Skocz do zawartości

Adkontekst intertext - problem z wyświetlaniem reklamy

moto-strefa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy u Was też pojawił się od dwóch dni problem z wyświetlaniem reklam intertextowych. U mnie wygląda to tak, że proces czytania strony przez przeglądarkę staje na adsearch.adkontekst.pl i stoi przez kilkadziesiąt sekund. Co jest dość denerwujące, bo nie ładuje się znaczna część strony. Czy u Was jest podobnie ?? Póki co zdjąłem kod odpowiadający za emisję intertextu.

"wynikiem wolnego ładowania reklam lub nie wyświetlania ich, jest awaria serwera na którym postawiony jest system. Na wysokich obrotach pracujemy nad usunięciem usterek. W tej chwili skrypty nie powinny blokować ani spowalniać ładowania strony."

Taką otrzymałem odpowiedź.

Ładowanie strony w 2 sekundy, polecam: Lh.pl . Test

Ta awaria serwera chyba od roku trwa, gdyż notorycznie co pewien czas jest "oczekiwanie na adkontekst..." i jak reklama jest na górze to strona wisi tylko z wczytanym logiem i menu, po kilkudziesięciu sekundach łaskawie się wczyta zostawiając pustą reklamę :/

Katalog stron - Domena 2003, sukcesywnie linkowany katalog stron. Max. 1 link wych.

Konkurs Piosenki Eurowizja -

Eurowizja

Witajcie,

W ostatnich kilku dniach mogliście być świadkami problemów wydajnościowych z emisją reklam Adkontekst. Dotyczyło to zarówno produktów Intextowych, boksów emitowanych w stronie oraz form graficznych typu Exclusive oraz Image. Usterka sprawiała, że dochodziło do wydłużenia się czasu ładowania form reklamowych na stronach wydawców, a w skrajnych przypadkach nawet do zablokowania serwisu wydawcy.

Dziękujemy za liczne zgłoszenia, które pomogły nam dość sprawnie zidentyfikować problem z wydajnością naszych serwerów i znaleźć skuteczne rozwiązanie.

Jak się okazało, źródło problemu tkwiło w zbyt dużym obciążeniu kilku naszych maszyn. W ramach prac nad usunięciem tej usterki dokonaliśmy kilku kluczowych modyfikacji oraz zwiększyliśmy liczbę serwerów, co pozwoliło na wznowienie emisji reklam z zachowaniem bardzo dobrych parametrów jakościowych ruchu. Obecnie dodatkowe podłączone serwery umożliwią nam utrzymywanie sporego marginesu bezpieczeństwa, dzięki temu tego typu awarie nie powinny się już powtarzać.

Za zaistniałe problemy przepraszamy. Mamy nadzieję, że modyfikacje, które poczyniliśmy w systemie, przełożą się nie tylko na zminimalizowanie wystąpienie takich awarii, ale również pozwolą nam wydajniej emitować reklamy na udostępnionej przez Waszej powierzchni.

W przypadku dodatkowych pytań prosimy o kontakt pod adresem maila kontakt@adkontekst.pl.

optymalizuj.adkontekst.pl - tu znajdziecie ciekawe porady i case studies dot. Adkontekst i ContentStream

Niestety, dziś z ładowaniem reklam wcale nie jest dużo lepiej. Wczoraj musiałem wyłączyć emisję reklam Adkontekst, bo po prostu zatrzymywały mi forum. Dziś jest odrobinę lepiej, ale nadal reklamy ładują się z wyraźnym opóźnieniem. Czy są jakieś sprawdzone metody optymalizacji skryptu? Wolne ładowanie reklam jest bardzo irytujące zarówno dla reklamodawców, jak i wydawców, nie wspominając o użytkownikach. Otrzymałem bardzo dużo maili od userów, że strona się ślimaczy lub zupełnie przestaje się ładować. Apeluję do Adkontekst: poprawcie to jak najszybciej.

godz. 21:28 strona z AK wisi, wczytuje się bez reklam po 17 (!) sekundach, przeciętny internauta na bank by tyle nie czekał. I to jest ten "margines bezpieczeństwa"?

Jeśli nic nie zmieni się przez najbliższy tydzień będę musiał niestety poważnie zastanowić się nad sensem istnienia tego systemu w moim serwisie.

Katalog stron - Domena 2003, sukcesywnie linkowany katalog stron. Max. 1 link wych.

Konkurs Piosenki Eurowizja -

Eurowizja

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności