Skocz do zawartości

Mamy króla na PiO

Erbit

Rekomendowane odpowiedzi

A wy zdajecie sobie sprawę że w dzisiejszych czasach rodzice nie mają czasu na wychowanie dzieci? W ogóle patrzycie w jakiś sposób na realia życia?

wystarczy powiedzieć swoje zdanie swoją opinie to wszystko co można.

Przecież to robimy od ponad 20 stron :P

nihil fit sine causa

• Odpowiedzi 454
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
...Równie dobrze możecie powiedzieć obrońcom krzyża że są w błędzie

Zły przykład, im nic nie można powiedzieć, tu można powiedzieć Erbitowi, że nie ma racji, a On Cie nie wyzwie od szatana :]

A wy zdajecie sobie sprawę że w dzisiejszych czasach rodzice nie mają czasu na wychowanie dzieci? W ogóle patrzycie w jakiś sposób na realia życia?

O tym sie raczej myśli przed, a nie robi sie a potem wychowanie "zleca" sie Państwu czy otoczeniu. Jak sie nie ma czasu, to sie kupuje chomika, albo jakąs maskotkę :P

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

A jak zalegalizują jazdę po pijaku (niektórzy uważają że im to całkiem nieźle wychodzi, większe zużycie benzyny i alkoholu - większe podatki ) to będziesz edukował dzieci żeby chodziły z dala od ulicy?

Pytanie głupie jak but. Jazda po pijaku to zupełnie inny temat, szkodzisz nie tylko sobie (jak w przypadku jazdy bez pasów np.)

A co będzie jeżeli Twoje dzieci będą "słabymi jednostkami"? Będziesz dumnie siebie cytował po latach?

Słabszym jednostkom można pomagać bez dopalaczy, wystarczy interesować się dzieckiem. Rodzic może mieć żal tylko do siebie kiedy dowie się za późno że jego dziecko było słabą jednostką (przypuszczalnie też z winy rodzica a nie państwa) ...i przyćpało

Drukarka przestaje już drukować? Kup tusze i tonery na inkhouse.pl !

Moi jakoś mieli i ja tez mam.

Jak nie masz czasu to znaczy że jesteś nieodpowiedzialny. Żeby zrobić dziecko a potem nie mieć czasu na normalne wychowanie... to to jest patologia i tyle.

Ha to wszyscy winni tylko nie rodzice, że nie mają czasu wychować dziecka. Nie masz czasu na dziecko to znaczy, że nie powinieneś być rodzicem! Po takim argumencie @Trotyl to ja już nie mam nic do dodania.

Drukarka przestaje już drukować? Kup tusze i tonery na inkhouse.pl !

to może od razu trzeba wyłączyć w Polsce internet? przecież w internecie istnieje przynajmniej jedna strona zawierająca treści nieodpowiednie dla dzieci

tłumaczenie się "dobrem dzieci" w środowisku zinformatyzowanym nie jest dobrym pomysłem, bo większość tutaj jest przeciwna amerykańskiej ideologii "think of the children", która przekonuje głównie osoby niewykształcone do zrezygnowania ze wszystkiego "dla dobra dzieci"

Ja nie mam dzieci(przynajmniej tak mi się wydaje^^), pisze o ogóle społeczeństwa.

Żeby zrobić dziecko a potem nie mieć czasu na normalne wychowanie... to to jest patologia i tyle.

Rozejrzyj się dookoła i powiedz mi ile tej patologi jest w naszym społeczeństwie?

@pawloski dopalacze to chyba trochę inna waga i tu nie chodzi tylko o dzieci ale także o dorosłych. Przestać brać to nie to samo co wyłączyć komputer :P

nihil fit sine causa

A jak zalegalizują jazdę po pijaku (niektórzy uważają że im to całkiem nieźle wychodzi, większe zużycie benzyny i alkoholu - większe podatki ) to będziesz edukował dzieci żeby chodziły z dala od ulicy?
2. dzieci wychowywać aby gówna nie ruszały - jeżeli ktoś się boi o swoje dzieci (obecne czy przyszłe) że wdepną w g**no to chyba

nie do końca czuje się na siłach aby je wychować.

możliwe że sam będę musiał się zmierzyć z tym problemem za jakieś 4-5 lat, ale jakoś się nie obawiam i spokojny jestem o moje dzieci.

A co będzie jeżeli Twoje dzieci będą "słabymi jednostkami"? Będziesz dumnie siebie cytował po latach?

nie, to by oznaczało moją największą porażkę życiową do której mam nadzieję nie dojdzie,

ale to by była moja porażka, że nie dałem rady odpowiednio dziecka wychować,

a nie wina gościa co jakieś specyfiki rozprowadza, lub może pracownika sklepu z farbami, albo Pani z monopolowego.

jak się ktoś chce wykończyć to mu nie potrzeba dopalaczy, znajdzie zawsze coś odpowiedniego, więc zakazy nic nie dają,

poza stratami w budżecie z powodu braku wpłat podatku.

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

Miałem się nie wypowiadać, ale takie ...

O tym sie raczej myśli przed
Żeby zrobić dziecko a potem nie mieć czasu na normalne wychowanie... to to jest patologia i tyle.
Nie masz czasu na dziecko to znaczy, że nie powinieneś być rodzicem!
Czyżby na forum byli obecni ludzie znający swoją przyszłość i wiedzą jak będzie wyglądało ich życie z 5, 10 czy 15 lat?

Może potraficie też przewidzieć przyszłość innych? Pewnie wielu by chciało ją poznać.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

A wy zdajecie sobie sprawę że w dzisiejszych czasach rodzice nie mają czasu na wychowanie dzieci?

Haha :) To kto ma wychowywać twoje dzieci? Ja? :P

Dlaczego nie mają czasu? Jeśli tak podchodzisz do tematu to fakt trzeba wszystkiego zakazać. Nawet fajek, bo dzieci takich nieodpowiedzialnych rodziców będą je palić. Co z tego, że gówniarz przyjdzie ze szkoły a tytoniem będzie śmierdzieć w całym domu. "Nie mam czasu, sp*** TV oglądać albo pograj w GTA" :).

Jak wcześniej nie zakażą, przecież rodzice dzisiaj nie mają czasu i chyba tylko jakiś nieżyciowy dinozaur się zainteresuje w co grają jego dzieci :)

Ciekawe podejście... "niech się młody sam wychowuje, my nie mamy czasu" niech sobie robi co chce, chleje, pali, ale dopalacze to lepiej zdelegalizować... za bardzo szkodzą :) Tylko od razu trzeba się w dziecko pakować? Na przykład koty bardzo dobrze "same się wychowują", nawet jak taki znika na całą noc a "rodzic" z braku czasu nie zauważy to następnego dnia czeka pod drzwiami w 100% zdrowy i trzeźwy :)

Może to taka bezczelna dygresja ale jeśli tylu ludzi ma czas siedzieć na PiO a dzieci nie mają czasu wychować... to problem priorytetów a nie braku czegokolwiek :)

Może to taka bezczelna dygresja ale jeśli tylu ludzi ma czas siedzieć na PiO a dzieci nie mają czasu wychować... to problem priorytetów a nie braku czegokolwiek :P

to siedzenie na forach, blogach itp. jest specyficzne dla branży SEO, ja to uznaję za część mojej pracy a nie za stratę czasu

no bo widzisz, wiekszość postów na tym forum to śmieci o zerowej wartości, ale od czasu do czasu gdzieś głęboko pojawi się coś wartościowego np. z tego forum dowiedziałem się że istnieje takie narzędzie jak majesticseo.com, dzięki któremu zaoszczędziłem około 20000 zł (wcześniej kupowałem bardzo drogie listy BL), posty it_management zawierają też sporo wiedzy SEO

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności