Skocz do zawartości

Czy można "przedobrzyć" z pozycjonowaniem?

jarod20

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma co dyskutować z AlterNeo, jak widać poziom jego wiedzy jest żałosny - przy czym wypowiada się jakby był jakimś guru.

Nie dyskutuj zatem, to Wy robicie za Mastahów. Prawdą jest natomiast, że w USA, UK i w Niemczech większość dobrych SEOwców to byli Polacy/Polonusi (w DE to chyba wszyscy ;). Tak było kilka lat temu i nie wiem co miałoby ten stan zmienić, Ruscy ze swoim Xrumerem? Nawet kilku facetów stąd, z PL, rozstawiało serpy za oceanem, a Linkor zapychał je nawet zapleczówkami. Tyle o mojej żałosnej wiedzy.

Jeszcze jedno: nie jesteście oryginalni, od początków tego forum zawsze trafiały się jakieś Kononowicze, którzy mówili: "napierniczaj ile wlezie, nie ma filtrów, nie ma banów, wal milionami". I zawsze odpływali w siną dal, a pozostawał smród...

• Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jak widać, AlterNeo twierdzi, że Kononowicz osiągnął top1 na 'pozycjonowanie' w 2 miesiące. Interesujące.

Kto rozstawiał te serpy za oceanem?

Obczaj sobie #2 pod 'sex' - to 'Ruscy ze swoim Xrumerem' - EDIT: Widzę, że teraz TOP1, w miesiąc od zera top1 na sex Xrumerem. Przeanalizuj sobie, może czegoś się nauczysz.

Ciemna strona mocy!

@cenzura: Rozróżnij podstawową kwestię (i nie tylko Ty): różnicę między pozycjonowaniem stron Klientów a spamowaniem pod MFA i PPC. Jak już wychwycisz, że do Klienta nie dzwoni się co miesiąc by zmienił domenę, to będziesz bliżej SEO, a dalej od fascynacji Black Hatem. Czarny kapelusz to sobie można ubrać na koncert gotyk lub Metallice, ale nie ubieraj się tak w firmie ;-)

Alterseo - chyba nie wiesz na czym polega stosowanie bufora. Sadzisz ze klinta z budzetem 6 tys zl na miesiac blastuje sie bezposrednio ?

Nie, i uspokajając nieco emocje, sądzę że wiesz co robisz, zresztą gratulowałem Ci szczerze pozycji i efektu zabiegów. Ale: to jest dział dla początkujących a komunikat od Was płynący jest jeden: nie ma ryzyka, wal śmiało, jakoś to będzie. To nie jest pozycjonowanie.pl, jeszcze. Jak się zaczną masowe kłopoty to się zmyjecie z forum lub obwinicie alterneo, że gadał pierdoły?

to jest dział dla początkujących a komunikat od Was płynący jest jeden: nie ma ryzyka, wal śmiało, jakoś to będzie. To nie jest pozycjonowanie.pl, jeszcze. Jak się zaczną masowe kłopoty to się zmyjecie z forum lub obwinicie alterneo, że gadał pierdoły?

pozwolę sobie na odesłanie Cię do pierwszego posta: zerknij o co on pytał.

A teraz pytanie... Myślałem o skorzystaniu z usług oferowanych przez pozycjo.net. Zastanawiam się tylko, czy są rzeczy których należy unikać, a przez które w jakiś sposób można zepsuć / pogorszyć wyniki pozycjonowania? Czy np przez użycie nietrafionych opisów lub słów kluczowych których użyję w pozycjo.net pozycja mojej strony może więcej stracić niż zyskać? Czego powinienem unikać i na co zwracać uwagę żeby sobie nie zaszkodzić?

rozumiem, że znasz dobrze narzędzie pozycjo.net, że tak się uniosłeś?

dymna.jpg

nuda. żegnam.

rotfl lmao :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Nie mając doświadczenia lepiej mniej linków, a systematycznie. Przywalenie kilka/naście/dziesiąt tysięcy linków działa ale powoduje spadki pozycji jeśli nie masz czym albo nie wiesz jak tego utrzymać.

O! Czy mogłbys pokazać jakiś test? BO wydaje mi się, że nigdy nie próbowałeś przywalić kilku tysięcy i zostawić.

Wszystko powinno wyglądać w miarę naturalnie. Więc systematyczność jest tutaj jak najbardziej wskazana.

Naturalna jest systematyczność? A może naturalna jest nie systematyczność - skąd wiesz co jest naturalne a co nie dla googiela?

naturalne metody są etyczne tak jak kalendarzyk małżeński i czasem skutkują a czasem nie, polecam ciekawy artykuł:

https://www.sprawnymarketing.pl/artykuly/sp...arek-oplacalny/

Lenny, dzięki, fajny artykuł :)

dymna.jpg

Odnośnie liniowego pozycjonowania to jak sami powiedzieliście nie jest ono liniowe, linki indeksują się totalnie losowo więc mimo, że powiedzmy ustawisz 10 linków dziennie to efekt jest bardzo podobny jak walenie 10k linków na raz w kontekście losowości.

Nie mając doświadczenia lepiej mniej linków, a systematycznie. Przywalenie kilka/naście/dziesiąt tysięcy linków działa ale powoduje spadki pozycji jeśli nie masz czym albo nie wiesz jak tego utrzymać.

O! Czy mogłbys pokazać jakiś test? BO wydaje mi się, że nigdy nie próbowałeś przywalić kilku tysięcy i zostawić.

Chłopie, chyba to Ty nigdy tego nie robiłeś jak twierdzisz że zostaje i to na długo. Tego typu przywalanie robię praktycznie co trochę od kilku lat. Nie przy użycia xrumera tylko systemów rotacyjnych czy stałych i mówię tutaj o różnych ilościach łącznie z setkami tysięcy w e-weblinku czy kiedyś miliony w linkorze. Więc proszę Cię, nie wciskaj ludziom kitu bo nawet teraz mogę pokazać kilka fraz IT Managment, które spadły o kilka pozycji mimo, że pewnie wie jak to utrzymać.

Efekty? "last minute" top 5-7 w 2 tygodnie, na chamskim doorway'u z generatora jakiś czas temu. Dalej twierdzisz, że nigdy takich rzeczy nie robiłem?

Więc podsumowując, jeśli chcesz mieć stosunkowo bezpieczne wyniki pozycjonuj powoli jeśli korzystasz z narzędzi typu publiker czy pozycjo.net i nigdy nie ograniczaj się do jednego narzędzia. Postaraj się o kilka dobrych linków statycznych choćby z precli.

P.S. to jest moja prywatna opinia, która pozwala utrzymywać jakieś 150 średnich i trudnych fraz w top10 powyżej roku.

WebHostingTalk.pl - wszystko o webhostingu

Czyli rozumiem, że pozycjonowanie strony to zabieg długofalowy. Nie da się wypozycjonowac strony do top5 w google i zapomnieć o niej. Jak często trzeba przypominać sobie o pozycjonowaniu danej strony żeby nie straciła swojego PR i żeby zawsze była tak samo wysoko w wynikach wyszukiwania? Czy mówimy tu o kilku wpisach raz na dwa-trzy tygodnie, czy raczej takich rzeczy trzeba pilnować codziennie?

Reklama multimedialna w Olsztynie - Telebim Olsztyn - pokaż się klientom z najlepszej strony!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności