Skocz do zawartości

Mamy króla na PiO

Erbit

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 454
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ja zadam jedno pytanie w naszym kraju handel narkotykami wszelakimi jest zabroniony

skad ta trawka sie bierze, skad ludzie maja inne swinstwa ??

ktos chce to czy jest to legalne, czy tez nie to i tak kupi zdobedzie

kwestia tylko jest taka czy zarobi panstwo, czy tez szara strefa (czesc dochodow panstwo by moglo przeznaczyc na walke z uzaleznieniami) - teraz na ta walke doklada cale 100 %

Teraz przynajmniej państwo ma podatki z tych dopalaczy a z trawki nie ;) Dopalacze mają jakieś normy jakościowe, a dragi na rynku mogą być zanieczyszczone ... i prowadzić do śmierci, a wszystko przez brak kontroli co wypływa na rynek. Więc dopalacze mogą mieć pozytywny wpływ :)

A co do alkoholu i 18 lat to w tym wieku się już przestaje pić :) W USA "chyba" mają % od 21 roku życia i co to daje ? xD

Nie ma co zbytnio zakazywać bo tym bardziej będzie ciągnąć ludzi ...

Wydaje mi sie że szukacie dziury w całym, jak igelsu gada - nie jest problemem wyjść i załatwić towar, jak nie wierzycie to idzcie na przystanek autobusowy i zapytajcie 3 losowe osoby czy maja do sprzedania zioło czy pył - na pewno 40% powie Wam że ma dobry towar w niskiej cenie. Same dopalacze to g*** ale jak znajdą sie ludzie którzy chcą to kupić to co Wam do tego? Ich kasa i zdrowie... a utrzymywanie przez służbę zdrowia "tych" osobników tak samo się należy bo też płacą składki... Ogólnie nie jestem za tego typu "biznesami" ale... pieniądz zawsze będzie najważniejszy.

<MoRo> omg, leb mnie napierdziela

<MoRo> wysiadam...

<Tomasz> wez aspiryne

<Tomasz> popij wodka i zajaraj zielska

<Tomasz> mozesz byc pewien ze pomoze

<MoRo> czlowieku

<MoRo> ja jestem jeszcze w szkole

<MoRo> skad ja ci tu aspiryne wezme?

Już był taki tasiemiec który do niczego nie prowadzi:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...mp;hl=dopalacze

nihil fit sine causa

Dopalacze mają jakieś normy jakościowe

Z tego, co wiem to chyba właśnie nie mają żadnych norm, bo na opakowaniu jest napisane, że to nie nadaje się do spożycia, tylko jest np. kadzidełkiem. Czyli mogą tam wsypać trutkę na szczury, a i tak nic nie zrobisz - pisało w końcu, żeby nie spożywać.

Erbit, akurat tutaj sam przeczysz sobie. Podałeś alkohol jako ten "zły" narkotyk, ale zauważ, że na nim bogacimy się my, Polacy (a właściwie politycy). A Dawid Bratko został nie słusznie osądzony przez forumowiczów i nie tylko, że dorobił się na cudzym nie szczęściu... Ale zaraz?! Przecież na dopalaczach był wyraźny zakaz spożywania i informacja, że to materiały kolekcjonerskie. Czyli nie on zawinił, a jego klienci.

Czy kupując samochód i potrącając pieszego mam prawo roszczyć jakiekolwiek pretensje do producenta? Przecież to moja wina, że użyłem samochodu w złym celu, w takim do którego nie został stworzony.

Kalkulator akcyzy akcyzowy.pl. Sprawdź ile idzie przelew: ileidzieprzelew.pl

Akcesoria GSM dla smartfona i tabletu telu.pl

Czytając ten wątek od razu widać kto używa :)

Będzie program o dopalaczach w TVN

środa 8 września 19:50 (powtórka o 1:30 w nocy)

Może pokażą jakie trucizny są uzywane do produkcji dopalaczy. A może i pokażą kto na tym zarabia?

Jedno jest pewne: na pewno nie bedzie tam Fikasa ;)

.

Erbit, akurat tutaj sam przeczysz sobie. Podałeś alkohol jako ten "zły" narkotyk...

Nie, nie przeczę sam sobie - Ty nie widzisz co wypisujesz.

Odniosłem się jedynie do sytuacji "jazdy pod wpływem", "zakazu tej jazdy" i Twojej wypowiedzi, z której wywnioskowałem, że skoro ludzie sami za siebie odpowiadają to zakazy (prawo) jest nie potrzebne i nie ma co zakazywać komuś jazdy po pijaku - w końcu on "wie co robi" wsiadając za kółko pod wpływem.

A tak poza tym - temat, który założyłem miał tyczyć się odszukania naszego forumowicza ze zdjęcia a nie dywagacji nad prawem, lewem, alkoholem, dziwkach i Waszych problemach z dragami.

Jasne, idąc tym tropem, to może też wszystkie leki sprzedawać bez recepty, znieść ograniczenie sprzedaży alkoholu osobom poniżej 18 lat, pozwólmy prowadzić samochody bez prawa jazdy...

taki offtopic, lekarstwa mozna kupic wszystkie bez recepty. idz do jakiejkolwiek apteki i zrob kilka razy zakupy za kilka tysiecy i powiedz ze potrzebujesz leki ale nie masz recepty. sami ci zalatwia... :)

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Jasne, idąc tym tropem, to może też wszystkie leki sprzedawać bez recepty, znieść ograniczenie sprzedaży alkoholu osobom poniżej 18 lat, pozwólmy prowadzić samochody bez prawa jazdy...

taki offtopic, lekarstwa mozna kupic wszystkie bez recepty. idz do jakiejkolwiek apteki i zrob kilka razy zakupy za kilka tysiecy i powiedz ze potrzebujesz leki ale nie masz recepty. sami ci zalatwia... :)

Jak będę miał odpowiednio dużo kasy, to i na księżyc mogę polecieć, ale nie o to tu chodzi.

Zakazy nic nie zrobią, ile rzeczy jest w tym kraju zakazanych? Czy do jakiejś z tych rzeczy nie można dotrzeć? Można i to bez wiekszego problemu, by nie napisać dostep dla każdego kto tylko chce. Zakazy powodują jedynie to, że można to wszystko dostać taniej "pod stolikiem", bo nie trzeba w koszta wliczać akcyz/podatków/Vatów/sratów i innych "pierdół". Nie wiem nad czym wogóle debatujecie, nad tym, że ktos sprzedaje syf i nie gryzie go sumienie? A czemu ma gryźć? Gryzie tylko tych co na tym nie zarabiają i tak jest w każdej dziedzinie.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Erbit wskaż swój typ:)

Typ się obudzi to sam się wskaże ;)

... Gryzie tylko tych co na tym nie zarabiają ...

Niby, że co? Że nie mogę tego gówna sprzedawać i na tym zarabiać? Móc a chcieć to różnica.

Zaś gryzie mnie to, że mój syn będąc w podobnym wieku jak Ty mógłby mieć podobne poglądy. Na szczęście dla niego jest inaczej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności