Skocz do zawartości

Na czym stawiacie sklepy

HardyTwardy

Rekomendowane odpowiedzi

OSC GOLD polecam

Właśnie skończyłem realizację na GOLDzie. Niby jest spoko, ale tylko i wyłącznie dla osób mających doświadczenie w osc.

Sklep jest w 50% kodowany, posiada mnóstwo modułów/pluginów w których można się pogubić, panel do SEO to porażka.. Zresztą, cały PA i kod sklepu to głębokie średniowiecze (czyli osc 2.2). Początkującym naprawdę się nie opłaca inwestować w niego czasu.

Gdyby nie wymóg klienta (bo już posiada 3 takie sklepy i nie chce się uczyć nowego panelu) - nigdy bym się nie zdecydował na GOLDa.

Edit:

Chyba, że to była ironia - to nie załapałem :)

• Odpowiedzi 49
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@wcpawel Właśnie szykuje mi się "spotkanie" z Goldem (grzebałem jakiś czas temu dość głęboko w osC więc myślę, że jakoś przez to przebrnę). Mam jednak pytanie co do kodowania - czy rzeczywiście jest to 50% i co mniej więcej jest kodowane bo jeszcze nie miałem czasu rzucić okiem?

Osobiście jestem zwolennikiem Magento (tam gdzie oczywiście zostanie ono odpowiednio użyte) do mniejszych wdrożeń polecam Preste (mam nadzieje, że niedługo już w wer. 1.4).

Mam jednak pytanie co do kodowania - czy rzeczywiście jest to 50% i co mniej więcej jest kodowane bo jeszcze nie miałem czasu rzucić okiem?

możliwe do edycji są wszelkie szablony contentu, boxów, modułów. co za tym idzie - możesz ingerować w zawarte w nie zapytania mysql itp, tragicznie więc nie jest.

największa bolączka to zakodowany application_top i bottom, ale jeżeli projekt jest dostosowany do istniejących funkcjonalności to dasz spokojnie radę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności