Skocz do zawartości

Katalogi wciąż najskuteczniejszą metodą pozycjonowania...

marcolee

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Katalogi nie są siła bo tam jest 1 max 3 linki. Te forum już ma większą siłę jak ktoś na nim pisze i inne fora niż katalogi z reguły.

No cóż. Ja ostatnio straciłem linka ze stopki pewnego forum (spadek BL o ponad 15k), a w SERPie moja strona skoczyła do góry, więc efekt zupełnie odwrotny od tego, którego się spodziewałem. Moim zdaniem wystarczy jeden link z danej domeny, ważne tylko, żeby podstrona na której się znajduje była zaindeksowana przez Google. Oczywiście mając tych linków 5-10 z różnych podstron zwiększamy po prostu prawdopodobieństwo, że Google się na któryś z nich natknie.

Jeśli chodzi o znaczenie katalogów w pozycjonowaniu: one są dobre zazwyczaj na początek, jeśli zaczynamy ze świeżą domenką.

Szukam aktualnego właściciela domeny filmside.pl

Proszę o kontakt na PW.

Katalogowanie = unikalna treść wpisu a z tą różnie bywa głównie ze względu na czas...

Jak dla mnie katalogowanie jest jedną z bardziej sprawdzonych i wciąż skutecznych metod pozycjonowania, aczkolwiek czasochłonną..

----

Sprzedam Publikera, wersja 1.0.4 Biznes. Wystawiam FVAT. Więcej tutaj

Kupie linki i domeny - tematyka: księgowość/rachunkowość + zdrowie/medycyna. Kontakt przez PW

1. ilgesu --> nie samym katalogowanie człowiek żyje;-)

2. boby --> w zależności od ilości klientów i haseł można sobie pozwolić na tworzenie unikalnych wpisów.

----

Sprzedam Publikera, wersja 1.0.4 Biznes. Wystawiam FVAT. Więcej tutaj

Kupie linki i domeny - tematyka: księgowość/rachunkowość + zdrowie/medycyna. Kontakt przez PW

Zdaje się, że tylko w Polsce istnieje takie przeświadczenie o katalogach jakoby była to najlepsza metoda pozycjonowania ...

bo nie wiedza co traca - dobrze obrobione linki z katalogow sa bardzo cenne

uwierz, ze bardzo ciezko robi sie polskie frazy tylko i wylacznie zagranicznymi linkami - moze oni nie potrzebuja katalogow, ale tutaj sa one czesto zbawieniem - bo za ich pomoca mozna wiele rzeczy naprostowac

Katy/precle publiczne - ok - ale na dłuższą metę tylko do pozycjonowania swoich serwisów. Przy projektach zewnętrznych takie wpisy nie dają kontroli nad zleceniem ;)

Jakby na temat nie patrzeć, to bez zaplecza, a więc i mocniejszych linków daleko się nie zajedzie.

Nie ma to jak skuteczna pozycjonowanie od  mediapremium.pl ?

Jeśli chodzi o tzw katalogowanie to moje doświadczenie jest takie. Taki mój test magisterski (część projektu).

Przez 2 tygodnie katalogowałem 2 podobne strony na dość konkurencyjne słowo kluczowe.

Po około tygodniu strony pojawiły się w indeksie Google (tzn. top 500). Różniło je średnio około 50 pozycji na korzyść

strony która katalogowałem z unikalnym opisem każdy katalog (druga miała ten sam opis w każdym katalogu).

Po 6 tygodniach strona do której opis w każdym katalogu był taki sam wypadła z top 1000, a ta druga trzyma się

pewnie na tym swoim około 200 miejscu.

Spotkaliście się z jakimś filtrem za pozycjonowanie tym samym opisem? Tak samo mam z preclami, unikalny opis - strona jest i się trzyma na swojej pozycji (dużo wyżej niż katalogowanie), ten sam tekst do precli - strony nie ma w top 1000. Ale tu jest też inny problem, nie mogłem dodać tego samego artykułu do wartościowych precli:)

SEO, SEO i SEO

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności