Skocz do zawartości

Zaplecze tematyczne i pod SWL-e na jednym IP i domenie

sawic

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy jest sens zrobienia takiego zaplecza:

1. wykupuje jakiś płatny hosting wraz z którym dostaję subdomenę login.hosting.pl

2. stawiam kilka tematycznych stron zapleczowych na subdomenach (strona1.login.hosting.pl, strona2.login.hosting.pl itd.) linkujących do moich serwisów

3. stawiam kilka stron zapleczowych pod SWL-e na subdomenach (strona5.login.hosting.pl itd.)

4. strony linkujące do moich serwisów linkuję ze sobą nawzajem

5. z punktów wygenerowanych ze stron pod SWL-e pozycjonuję strony zapleczowe.

Jest sens coś takiego w ogóle robić? Wszystko było by na jednym adresie IP i jednej domenie głównej ( .login.hosting.pl)

Co jest najsłabszym punktem tego rozwiązania?

Pozdrawiam

-adresy ip

-prosty schemat

-zero dywersyfikacji

wpada moderator i kosz ;)

Yyyy ;)

No czytałem co i jak, ale jest tyle różnych schematów na zaplecze, że zgłupiałem.

Z pewnością gdzieś tam w setkach tematów jest ten jeden z odpowiedzią, ale jakoś do niego nie dotarłem.

Miałem nadzieję na odpowiedź tak/nie i już :)

Pozdrawiam

Linki dają mocy gdy przekierowują z różnych adresów ip , więc takie zaplecze nie jest nic wartę.

Chyba lepszym rozwiązaniem było by zrobienie tych portali pod slw i z pkt pozycjonować główną stronę.

Dieta kopenhaska -najskuteczniejsza dieta !

Najnowsze stylizacje modowe !

No nie do końca o to mi chodziło.

Załóżmy, że mam domenę "domena.pl".

Na tej domenie stawiam strony: swl1.domena.pl, swl2.domena.pl, swl3.domena.pl i swl4.domena.pl które rzecz jasna nabijają punkty na swl-e. Linkuje te strony ze sobą, choć w zasadzie to bez znaczenia.

Na tym samym IP stawiam 4-ry strony zaplecza, każda o innej tematyce: zaplecze1.domena.pl, zaplecze2.domena.pl, zaplecze3.domena.pl, zaplecze4.domena.pl. Strony nie są w żaden sposób ze sobą zlinkowane, bo są o róźnej tematyce.

Za pomocą punktów z zaplecza linkuję do stron zapleczowych, a ze stron zapleczowych do stron właściwych.

Pytanie: czy zostanie jakoś odkryte, że śmieciowe strony pod swl-e i strony zapleczowe które celują w bycie wartościowymi są zrobione w jednym celu i tym samym całe zaplecze stanie się bezwartościowe. IP i domena główna będą takie same, ale zaplecze plus swl-e nie będzie w żaden sposób ze sobą zlinkowane.

Nie znalazłem odpowiedzi na to konkretne pytanie.

Pozdrawiam

Pytanie: czy zostanie jakoś odkryte, że śmieciowe strony pod swl-e i strony zapleczowe które celują w bycie wartościowymi są zrobione w jednym celu i tym samym całe zaplecze stanie się bezwartościowe. IP i domena główna będą takie same, ale zaplecze plus swl-e nie będzie w żaden sposób ze sobą zlinkowane.

Nie znalazłem odpowiedzi na to konkretne pytanie.

klik

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Lepiej wykup hosting z kilkoma IP. Cena podobna, a ryzyko mniejsze :) Chociaż prawdę mówiąc mi się nie chce pracowac wg tego schematu. Mam 250 stron podpiętych do e-weblinka, stoją tylko na 5 różnych IP. Póki co zero banów, poza 1 webmini.

Najtańsze domeny w Polsce - 13685790121473354021 -3% kod na dowolny serwer wirtualny.

polecam tema w którym to było poruszane :

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...mp;#entry742036

Pyt:

No chyba ,że istnieją jakieś sposoby na zmianę IP dla zakladanych subdomen na dowolnym hostingu?

Odp

Przekierowanie rekordów A odpowiedzialnych za subdomeny na inne hostingi (tutaj mały poradnik odn. zarządzania domenami)

Sam jeszcze nie przebrnalem ,przez rekordy A i zmianę IP subdomen- więc tylko przekazuje info.

tak czy tak ten sposób to przynajmniej 2 hostingi-tak myślę,jak na to patrzę

Reszta w Topicu na górze :)

Pozycjonowanie i Audyty stron : Largo.Pro

Blog: Zwiększaniu ruchu i Konwersji na stronie : RafalBorowiec.pl

Linki daja moc nie tylko jak z innych IP, ale z innych geolokalizacji (serwerowni).

Od 2 miechow linkuje sobie wzajemnie subdomeny w obrebie 30 domen na 30 IP i go**o nie zaindeksowaly sie, bo wszystko w jednej serwerowni.

Zapraszam po darmowe 10.000 pkt na start w Seomatik.pl
120x60.gif

Oczywiście możesz tak zrobić i nie wierz w to, że zaplecze z jednego ip jest bezsensu bo to nie prawda. Jednak takie zaplecza stojące na jednym ip, tym bardziej na domenie to prosta sprawa do wykoszenia. Bo co jak za serwis pod swl poleci cała domena, łącznie z porządnymi, tematycznymi zapleczami, a tak czasem bywa.

W dobie SEO hostingów za jakieś 50-100zł na rok spokojnie kupisz dobry hosting z około 5 adresami ip, do tego dokup kilka najtańszych domenek np. jakieś regionalne i możesz działać.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności