Skocz do zawartości

Cena reklamy

dargre`

Rekomendowane odpowiedzi

Nie da sie sprawdzic bo stawki sa automatycznie naliczane w zaleznosci od ilosci reklamodawcow chetnych na nasza strone a to zalezy od tematyki naszej strony. Dodatkowo reklamodawca sam okresla maximum jakie chce dac (jak na allegro)

reklamy pokazuja sie zgodne z tematyka naszej strony oraz strony dajace najwiecej na dana tematyke (taka aukcja kto da wiecej ten sie pokazuje). Dodam ze np ebay allegro aukcje 24 itp obstawiaja praktycznie wszystkie hasla ale za bardzo male kwoty i jak w twojej tematyce nie ma innych reklamodawcow wtedy widac tylko najtansze reklamy czasem 3 klicki za 2 centy ;]

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

Była kiedyś na forum dyskusja otym, żeby zablokować serwisy aukcyjne w adsense, bo wtedy będą się wyswietlać droższe reklamy. Zrobiłem tak na kilka dni, ale nie mogę jednoznacznie powiedzieć, że coś to dało. Może za krótko to sprawdzałem, bo tylko 4 dni.

Eksperyment Discover.pl

Była kiedyś na forum dyskusja otym, żeby zablokować serwisy aukcyjne w adsense, bo wtedy będą się wyswietlać droższe reklamy.

92672[/snapback]

Tu nie chodzi, żeby eliminować jakieś reklamy dając bana w AdSensie,

tylko po prostu żeby wiedzieć ile reklama na stronkach jest warta.

A jak dam bana, to zawsze istnieje możliwość, że zaczną mi się pojawiać

reklamy o jeszcze niższej wartości.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Poza tym przecież (w przybliżeniu) można samemu ocenić wartość wyświetlanej reklamy. Na jednym serwisie wrzuca mi reklamy intela czy trolltecha ( :) ) na drugim zaś (czasami) liczniki internetowe, analizatory itepe - chyba wiadomo, które są droższe.

Boże stara prawda podnieś oglądalnośc skoczy ilośc kliknięc

większa kasa...

Warto powalczyć o wysokie pozycje nawet na "tanie reklamy"

Boze jezeli reklamy pasują tematycznie do serwisu i osoba nie znajdzie informacji o tym na Twojej stronie a reklama jest połączona z tym czego szuka to powiem tak,na pewno w nią kliknie....

A przy ilośc wejśc 100 osób dziennie to możecie czarowac słowami i reklamami i tak nie zarobicie za dużo :D

Obserwuję to na serwisie którym zaczołem się zajmowac dwa miesiace temu od miesiaca jest adsense

poczatkowo było 100 wejśc a dzisiaj ponad 1000 oczywiście zarobki nie skoczyły 10-krotnie ale pieciokrotne juz sa a klient się cieszy bo będzie miał czym mnie spłacić :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności