Skocz do zawartości

Czy można "przedobrzyć" z pozycjonowaniem?

jarod20

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co wiem w pozycjo.net jest możliwość ustawienia, do ilu katalogów dziennie ma się dodawać strona. Czytałem że warto to zmieniać- na początku ustawiając mniejszą wartość i zwiększyć ją za jakiś czas. Tak powinno być ok, prawda?

I jeszcze pytanie, czy pakiet z pozycjo za 15 złotych nie będzie zbyt małym aby zobaczyć jakieś rezultaty?

jaro,

przeczytaj moje wpisy w wątku o pozycjo.net (testowałem go od początku istnienia systemu).

to nie jest kwestia ilości dziennej, a jakości katalogów, które wybrał Sylwin.

niestety większość webmini jest na jednym IP, zatem dla wyszukiwarek wartość tego linku jest minimalna, żeby nie powiedzieć żadna.

z całości ponad 5k wpisów realnie masz jakieś ponad 200 wpisów, z którymi możesz jeszcze powalczyć, żeby stały się naprawdę mocne.

zatem przemyśl, czy cena 15zł za punkt (jedna domena) jest dla Ciebie ok. Cena 5zł (taka była na początku) a nawet 8zł (taka była później) jest jeszcze według mnie do zaakceptowania, natomiast 15zł uważam, że za drogo. Ale każdy może mieć inne zdanie w tym temacie

jeśli chcesz dopisać jedną stronę, to bierzesz jeden punkt i wpisujesz tam tylko stronę główną (pamiętaj, że dobre pozycjonowanie to pozycjonowanie całego serwisu, a nie tylko strony głównej)

temat dotyczy czy można przez ilość/jakośc linków przedobrzyć z pozycjonowaniem. Pierwszy post który napisałem a do którego tak się przyczepiłeś był dokładnie na ten temat.

hosti, rozumiem, że masz konkretny przykład przegięcia: podziel się, proszę.

dymna.jpg

• Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Ale każdy może mieć inne zdanie w tym temacie

jeśli chcesz dopisać jedną stronę, to bierzesz jeden punkt i wpisujesz tam tylko stronę główną (pamiętaj, że dobre pozycjonowanie to pozycjonowanie całego serwisu, a nie tylko strony głównej)

Początkujący - czyli rozumiem, że za 15 złotych będę mógł jeden i tylko jeden adres (np strona główna serwisu) dodać do wszystkich katalogów jakie oferuje pozycjo? Czy chcąc dodawać podstrony serwisu muszę wykupić dodatkowe pakiety - jeden na każdą podstronę?

Reklama multimedialna w Olsztynie - Telebim Olsztyn - pokaż się klientom z najlepszej strony!

Początkujący - czyli rozumiem, że za 15 złotych będę mógł jeden i tylko jeden adres (np strona główna serwisu) dodać do wszystkich katalogów jakie oferuje pozycjo? Czy chcąc dodawać podstrony serwisu muszę wykupić dodatkowe pakiety - jeden na każdą podstronę?

ten system nie daje możliwości dodawania podstron. jak dokładnie przeczytasz regulamin, to zobaczysz.

domeny nie wolno edytować przez cały czas dodawania: można edytować tekst i ilość dodań na dzień.

podstrony możesz pozycjonować ich innym produktem: do dodawania precli.

i w jednym i drugim przypadku, jeśli oczekujesz jakiegokolwiek efektu, pamiętaj o linkowaniu wpisów (i wcale, nie jak powiedział kolega) nie po 10dziennie, a najlepiej po 200-500 dziennie.

do linkowania wpisów potrzebujesz czegoś innego niż pozycjo.net, a be linkowania to narzędzie nie jest skuteczne, ale jest bezpieczne dla stronki.

dymna.jpg

To pewnie będzie lamerskie pytanie, ale jeśli dobrze zrozumiałem, to, że za pomocą pozycjo dodam stronę do katalogów nie sprawi że strona podskoczy w rankingu? Czyli dodatkowo powinienem jakoś podlinkowywać wpisy w tych katalogach?

Reklama multimedialna w Olsztynie - Telebim Olsztyn - pokaż się klientom z najlepszej strony!

To pewnie będzie lamerskie pytanie, ale jeśli dobrze zrozumiałem, to, że za pomocą pozycjo dodam stronę do katalogów nie sprawi że strona podskoczy w rankingu? Czyli dodatkowo powinienem jakoś podlinkowywać wpisy w tych katalogach?

jeśli oczekujesz rzeczywistej skuteczności linkowania, to zawsze jeszcze linkuj te wpisy

dymna.jpg

Tylko dlaczego zakładacie że linki do strony pojawiają sie naturalnie według funkcji liniowej ?

bo do obliczenia tego używaja funkcji kwadraturowej rzedu 6-tego z excela ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

[...]Polecam poczytać trochę o 'topical phenomenon' w patentach G.

Oczywiście, z braku czasu, można sobie napychać łeb "twórczością" Mutt'ów, Kobisów, IT-ów i łykać pijar/patenty/wykresy od G, albo zakasać rękawy i nabyć doświadczenie. To działa, bo jest sprawdzone, a nie że działa bo się fuksem udało.

Alterneo - odpowiem Ci tak - ile stron pozycjonowanych jest w USA ? a ile w Polsce ?

To teraz powiem Ci tak - w tamtym kraju malo kto debatuje nad liniowym przyrostem linkow- zerknij na kilka for - przeanalizuj strony z topow.

Dam Ci inny argument : sprawdz sobie 10-20 trudnych/srednio trudnych fraz w PL - dalej twierdzisz ze domeny byly linkowane liniowo ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności