Skocz do zawartości

Mamy króla na PiO

Erbit

Rekomendowane odpowiedzi

Czyżby na forum byli obecni ludzie znający swoją przyszłość i wiedzą jak będzie wyglądało ich życie z 5, 10 czy 15 lat?

Może potraficie też przewidzieć przyszłość innych? Pewnie wielu by chciało ją poznać.

Naprawdę żeby ocenić czy można sobie pozwolić na dzieci czy nie... to nie trzeba być jasnowidzem i jakoś większości to się udaje, oczywiście większości z tych co się w ogóle nad tym zastanawiali, a nie że dziewczyna powiedziała: "ja chcę dzidziusia łaaa" i już...

Rozejrzyj się dookoła i powiedz mi ile tej patologi jest w naszym społeczeństwie?

No to jak jest dużo to można robić jak i ta patologia? Co to ma być jakieś usprawiedliwienie? Bo tak za brzmiało. Mam nadzieje że nie.

• Odpowiedzi 454
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

patologia + dopalacze = patologia która odleci

więc może to jednak dobre wyjscie ;]

patologia + olejmy źródło problemu = patologia pozostanie i będzie jej więcej

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Naprawdę żeby ocenić czy można sobie pozwolić na dzieci czy nie... to nie trzeba być jasnowidzem i jakoś większości to się udaje, oczywiście większości z tych co się w ogóle nad tym zastanawiali, a nie że dziewczyna powiedziała: "ja chcę dzidziusia łaaa" i już...

Ty wiesz skąd się biorą dzieci?^^ Czy ci się naprawdę wydaje że można zaplanować ciąże w 100%? Miałeś jakąś edukację seksualną w szkole? Może rodzice ci czegoś nie wytłumaczyli?

nihil fit sine causa

żeby ocenić czy można sobie pozwolić na dzieci
Przeczytaj uważnie co napisałem. Nie chodzi mi o decyzje podjętą na podstawie oceny stanu aktualnego.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

No nie możesz przewidzieć, ale chyba możesz zrobic wszystko by wychować swoje dziecko, a nie przenosic ten pobowiązek na kogos innego i za ewentualne porazki obwiniac wszystkich tylko nie siebie.

- Reklama -

@slawek22 jesteś niewychowany, niedojrzały emocjonalnie i społecznie ...

Czyli nieodpowiedzialni rodzice nie mający czasu dla dzieci ale wymagający od tych dzieci, żeby same były odpowiedzialne to wyraz czego... dojrzałości społecznej? :P

Usprawiedliwiasz ludzi, którzy nie mogą wygospodarować 30 minut dziennie dla własnego dziecka (pewnie gdyby przeprowadzić statystyki to zwykle kosztem oglądania TV albo czytania gazety)... doba ma 24h jak ostatnio sprawdzałem :)

Rozumiem, że można nie mieć czasu... tylko dorosły człowiek powinien wiedzieć że to wybór, którego poniesie konsekwencje a nie udawać, że nie ma czasu "bo tak już jest" i nic się nie dzieje. Ale, większość dzieciaków wychodzi na ludzi => można sądzić, że jednak dużo osób ten czas znajduje.

Podsumowując... prezentując takie podejście powierzasz wychowanie swojego dziecka ludziom jeszcze bardziej niewychowanym, niedojrzałym społecznie i emocjonalnie niż ja. Czyli jego kolegom :) Ja nie biorę dopalaczy i innych śmieci bo wiem jakie to g*o i jak to potrafi zryć beret, zapytaj co o szkodliwości myśli 14-15 latek, który się będzie kierował opinią kolegów.

za ewentualne porazki obwiniac wszystkich tylko nie siebie.

Ale to bardzo wygodne. Amerykanie też chcieli pozywać fastfoody za to że tyją.

To ci może podpowie jak wygląda nasze społeczeństwo i ile ma czasu na wychowanie dzieci:

Jak się nie ma czasu na chodzenie na siłkę, to czy sie wykupuje karnet?

Jak się nie ma czasu na kolację z dziewczyną to czy sie z nia umawia?

Dziecko może jest czyms innym niż zawaloną siłką czy kolacją, ale jak się nie ma czasu, albo nie potrafi go się znaleźć na swoje dziecko/ci, to się nie strzela (przyjmuje w przypadku kobiet) na lewo i prawo materiałem genetycznym. Dziecko to nie zabawka, która się kupuje, a w razie braku czasu, odstawia na półkę. Zanim się postara o dziecko warto sie zapoznać z czym się to wiąże, jakie wyrzeczenia mogą nas czekać, jakie przyjdzie nam mury przeskakiwać, a nie liczyć, że ktoś załatwi wychowanie za nas.

- Reklama -

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności