Skocz do zawartości

Czy to spam?

perol

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie pytanie czy strona https://www.e-zakopane.info/ spamuje?

Czy jesli ktos ma na stronie 204 umieszczone slowo noclegi, 126 - zakopane to to jest spam?

Czy taki kod to spam do google:

<!-- Zakopane, zakopane, zakopanem,

Pensjonaty, wynajem pokoi, pokoje, tanio, pensjonaty, przewodnik, noclegi, hotele, Hotele,

campingi, schroniska, schroniska młodzieżowe, gastronomia, galeria,

zdjęcia, ogłoszenia, historia, położenie, kamery, tatrzański Park, narty,

wyci±gi narciarskie, zakopane, ZAKOPANE -->

Nie mowiac juz o metatagach.

Wiekszosc slow noclegi i zakopane jest umieszcone w altach.

Tak pytam bo nie wiem co jest spamem a co nie?

Jeszcze mam jedno pytanie odnosnie sandboxa.

Jezeli zrobie sobie strone np. www.domena.pl i porobie jakies subdomeny np ze 100 na ktorych beda roznej tresci strony o np. jednakowym czy podobnym designie i umieszcze na glownej stronie domeny linki do nich to jak google bot wejdzie to uzna to za spam i czy strony trafia do sandboxa? Jak mam to obejsc albo co zrobic bo za jakis czas bede potrzebowal takie subdomeny i linki doi nich a nie chce byc w sandboxie.

Ile sie tak strony moga znajdowac i jak z niego wyjsc?

Dzieki za rady.

<h1 align="center"><font size="-2" color="#000000">Zakopane, zakopane, zakopanem,

Pensjonaty, wynajem pokoi, pokoje, tanio, pensjonaty, przewodnik, noclegi, hotele, Hotele,

campingi, schroniska, schroniska młodzieżowe, stocznie,  gastronomia, galeria,

zdjęcia, ogłoszenia, historia, położenie, kamery, tatrzański Park,  narty,

wyciągi narciarskie, zakopane, ZAKOPANE, powiat tatrzański, bukowina, tatrzańska,

białka tatrzańska, poronin, Zakopane, noclegi, podhale, Bukowina Tatrzańska,

małopolska, murzasichle, ko?cielisko, pokoje, kwatery, tanio, zimmer frei, kwatery,

prywatne, wynajem, pokoi, schronisko, schroniska, wakacje w górach, trasa, butorowy

wierch, wierch, butorowy, pokój, bukowina, w zakopanem, zakopiański, zakopanego, mapa

zakopane, miasto zakopane, tatrzanska, tatry, wynajem, pensjonat, noclegi, wakacje,

agroturystyka, wypoczynek, Turystyka, obiekty, wakacje, lato, zima, gory, Giewont, Rysy,

narty, apartament, pokoje, przewodnik, góral, oscypek, górale, narciarstwo, gubałówka,

kwatery, tanie kwatery, hotel, góralski, szlaki, turystyczne, trasy, hotel, hotele,

pensjonaty, pensjonat, noclegi, room, free rooms, zimmer</font></h1>

Chyba raczej takich rzeczy powinieneś szukać na tej stronie.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

co do twojego pierwszego pytania - rozwazanie czy to spam jest czysto filozoficzne - opisy w znaczkach <!-- --!> sa to komentarze i tutaj wpisuje sie co sie zywnie chce ;) to samo dotyczy znacznikow alt i grzechem byloby pozycjonowac strone nie dajac slow kluczowych w znacznikach alt ;)

moim zdaniem to nie jest spam, miliony stron stosuje takie techniki :mrgreen:

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Nio wiem ze tamto bylo w komentarzu. Jesli mowilem o spamie to mialem na mysli spam wedlug google. Czyli biorac ta strone za przyklad moge sobie w 30 altach na stronie wrzucic slowo "zakopane zakopane zakopane' i bot nie bedzie mial nic przeciw? Nie wywali mi strony z wynikow wyszukiwania?

Bo jesli tak opisze wszystkie alty i na stronie powtorze kilkadziesiat razy slowo kluczowe to bede mial nawet 30% slow kluczowych na stronie ze wszystkich slow. Jeszcze dobry tytul i tagi i jest git

A ktos mi odpowie na drugie pytanie?

A gdyby tak na stronie zrobic tak ze wpisze sobie wyrazenie: 'zakopane noclegi' na glownej stronie jeszcze w H1 i powtorze 30 razy to tez bedzie oki?

Popatrzcie sobei na ta strone..na stopke...https://www.kaszuby.info.pl/ czy ta strona nie jest robiona tylko dla zabawy z pozycjonowaniem? Czy wychodzi na to ze takie rozne techniki sa dozwolone, conajwyzej nieladnie wyglada na stronie.

Mam takie pytanie czy strona https://www. e-zakopane.info/ spamuje

Nie wstawiaj adresów stron co najmniej "dziwnych" może to zaszkodzić.

sa to komentarze i tutaj wpisuje sie co sie zywnie chce

No nie tak do końca co się chce. Zagęszczenie słów kluczowych w tym miejscu to zaleci conajmniej czymś nietypowym

No nie tak do końca co się chce. Zagęszczenie słów kluczowych w tym miejscu to zaleci conajmniej czymś nietypowym

no tak - nie dokonca mi o to chodzilo - chodzi mi o to, ze teoretycznie wstawiasz sobie tam co chcesz a nie ma to wplywu na wyglad zewnetrzny strony a wstawianie tam slow kluczowych - oczywiscie z umiarem - to klasyka :mrgreen:

. jednakowym czy podobnym designie

co do tego jednego jestem pewien, ze wyglad zewnetrzny - design nie ma znaczenia bo w koncu robot google nie ma oczu

:mrgreen: a co do reszty to nie jestem pewny... wiec przesylam pytanie dalej:

A kto jest w stanie odpowiedziec na pytanie dotyczace sandboxa?

A kto jest w stanie odpowiedziec na pytanie dotyczace sandboxa?

Z moich obserwacji wynika, że jak będziesz robił subdomeny i linkowania z umiarem to będzie oki. Z pierwszym serwisem się pospieszyłem i poleciał na łeb na szyje. Teraz mija 4 miesiąc jak strona wraca do rankingu. W nowym serwisie robię powoli i jest oki. Tworzę subdomenę i czekam aż google ją zaindeksuje. Potem czekam około tygodnia i tworzę nową. Nie jest to metoda autoryzowana i robię to na czuje. Nie daję głowy, że za tydzień nie polece ;) Tak czy siak utrzymałem się dłuzej niż za pierwszym razem ;)

pozdrawiam

Subdomena powinna choć minimalnie się różnić od strony na domenie.

Googleboot nie będzie patrzył na obrazki tylko na treść. Struktura może być taka sama.

Szczególnie mile widziana zmiana w TITLE. Wtedy będziesz mógł spać spokojnie.

Oczywiście zmiany w treści także by się przydały -> bo robienie 100 subdomen z tą samą treścią uważam SPAM, myślę że google pomyśli podobnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności