Skocz do zawartości

Czy i jak można naginać wygląd reklam

oujea

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

Przepraszam, że podpinam się pod temat, ale chyba bezsensem byłoby zakładanie kolejnego.

Możecie mi udzielić odpowiedzi na pytanie, czy taka forma wstawienia reklamy nie łamie regulaminu, bo już się w tym wszystkim pogubiłem. Z góry dziękuję za odpowiedź ;)

googlemk.png

Ja bym ją odsunął trochę w dół. Niby za kliknięcie w link się nie zarabia, tylko dopiero za kliknięcie w reklamy pojawiające się po kliknięciu w linka, ale moim zdaniem to jednak trochę za blisko jest...

To teraz ja podepnę się pod temat...

Kiedyś (bardzo dawno temu) widziałem boxy (najczęściej kwadratowe), i wydawca reklam umieszczał obok takiego boxu grafiki, mniej więcej tak, aby wyglądały jak powiązane z reklamami (niby były oddzielone jakąś kreską, ale w dalszym ciągu przyciągały wzrok i po bezskutecznym kliknięciu na grafikę klikano na jednostkę reklamową). Teraz pytanie: Czy takie zabiegi są zgodne z regulaminem?

A co jest na tej grafice? Pewnie interpretacja będzie zależeć od przypadku.

Co do tej jednej grafiki...

Załóżmy, że grafika jest mocno powiązana z artykułem, który jest umieszczony na tej podstronie. Jednak podejrzewam, że wtedy będzie też mocno powiązana z reklamami, które się pojawią zaraz obok.

Co wtedy? Łamiemy regulamin?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności