Skocz do zawartości

Adresy IP

samm

Rekomendowane odpowiedzi

lepsze i silniejsze linki będą z B

A prawie 7x większa liczba IP z A nie będzie miała większej mocy od B?

Pomorze ktoś w odpowiedzi na to pytanie - bo zastanawiam się nad zakupem konta SEO i nie wiem na co się nastawić czy na ilość ( A ) tych IP czy na jakość( B ).

I przy okazji czy 200 IP z przykładu A będzie silniejsze od 30 z przykładu B?

Jeśli już pytasz o takie konkretne liczby, to ja osobiście brałbym 200 IP z przykładu A. Im ta różnica w ilość IP jest mniejsza, tym bardziej opłacalna staje się opcja B, wiadomo.

Szukam aktualnego właściciela domeny filmside.pl

Proszę o kontakt na PW.

Hmm czyli lepiej kupić konto z większa liczba adresów tej samej klasy - ale czy nie będzie problemu jeśli postawione zaplecze zacznę linkować między sobą - np. na zasadzie koła? Sąsiednie strony zaplecza będą w tej samej klasie C, różnić się będą końcowa częścią adresu IP. Nie wyda się to podejrzane dla googla? Bo mi się wydaje, że lepiej chyba aby te strony miały adresy z zupełne innych klas adresowych.

Hmm czyli lepiej kupić konto z większa liczba adresów tej samej klasy

A jaka firma oferuje konta SEO z dużą ilością IP z jednej i tej samej C-klasy? Zazwyczaj jest tych klas co najmniej 5, a to już coś.

ale czy nie będzie problemu jeśli postawione zaplecze zacznę linkować między sobą - np. na zasadzie koła?

Ja nie widzę w tym żadnego problemu. Cały portal Wordpress.com działa na jakiejś liczbie IP z tej samej C-klasy (osobiście mam dwa blogi na dwóch sąsiadujących IP). Wszystkie blogi się wzajemnie linkują - bezpośrednio lub pośrednio przez tagi i zobacz jak pięknie się indeksują.

Nie wyda się to podejrzane dla googla?

Podejrzane może się wyda, ale co zrobi? Zbanuje? Za takie rzeczy bana raczej nie dostaniesz. Nie przesadzajmy z tym strachem.

Bo mi się wydaje, że lepiej chyba aby te strony miały adresy z zupełne innych klas adresowych.

Wiadomo, że lepiej, jeśli jest mowa o tej samej lub zbliżonej ilość IP z przykładu A i B.

Tak jak pisałem: Im ta różnica w ilość IP jest mniejsza, tym bardziej opłacalna staje się opcja B. Decyzję musisz jednak podjąć sam.

Szukam aktualnego właściciela domeny filmside.pl

Proszę o kontakt na PW.

Dzięki za odpowiedzi i sorki jeśli wydały się te pytania banalne ale dopiero zaczynam przygodę z pozycjonowaniem.

Przeglądając na forum dział z ofertami hostingów znalazłem ofertę group5.pl - konta SEO Premium, dają 23 adresy IP każdy z innej klasy C (wedle przykładu B ). Z racji tego, że mają promocję i rozdają 50 kont za darmo na miesiąc postanowiłem spróbować - zobaczymy co z tego będzie. Fajne są te adresy co dają do konta bo wszystkie się różnią właśnie jak w przykładzie B podanym na wstępie, a i jest ich 23 szt. więc myślę, że na zaplecze na początek na pewno wystarczy do budowy silnego zaplecza. Za miesiąc zobaczymy co i jak ale cena 36zł/mc też wygląda zachęcająco względem innych ofert więc możne być to ciekawa sprawa - zresztą zobaczymy za jakiś czas.

Czy jakaś firma jeszcze oferuje konta z około 20 adresami IP z różnych klas C?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności