie osoby i za co ??

Żartujesz? Nikt nie leczy. Przecież teraz nie ma ćpunów bo "jest nielegalne". Czekamy na delegalizację biedy :tancze:

Erbit tu poruszasz już inną kwestię. Bo w ogóle niby dlaczego służba zdrowia ma być państwowa i każdy ma mieć zapewnioną opiekę zdrowotną. Korwin-Mikke chce znieść ten wg. mnie również chory system na który wszyscy muszą bulić krocie, a jak trzeba porady lekarza to i tak idą prywatnie.

Stąd pewnie bierze się obowiązek zapinania pasów. Niby jest wolność ale jednak pasy zapinać musisz bo później leczyć Cię będą z państwowej kasy. Jedno pociąga za sobą drugie. Bo dlaczego ja sobie nie mogę na własne ryzyko jeździć bez pasów, pić(?) czy zapalić. Tylko dlatego że później państwo będzie mnie musiało leczyć?

A zaraz.. pić można, a to z jakiej racji państwo z pieniędzy podatnika codziennie interweniuje w sprawach nietrzeźwych? Bo taka jest tradycja?

Drukarka przestaje już drukować? Kup tusze i tonery na inkhouse.pl !

Ale zauważcie jedno - przy każdym temacie dotyczącym tego kraju zaczynają się dyskusje i narzekanie. Mi też się wiele rzeczy nie podoba ale już przestałem narzekać i pogodziłem się z pozycją regularnie pie****go przez nasz kraj, dlaczego ? Bo wszyscy narzekają ale nikt nic nie zrobi, żeby było lepiej. Więc skoro nikt nic nie zrobi to po co dyskutować i narzekać ? :) Nic się nie zmieni, kraju nie naprawimy i bez sensu być mistrzem klawiatury i nic poza tym :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności