Skocz do zawartości

Na czym stawiacie sklepy

HardyTwardy

Rekomendowane odpowiedzi

Z tym Windowsem i wychwytywaniem błędów to akurat trochę przegiąłeś :D, ale uważam podobnie jak ty.

no wiesz najlepiej sie prezenytuje operując dużymi klockami. A oni akurat mają duużo błędów do wykrycia...

Galeria Kawy i Herbaty CZARODZIELNICA - zapraszam po dobrą kawkę i herbatę w Łodzi
Stacja Kontroli Pojazdów Łódź
Druk na szklepanele szklane na ściany, obrazy na szkle

• Odpowiedzi 49
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja się wypowiem na temat Prestashop z którą współpracuje już dłuższy czas.

Jako takiej obsługi multi-shop nie ma i zapewne nie będzie w najbliższym czasie. Autorzy skupili się na optymalizacji skryptu.

Czy Prestashop jest bezpieczna? Tak. Francuzi którzy tworzą to oprogramowanie współpracują z paroma firmami, które zajmują się na co dzień bezpieczeństwem w IT. Niemniej jednak - wszystko jest do złamania. Autorski soft nie jest tu w niczym lepszy ;]

Obecnie wg mnie w kategorii open-source lideruje Prestashop i Magento. Ja wybrałem Prestashop z paru względów:

1. Nie ma podziału na wersje enterprise i free
  2. Większa społeczność
  3. Bardziej przyjemnie zaprojektowany core
  4. Łatwiejsze wdrożenie się do systemu
  5. Nieco bardziej intuicyjna administracja
  6. Łatwiejsza modyfikacja

Niemniej jednak każdy wybiera to co potrzebuje, czasami może wystarczyć coś open-source, a czasem trzeba zapłacić za coś autorskiego.

Update:

Ja się dziwię ludziom którzy stawiają sklepy na open source.

Ciekawe co sobie myśli o Tobie masa ludzi używających z powodzeniem do dziś oscommerce :D

Piszą, że jeszcze w 1.3 ma być multi, ale kiedy... kurde, gdyby nie ten multi, to skrypt bardzo mi się podoba. Fajny panelik, szybka instalacja, sporo modułów. Problemy na home.pl, ale na home z wszystkim są problemy, cud, że strony na html działają tam bez problemu :).

Popatrzę jeszcze dokładniej na magneto jak to wygląda od kuchni. Też kilka razy się tu przewijał.

Miało być multi juz dawno, jednak faktycznie, do tej pory funkcja nie wprowadzona...

Niektórzy polecają dedykowane rozwiązania, osobiście jestem przeciw zwłaszcza dla startupów przeciętnego Kowalskiego. Trochę w tym kontekście: https://www.ekomercyjnie.pl/wybor-oprogramo...po-raz-kolejny/

magento - porażka - bez supportu ciezko jest zrobic cokolwiek - lacznie ze zwykla instalacja

presta - fajnie sie indeksuje :) ale moim zdaniem PA zwlaszcza jezeli chodzi o administracje produktami to jest porazka

open cart jest calkiem przyjemny ale ma slabe wsparcie w polsce

w oscommerse nie oplaca sie pchac

A ja właśnie też szukam jakiegoś oprogramowania pod sklep a ciężko w tym temacie, bo nie mam doświadczeń, co myślicie o SOTE? właśnie nad nim się poważnie zastanawiam...

Na bieżąco moderowany od 2009 roku katalog stron internetowych - Dodaj-strone.com.pl. Nasze atuty: szybka moderacja, jakość oraz stabilność.

Daj se spokój z SOTE. Dobrze ci radzę. Poszukaj po necie opinii o nich i na tym forum. Sam mam ich sklep i najgorszemu wrogowi nie życzę tego softu

Dla przykładu: Dają 3 miesiące gwarancji później Pani Sarnowska pokaże ci pionowy uśmiech jak coś będziesz chciał. Odpowiedź jest zawsze jedna - nie stwierdzliśmy problemu. A zaznaczam, że chodzi o rzeczy, które są w specyfikacji a nie działają.

Pozdro

Po jednym dniu walki z magento odpuściłem. Troszkę jest z nim za dużo zabawy na projekt jakim mam. Byłby to raczej przerost formy nad treścią. No i jeszcze dochodzą jego wymagania, które troszkę by kolidowały z ideą spamowania sklepami.

Sprawdzę jeszcze wymieniony chyba ze dwa razy w topicu opencart. Ktoś ma o nim jakieś opinie jak w praktyce się zachowuje z doświadczenia? Ile sklepów/towaru/klientów wytrzyma na przeciętnych hostingach?

OSC GOLD polecam

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności