Skocz do zawartości

pozycjonowanie w bing.pl

Lemon

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie udział Binga jest ciągle żałosny, ale szybko rośnie. W rok o ponad 100%, teraz 1,4% wejsc z szukajek jest z Binga. Ostatnio czasem klepne stronę dla klienta. Bylem w poprzedni poniedziałek u jednego i ostatnią srodę u kolejnego i.... obaj uzywali Binga:) Nie wyglądali na kompletnych noobów co uzywają Binga domyślnie w IE, korzystali z FF i raczej w miarę szybko poruszali się po necie, szybko wpisywali słowa itp:)

ja akurat w Bingu jestem bardzo wysoko, zwykle zaraz po stronach oficjalnych danych produktów, ale za bardzo się nie podniecam bo pewnie jak Bingowi zwiększy się udział to i więcej osób będzie optymalizować pod to i spadnę:)

Sprzątanie po zgonach https://sprzataniepozgonach.pl/

Dezynfekcja i dezynsekcja https://www.isotech-pestcontrol.pl/
Ptaszyniec kurzy https://zwalczanie-ptaszynca.pl/

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Ja ze swoimi stronami przeprowadzkowymi na bing jestem oligarchą:) A powiedzcie jak to jest, że większość (albo po prostu wiele) katalogów do których dodaje strony wyświetla tylko odwiedziny robota google? Czy to oznacza, że inne boty są zablokowane czy po prostu dany katalog ma zainstalowaną jedynie opcję wyśiwtlania wejść robota google?

Polecam firmę odAdoZ Przeprowadzki Gdańsk.

• 2 tygodnie później...

Moim zdaniem dopóki Bing nie zostanie na przykład domyślną stroną startową Firefoxa, czy jakiejś innej dużej i popularnej przeglądarki, to sytuacja szybko się nie zmieni. Jest już w IE oraz w Xboxie, ale to wierzchołek góry lodowej. Z drugiej strony zawsze to coś.

Kiedy jestem na przyjęciu staram się dobrze bawić, ale zwracam też uwagę na oświetlenie sal . Tak to już z tymi bankietami jest.

pozycjonowanie pod binga nie ma sensu bo ludzie wchodzą z G. Takie nawyki mają. Co nie znaczy, ze sytuacja się nie zmieni za jakiś czas. W USA G ma mocną pozycję ale bing ukręcił sporo dla siebie. W Rosji Yandex, w Chinach Baidu, w Czechach Seznam. Za jakiś czas u nas może zmienić się sytuacja. W tej chwili G rządzi w Polsce i to wie każdy mający statystyki na stronie.

Dokładnie. Jeśli chodzi o Rosje, o której wspomniałeś, ostatnimi czasy sytuacja jest taka że Yandex traci % ryneku, natomiast Google i Mail.ru powoli przyciągają internautów do siebe. U mnie osobiście wrozst ruchu z Mail.ru jest odczuwalny od połowy 2012. Kto wie, może Bing za jakiś czas mocno zainwestuje w Europe, tak jak kiedys zrobił Google w Runecie. Przyzwyczajenia internautów da się łatwo zmienić, szczególnie tam gdzie mowa o dużych pieniądzach.

1359284482-clip-8kb.png

Pozycjonowanie w Yandex - piszę o pozycjonowaniu w krajach wschodnich

Ksik proszę cie, ogólnie RUnet ma się dobrze, a to ze Google coś tam rośnie to dzięki właśnie tym użytkownikom które sprzedali się za hamburgera i IPphone. Yandex pracuje nad nowym planem rozwojowym nie tylko na rynek post radziecki a również na kraje azjatyckie i europejskie, i nie jest tak złe jak myślisz i jak byś chciałeś, racja jest w tym ze muszą dostosowywać ciągle algo, ale jeśli chodzi o harwest to harwestwoanie w Yandex daje o wiele lepsze rezultaty, ale dla tego trzeba przynajmniej coś czas od czasu zharwestwoac i porównać. Właśnie yandex daje najmniej duplikatów przy prawidłowo skonstruowanych zapytaniach niema lepszej wyszukiwarki do tych celów. Nie wiem czy w ogóle wiesz na Ile wzrosła cena akcji Yandexa ??, radze również poczytać sprawozdanie finansowe jest ogólnodostępne bo to spółka giełdowa.

RUnet na pewno sobie poradzi i na pewno nie będzie to dominacja wielkiego brata któremu tak wiele skalda hołdy.

Przyzwyczajenia internautów da się łatwo zmienić

pytu - pitu, Próbował już ebay ściągać się z Allegro, wiesz przynajmniej kto mial więcej kasy w tym starciu bo przecież stawisz to jako główny składnik sukcesu ?? Wiec jeśli myślisz ze Google podbije RUnet to się mylisz, będzie sytuacja jak w Czechach Seznam ma się dobrze ( a yandex ot dawna dostarcza im wyniki wyszukiwania video). Obstawiam ze Google zatrzyma sie na ok 30% a dalej będzie z każdym rokiem tracić. Na cale szczęście pokolenie hamburgerowe w Rosji niema decydującego glosy i myślę że nie będzie mieć bo jego miejsce zajmuje już inne które preferuje inne wartości jak "demokracja" po amerykansku, wiec twoja ocena jest zdecydowanie mylna.

• 1 miesiąc temu...

Bing poprzez to, że jest coraz częściej domyślną wyszukiwarką na pewno zdobędzie trochę więcej ruchu, ale czy będzie to świadome, czy bardziej przypadkowe działanie "rozpędzonych" urzyszkodnikuff?

Jeszcze do niedawna (a może miejscami nadal tak jest) spora część ludzi klikała ikonkę z niebieską literką e na pulpicie jako "ikonkę do uruchomienia internetu w komputerku", ci co bardziej świadomi instaowali FF i wiedzieli do czego on służy.

Puki co gugiel jest na topie, ale wielokrotnie spotkałem się z lepszą trafnością szukajki binga i coraz częściej do niej wracam.

Poza tym graficznie wydaje mi się lepiej dopracowana, ale to dalej 1%-3% ;(

• 2 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...

Ja nie, ale moje strony w Bing, są praktycznie niewidoczne - może dostałem jakiegoś filtra ? :)

Ruch Gogle to ok 3 000 000 wejść dziennie, a z BING może 100

filtra nie ale poprostu wiecej ludzi uzywa google. to by bylo na tyle

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności