Skocz do zawartości

Mamy króla na PiO

Erbit

Rekomendowane odpowiedzi

Trotyl wiesz, jak by zakazy sprawiały, że nikt sobie nie napisze: bo lubię kreskę czasem sobie ciapnąć, to byłbym za tym by zakazać wszystkiego co uzależnia, co wyrządza jakieś spustoszenie w organizmie. Ale zakazy tego nigdy nie robiły i nie będą robić. A wiedza może sprawić, że siegając po taka uzywkę cofniesz rekę. Wpływ srodowiska oczywiście ma znaczenie, tylko że zakazy tego nigdy nie zmienią, inaczej w krajach gdzie są zakazy nie było by problemów np z narkomanami ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

• Odpowiedzi 454
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Nagonka na narkotyki miękkie głównie marihuana wzięła się z tego, że wielkie koncerny papiernicze mając media do dyspozycji chciały pozbyć się konkurencji w postaci produktów papierniczych z konopii. Więcej szczegółów w internecie.

Gratuluję chłopakowi pomysłu, w Anglii już to dawno jest. Te dopalacze to mocniejsza wersja kawy.

Jeśli dopalacze zdelegalizują to ja był bym konsekwentny i to samo zrobił z:

-kawa

-yerba mate

-alkohol

-papierosy, cygara

-produkty kolekcjonerskie typu tabaka

-szałwię do płukania jamy ustnej

-klej

jeszcze warto zabronić używania samochodów bo ludzie nie umieją z nich korzystać.

Trzeba pamiętać że gałka muszkatołowa to także mocny narkotyk!

Uświadamianie owszem jest bardzo dobre ale legalizacja pociągnie za sobą zmianę mentalności społeczeństwa - przecież coś co można kupić w sklepie nie może być złe ;)

E:

A "narkotyki" można kupić nawet w kwiaciarni. Ale do czego to prowadzi to już inna sprawa :P

Ciekawe na ile świadomi byli ci gimnazjaliści:

https://hyperreal.info/gimnazjali_ci_zatrul...m#axzz0ywIxYxAA

Apelujemy do rodziców, aby zwracali uwagę na to, z czym i w jakim stanie ich dzieci wracają do domu

Czy takie teksty nie świadczą już o masowej patologii?

nihil fit sine causa

Coś co mozna kupic w sklepie nie musi być wcale dobre. Wiele rzeczy można kupic, które szkodzą zdrowiu...

A mentalność społeczeństwa kształtowana jest też w pewnym stopniu przez media, które zrobią wszystko by być nad kreską ;)

Nie wiem, ale od czasu kiedy weszła reforma szkolnictwa, ten podział podstawowki na podstawowke i gimnazjum, moim zdaniem rozjechał dzieciaki jak mało która używka.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Legalizacja narkotyków na pewno zwiększyłaby ich spożycie i problem narkomaństwa. Obecnie nie jest raczej problemem dostęp do nich, ale gdyby były dostępne w sklepach to na pewno kupujących by przybyło. Jeśli chęć danej osoby na np. zjaranie się nie jest duża to przy jakichś trudnościach z kupnem może sobie odpuścić to w danym momencie. A jak będzie miała marihuanę w sklepie to trudności w ogóle nie będzie. Wbrew pozorom nie każdy ma znajomego dealera, który mieszka 50 metrów dalej i w każdej chwili jest dostępny.

Co do porównania z alkoholem. Bimber pędzić może sobie każdy, więc nawet jak będzie zakaz sprzedaży to ludzie sobie jakoś "poradzą". A z narkotykami tak nie będzie, bo nie wyobrażam sobie, żeby ludzie w domach zaczęli na swój użytek produkować narkotyki.

Jasne alkohol to większy rozmiar patologii tylko czy będzie on nadal większy po zalegalizowaniu wszystkich narkotyków i tak częstym spożyciu przez ludzi jak w przypadku alkoholu?

To ja :)

A tak na poważnie, to ostatnio parkowałem na parkingu w mieście, i podleciał do mnie gówniaż 14-15 lat i powiedział "ma pan może 5 zł na dopalacza?". Niewątpliwie jest to problem. Ja jestem za legalizacją wszystkiego, ale z różnymi obostrzeniami i ich natychmiastową, nieodwołalną realizacją. Ale w tym kraju to chyba był by problem.

Legalizacja narkotyków na pewno zwiększyłaby ich spożycie i problem narkomaństwa.

Czesi zalegalizowali i wcale im się nie zwiekszyło, kto ma ćpać bedzie ćpał czy legalnie czy nie legalnie Jestem za legalizacją i prostytucji narkomani i aborcji

Marketing internetowy dla firm

Drodzy koledzy,

powiedzmy sobie szczerze. Świństwo jest świństwem i ja naprawdę nie pojmuję, jak można chcieć legalizować takie rzeczy? Mam wrażenie, że każdy kto woła za legalizacją jest właśnie pod wpływem działania mediów i nie widzi prawdziwego problemu. Zgadzając się na zło (bo ćpanie jest złem, które zwyczajnie niszczy człowieka - i nie piszcie bzdur, że alkohol, czy papierosy też - narkotyki to sprawa innej wagi) zwyczajnie pogarszamy przyszłość naszego społeczeństwa. Dostęp do informacji jest niezwykle prosty - nawet dla dziesięciotaka - a jak taki trafi na stronę z taką dyskusją, co ludzie mówią, że ćpanie jest dobre, to pójdzie i poprosi starszego kolegę o kupno "dopalacza" i co? Tak nagle przestanie potem ; spróbuje i na tym się skończy?

Bez żartów. A takich łebków jest coraz więcej. Coraz więcej mamy rodziców, którzy nie zajmują się należycie swoimi dziećmi. Czy chcecie, aby wasze przyszłe pokolenia żyły w takim społeczeństwie? Wśród osób patologicznych, złych? W społeczeństwie po prostu nienormalnym? Według mnie kary za narkotyki powinny być jeszcze zwiększone i zaostrzone prawo - tak aby zupełnie wytępić tego typu rzeczy.

Zaostrzenie prawa to jedyny sposób na utrzymanie społeczeństwa w ryzach.

Gdyby każdy z was za gadanie namawiające do szkodzenia dostał po dwie stówy mandatu, sprawa by inaczej wyglądała. Ludzie muszą, MUSZĄ być ograniczani, inaczej nasza cywilizacja skończy się szybciej niż myślimy. I pamiętajmy o tym, że masa jest głupia i bez oporów stwierdzam, że każdy kto krzyczy za legalizacją narkotyków do głupiej masy należy. Wybaczcie, ale to wy przyczynicie się do anarchii, krzyków i płaczów. To wy prowadzicie chaos na świecie i doprowadzicie do wojen. Bo właśnie od takiego gadania to wszystko się zaczyna.

Dzięki.

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności