Skocz do zawartości

Kto korzysta z Google, kto z WP, itd...

Rafal

Rekomendowane odpowiedzi

Podaj mi choć jedną fraze popularną w polsce poza frazą BRAMKA SMS itp. bo rozumiem że fraza to min 2 wyrazy nie 1.

tapety pulpit (dodam, że częsciej wpisywana niż bramka sms)

Czytam tu posty pewnego Pana którytak jest czysty odspamu jak łza, tylko niech zerknie w swe meta tagi i powie mi tu na forum że stosowanie znaczkików <TITLE>tytulstron</TITLE> i znacznika meta name content title to nie spam ?

tylko nie mów, że stosowanie <title> to spam

Bo ja równie dobrze powiem: "SPAM - to pozycjonowanie" (zastanów się głęboko nad słusznością tego stwierdzenia).

Dostaje oczopląsów od czytania Twoich postów...

Jeśli będziesz dalej zachowywał formę swoich postów, to następnym razem nie będę ich nawet czytał (a co mówic już o odpowiedzi na nie ;) )

Pozdrawiam

Live Free or Die

• Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Ja nie mówię że mam mało wejść tylko mówię że w porównaniu to Google jest daleko w tylenawet jeżeli mam wejścia na zapytania z fraz któresąna takich samych pozycjach w Onet czy Wp.

Nie traktuj tego zjawiska jak wyznacznika popularności wyszukiwarki (podobnie jak rankingu Gemiusa - jak to było pisane na początku tematu). Ty masz tak, a inni mają inaczej. Stosunek ilości wejść z Google i z Onetu (przynajmniej w moim przypadku) jest różny dla różnych stron (przy podobnej pozycji w wynikach na najważniejsze dla strony słowa i frazy).

Szkoda teżżenie wszyscy tutaj mają odwage sięprzedstawićjestem XXX z firmy XXX. Każdy jedzie po drugim tylko nie ma odwagi powiedziećkim jest.

Miło mi, jestem Wojciech i pracuję w firmie Discipline Media Group (ale nie jestem pozycjonerem, więc to mnie chyba nie dotyczy)

Czytam tu posty pewnego Pana którytak jest czysty odspamu jak łza, tylko niech zerknie w swe meta tagi i powie mi tu na forum że stosowanie znaczkików <TITLE>tytulstron</TITLE> i znacznika meta name content title to nie spam ?.Widać że nawet najświetsi tego forum teorie spamu układają pod siebie.

Jasne, ale o tym już była mowa (w wątku o mornel) i niestety długa dyskusja do niczego nie doprowadziła. A teorię spamu każdy układa pod siebie (może poza zjawiskami opisanymi na stronach wyszukiwarek). ATSD przyznam się, że i na kilku moich stronach jest zdublowany tytuł ;) w wolnej chwili byćmoże nad tym popracuję.

Więc proszę mi nie mówić że Google to taka jazda żelepiej sobie odpuścićbo jest to bajecznie prosta szukarka

Co nie znaczy, że należy ją zignorowac. Wręcz przeciwnie - łatwość uzyskania dobrej pozycji (przynajmniej przy mniej popularnych hasłach) oznacza możliwość obniżenia kosztów dotarcia do pojedyńczego odbiorcy, a to już bardzo ważne.

Dodam jeszcze małą prośbę - chyba masz problem z klawideską, a ściślej ze spacją. Czy mógłbyś te spacje dostawiać? (piszesz dość długie posty i trochę niewygodnie się je czyta)

Witam,

tak mogę postarać się walić w spacje mocniej :-). Ja nie stwierdziłem że TITLE jest spamem tylko że użycie TITLE i meta TILE w znacznikach w jednej stronie to spam. TITLE to normalny znacznik. A chodzi mi o to że dla mnie nie ma różnicy czy ktoś chowa tekst czy klonuje znaczniki dla mnie to też spamer. Ja uważam że Googlejest o tyle prostą szukarkąbowiem wystarczy zbodować linki dokonać optymalizacji i strona jest na 1 stronie wyników. Jest to zbyt Globalna szukarka żeby tak często jak Onet ,WP można było tam znacznie modyfikować algorytm, tylko z tego powodu uważam że ta szukarka jest prosta. Jeżeli wiesz co masz zorbić to wypozycjonowanie dobrze strony zajmuje około 3 msc na podstawowe hasła. Zgodze siętylko z jednym-Google to dobra szukarka dso szukania fraz i zapewne szukając czegoś z bardziej zaawansowanym zapytaniem będę miałtrafnijeszy wynik. Zgodzić się też powinieneś z tym że Google jako globalny silnik ma mniejszy wpływ na algorytm,spam itp.

Co do Twojego hasła dzownki -to ja napisałem wyraźniepodaj mi fraze z poza bramka sms itp. tyczyło się też logo dzwonki lotto, podaj mi fraze inną która jest równie popularnajak pierwsza 50 poszukiwanych słów kluczowych. Czyli potwierdzasz że lepiej pozycjonowac frazy ?.Bo ja uważam że tylko łatwiej bo skutku lepszego napewno nie będzie.

Pozdrawiam

Mariusz

Szook

tak mogę postarać się walić w spacje mocniej :-)

Fajno ;-) Będzie dobrze, gdy będziesz również mocno walić w enter (jeśli zaczynasz nowy wątek) ;)

Ja nie stwierdziłem że TITLE jest spamem tylko że użycie TITLE i meta TILE w znacznikach w jednej stronie to spam

Jak również zapisanie anchorem "Strona główna" oraz "Pozycjonowanie" linku wskazującego na tą sama stronę...... ;)

Ja uważam że Googlejest o tyle prostą szukarkąbowiem wystarczy zbodować linki dokonać optymalizacji i strona jest na 1 stronie wyników

Niekoniecznie, zauważ że PR obecnie traci na wartości, być może szykuje się jakaś spora zmiana w algorytmie....

Co do pozycjonowania fraz.

"Content is King".

Jeśli strona nie będze rozbudowana, nie masz co liczyć na wejścia z kilku wyrazowych fraz.

Pozycjonujesz na słowo kluczowe - na to nie potrzeba rozbudowych serwisów.

Ostatnio internauci coraz bardziej precyzują swoje zapytania (frazy kilku wyrazowe). Gdzieś mi kiedyś wpadła taka statystyka w ręke, ale nie mogę tego znaleźć... :neutral: Ale jeśli się nie myle:

Słowo kluczowe - to było ok. 30 paru procent wszystkich zapytań.

Wniosek nasuwa się sam - warto pozycjonowac dla fraz.

Zgodzić się też powinieneś z tym że Google jako globalny silnik ma mniejszy wpływ na algorytm,spam itp.

Zgadzam się co do spamu, ale nie rozumiem dlaczego algorytm.

Co do Twojego hasła dzownki -to ja napisałem wyraźniepodaj mi fraze z poza bramka sms itp. tyczyło się też logo dzwonki lotto, podaj mi fraze inną która jest równie popularnajak pierwsza 50 poszukiwanych słów kluczowych.

A może za sponsorować Ci okulary :?: :mrgreen: ;)

tapety pulpit (dodam, że częsciej wpisywana niż bramka sms)
Czyli potwierdzasz że lepiej pozycjonowac frazy ?.Bo ja uważam że tylko łatwiej bo skutku lepszego napewno nie będzie.

Potwierdzam.

P.S.

Jeśli tylko wpadnie mi ten raport w rękę to podziele sie z Wami, drodzy użytkownicy forum ;)

Live Free or Die

Pisałem podaj innš frazenie z tych wiadomych typu bramka sms tapety pulpit, udowodnij mi że zwykła fraz typu "czerwone buraki" jest czeciej poszukiwana niż "buraki". I nie z tych co tam szukasz na Onecie w boksach. Oczywicie podaj mi fraze którš może pozycjonować zwykły człowiek który sprzedaje np. ogrodzenia spierasz się cišgle żewięcej jest np. ogrodzenia drewniane niż ogrodzenia.

Wiesz bosko by było gdyby klienci precyzowali swoje zapytania, nie musiałbym się pozycjonować.

Wystarczy że wpisałby taki Pan reklama szczecin, reklama w szczecinie lub pozycjonowanie szczecin a może lepiej pozycjonowanie szook. Szkoda że szukajšc serwera www kto nie pisze szukam serwera stabilnego i taniego. Jak kto szuak fraz to zregułytylko wtedy jeżeli na pojedyncze słowo kluczowe nie odnalazł interesujšcych informacji. Np szczecin- a szuka zdjęć to wpisze zdjęcia szczecina, foto szczecin fotografie szczecin, szczecin na fotografii.

Czekam na ten raport, i oczywicie potwierdzenie jego solidnoci.

Oglšdajšc strone pagerank.pl uważam że tu niema nic z pogranicza spamu,to jest optymalizacja do tyłka.

Bo to że szukarki zwracajš uwagę na budowe strony to wiadomo, ale jeszcze wiedzieć ile musi być procent gestoci itp. jest ważne.

Większoć włanie teoretyków myli że jak walnie ukryty tekst i napisze słowo pagerank 200 razy to będzie ok.

Pozdrawiam

Mariusz

Szook

szookpl napisał: 

Czyli potwierdzasz że lepiej pozycjonowac frazy ?.Bo ja uważam że tylko łatwiej bo skutku lepszego napewno nie będzie. 

Potwierdzam.

Ja też potwierdzam.

Jeśli moja strona może być dobrym przykladem, to zdradzę pewną rzecz: Na każdej stronie jest skrypt, który zapisauje adresy stron z których nasąpiło przekierowanie do mojej strony lub podstrony.

Trzeba wpisać "show.php". Na przykład rafal.waw.pl/show.php lub rafal.waw.pl/jakas_podstrona/show.php

Nakieruj kursor myszki na skrócony adres strony a na pasku stanu (na dole) pojawi się pełny adres zawierający słowa kluczowe z wyszukiwarki. Rzeczywiście ludzie wpisują po kilka słów lub nawet całe zdania zawierające zaimki. Najepiej widać do w podstronach działu "wynalazki".

Może przydadzą się te dane?

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Co do Twojego hasła dzownki -to ja napisałem wyraźniepodaj mi fraze z poza bramka sms itp.

Chodziło Ci o nie podawanie frazy związanej z usługami z zakresu GSM.

Tapety na pulpit komputera takimi nie są!

Pisałem podaj innš frazenie z tych wiadomych typu bramka sms tapety pulpit, udowodnij mi że zwykła fraz typu "czerwone buraki" jest czeciej poszukiwana niż "buraki".

Jak już sie czepiłes tych buraków...

Nie udowodnie Ci, że akurat fraza "czerwone buraki" może być cześciej wpsywana niż "buraki" - nie wiem jak jest ze statytyką wpisywania fraz/słowa kluczowego związanego z burakiem...

Ale...

Załóżmy, że firma zajmuje się wyłącznie burakami i tym co z nimi związane.

Sama fraza czerwone buraki może nie być cześciej wpisywana niż "buraki".

Zauważ, że mogą występować równiez takie zapytania:

czerwone buraki

przetwórswto buraki

import buraki

export buraki

czerwone buraki

"nazwa odmiany" buraki

nasiona buraki

uprawa buraki

skup buraki

także frazy z odmianą słowa "buraki (np. buraków)

Wszystkie te frazy mogą dać wiecej wejść na strone firmy, niż z samego słowa kluczowego "buraki"

Zapamiętaj jedną rzecz!

Ja nie twierdze, że jakas fraza może dać więcej wejść na strone niż "jakieś" słowo kluczowe.

Ja TWIERDZĘ, że kilka różnych fraz może być powodem większego trafficu na stronie niż tylko jedno słowo kluczowe :!:

Content is King - zapamiętaj to raz na zawsze jeśli chcesz pozycjonować dla fraz :)

Czekam na ten raport, i oczywicie potwierdzenie jego solidnoci.

Jak tylko go znajdę, to napewno napiszę o tym.

Pozdrawiam.

Live Free or Die

mogę postarać się walić w spacje mocniej

Proponuje abys poza spacja uzywal jeszcze czasem entera. Podzial tekstu na akapity lub jak kto woli wyrazne bloki pozwoli wygodniej czytac to co piszesz. Bedzie wygodniej wszystkim uczestniczacym w dyskusji jak i Tobie samemu.

Pozdrawiam

ENTER będzie i SPACJA też

Więc codo buraków.

Alez oczywiście że występuja pod słowa

Ale lepiej wypozycjonować dobrze słowo BURAKI

a potem zając się pozycjonowaniem słów import,czerwone,nasiona itp.

Zapewniam Ciebie że jeżeli wypozycjonuje słowo buraki to większość słów w tekście w pisanych z burakiem będzie na dobrej pozycji.

Ok frazy moga być

Aledalej uważam żelepiej wypozycjonowac słowo: tapety,na,pulpit niż fraze.

Bo po wpisaniu frazy bedę wyżej niż ty npozycjonując fraze tapety na pulpit.

Pozdrawiam

Mariusz Z ENTEREM I SPACJĄ ;-)

Ok frazy moga być

Więc można uznać, że osiągneliśmy swego rodzaju konsensus co do tych fraz ;)

Ale.. ;)

Aledalej uważam żelepiej wypozycjonowac słowo: tapety,na,pulpit niż fraze.

Zawuaż że gdy pozycjonujesz każde słowo oddzielnie, wtedy masz tylko wiecej roboty - pozycjonujesz wtedy słowa kluczowe, których raczej nikt nie wpisze w wyszukiwarkę: "na" bądź "pulpit".

Dopiero połaczenie wszsytkich słów może dać Ci satysfakcjonujące efekty.

Może być też taka sytuacja, że dla słów "tapety", "pulpit", "na" będziesz na 1 miejscu, a dla frazy "tapety na pulpit" dopiero na 10.

Przykład :?:

Oto on dla strony www.szook.pl (wyszukiwarka onetu - jedna z Twoich ulubionych ;) ):

reklama - 8 miejsce

reklama stron - 14 miejsce

pozycjonowanie - 5 miesce

pozycjonowanie stron - 24 miejsce

promocja - 4 miejsce

promocja stron - poza top 400

Wyniki mówią same za siebie.

Przypomne o targetowaniu.

Jeśli kogoś nie interesuje promocja stron, tylko np. promocja sprzętu RTV, , wpisze słow promocja i wejdzie na twoja stronę, wtedy od razu z niej ucieknie, bo ona ma się nijak co do jego poszukiwań.

Sprecyzuje on swoje zapytanie np. do promocja telewizora, bardzo prowdopodobne, że trafi na interentowy sklep z taką promocją i DOKONA ZAKUPU, z czego właściel serwisu będzie BARDZO ZADOWOLONY.

Ty natomiast ciesz sie dalej z tego, że masz dużą oglądaność ze słowa "promocja", ale płacz nad tym że UCIEKAJĄ Ci osoby, których interesuje wyłącznie promowanie stron.

=D> hehe

Brawo za podejście do sprawy :)

Live Free or Die

Witam,

Zgadzma się z tobą że tak jest aktualnie, bo ja pozycjonuje tylko słowa promocja,reklama,pozycjonowanie,google,szczecin dla tej strony gdybym tylko dołożył słowo stron do tej formy gwarantuje ci że wskoczyła by na pierwszą 10.

Co do spacji nie wiem niemam czasu walnąć w tą klawiature.

Założenie jest dla mnie takie:

reklama jako główne słowo: potem bedą słowa do fraz, internetowa,zewnętrzna wizualna itp narazie skupiam się nad ta formą słów np promocja

będzie potem

promocja stron

prromocja strony w internecie itp.

I dałeś zły przykładbowystarczy że zachowam odpowiedni promonence słów kluczowych a moge w onecie dodac jeszcze słówa do fraz, bo jak wiesz

onet czyta 1000 znaków keywords.

Ja nie mówię że mam mało wejść lub zapytań jewst wystarczająco.

Ale współpracuje z kilkoma pozycjonerami którzy mają strony na google na 1 pozycjach i wcale więcej robity nie mają

sprawdz przykład tych słów kluczowych i połącz je w frazy

takich słów które pozycjonuje

ONET - pozycjonowanie 4

ONET - Google - 2

Wpisz fraze pozycjonowanie google

więc to jest dowód na to żepozycjonowanie słów pojednyczych to zgodze się więcej pracy ale napewno w połączeniu ich we frazy nie będę tak jak napisałeś na 10 pozycji

wręcz odwrotnie strona pozycjonowania tylkodla frazy będzie niżej niż strona która będzie miała wysokie noty dla słów użytych we frazie.

Wiesz a wypozycjonowanie słowa typu bramka sms, tapety na pulpit to akurat na onet lub wp sprawa bajecznie prosta. Google to napewno więcej pracy. I powiem tak, wolałbym kupić 3 domeny na taką bramka sms zorbić, 3 rózne strony, pozycjonowac 3 rózne serwisy

w Onet I WP

bo miałbym większy ruch na stronie i to taki celowy a kosztowałoby mnie to mniej pracy.

A Google nie da mi takiego efektu jak 3 rózne strony na WP do których nikt nie może się np. przyczepić bo nie są subdomeną,prezentują inną tresć itp.

Lecz ciesze się bardzo żenie zajmuje się tematyką Tapety i Bramka.

Pozdrawiam

Mariusz

ps.

Będę miał dzisiaj nową klawiaturę ;-)

sprawdz przykład tych słów kluczowych i połącz je w frazy 

takich słów które pozycjonuje 

ONET - pozycjonowanie 4 

ONET - Google - 2 

Wpisz fraze pozycjonowanie google 

więc to jest dowód na to żepozycjonowanie słów pojednyczych

A teraz wpisz fraze: "google pozycjonowanie" :)

Widzisz, na frazę którą teraz szukamy nie jesteś już pierwszy ;)

Jestes pierwszy na "pozycjonowanie google" bo masz to w tytule oraz na stronie (odpowiednia kolejność tych słów jest ważna).

Według Twojego rozumowania, wypozycjonowanie słów kluczowych "google" i "pozcyjonowanie" powinno przynieść Ci dobre rezultaty również w przypadku "google pozycjonowanie" - a jednak tak NIE jest.

Wiesz a wypozycjonowanie słowa typu bramka sms, tapety na pulpit to akurat na onet lub wp sprawa bajecznie prosta. Google to napewno więcej pracy.

Przypominam, że jeszcze niedawno pisałes:

Nie bede rozmawial o pozycjonowaniu w Gogole polskim to wieksza zabawa niz w onecie.

Live Free or Die

A teraz wpisz fraze: "google pozycjonowanie" 

Widzisz, na frazę którą teraz szukamy nie jesteś już pierwszy 

Jestes pierwszy na "pozycjonowanie google" bo masz to w tytule oraz na stronie (odpowiednia kolejność tych słów jest ważna). 

Według Twojego rozumowania, wypozycjonowanie słów kluczowych "google" i "pozcyjonowanie" powinno przynieść Ci dobre rezultaty również w przypadku "google pozycjonowanie" - a jednak tak NIE jest.

A sprawdz sobie takie dwie frazy w Googlu

1. spam obrona

2. obrona spam

Na jednej jestem na 15 miejscu a na drugiej na 25 jak dobrze pamietam wiec jest podobnie :)

W tytule strony jest spam. obrona i profilaktyka. Sporo razy wystepuje spam w tekscie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności