Skocz do zawartości

firmowa strona - czy dobrze robie?

kdk

Rekomendowane odpowiedzi

Postanowiłem zrobic stronę www dla małej firmy elektrycznej moich rodziców. Najbardziej zależy mi na tym, aby po wpisaniu, np: "instalacje elektryczne +nazwapobliskiejmiejscowości" moja strona byla wysoko. Nie wiem jak to konkretnie nazwać - pozycjonowanie regionalne, może tak? Czy jest jakaś ogólna strategia na osiągnięcie takiego efektu? Ja próbuję cały czas jako słów kluczowych używać także tych miejscowości, nie wiem czy tak powinienem robić, ale innej metody za bardzo nie widze. Szykuje się do napisania precla i być może skorzystania z jakies dodawarki. Tylko zanim to zrobie chciałbym poznać Wasze sugestie, czy aby na pewno dobrze robie z tymi słowami kluczowymi. Może jakieś podpowiedzi, jak osiągnąc dobry tego typu efekt?

A duża ta miejscowość? Jest jakaś konkurencja w wyszukiwarce? Jeśli nie ma powinna wystarczyć dobra optymalizacja stony + kilka / kilkanaście linków.

Optymalizacja - użycie w treści fraz pozycjonowanych, tzn. instalacje elektryczne oraz nazwa miasta. Tekst nie musi być bardzo nasycony, wystarczą dwa, trzy powtórzenia. Do tego warto przygotować porządne metatagi, tzn. title w postaci np. "Nazwa firmy - Instalacje Sanitarne <nazwa miejscowości>" oraz krótkie i konkretne description.

Kiedy strona będzie gotowa trzeba pozyskać kilka linków, na początek może być kilka mocnych linków z płatnych katalogów.

Na mniejszą miejscowość to wystarczy. Jeśli miejscowość jest duża schemat ten sam, tylko linkowanie mocniejsze, tzn. więcej katalogów, do tego precle itd. itp.

Pozdrawiam,

Cxz

była...

Ja próbuję cały czas jako słów kluczowych używać także tych miejscowości
Liczą się anchory linków, to co na stronie ma wpływ, ale mizerny.
nie wiem czy tak powinienem robić, ale innej metody za bardzo nie widze
Czytaj PiO.
Szykuje się do napisania precla
Strata czasu.

Nie spodziewałem się aż tak syzbkiej odpowiedzi, dzięki! Co do title chciałem tak zrobić, lecz nazwa firmy jest długa, nie pozwala na coś takiego, bo z tego co już zdążyłem wyczytać title powinien się mieścić w 80 znakach. Dlatego jest częściowo tylko tak skonstruowany z nazwą świadczonych uslug, bez miejscowości. No, ale przynajmniej upewnilem się, że jest to poprawne dzialanie - to, co robie, przynajmniej według tego co otrzymałem w pierwszej odpowiedzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności