Skocz do zawartości

Kto korzysta z Google, kto z WP, itd...

Rafal

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Pisałem - pracy a konieczność co do Google,

Dalej uznaje bardziej Onet i Wp.Wolę zorbić 5 róznych stron dla Wpi Onetu niż 1 dla Google.

Google jest proste nadal tak uważam

Zobacz przykład: kulturystyka lub odzywki :bodycenter.pl

wypozycjonowany wyłącznie na linkach przychodzących.Zrobićź sobie 1000 linków to jedne dzień pracy, więc nie mów mi że Google to taka inteligetna szukarka. Co innego ma się do treści strony którą google tez indeksuje. Wierz mi że będziesz miał najlepiej zoptymalizowaną stronę w 100% dla Google bez linków a ja umieszcze flasha z 6000 linków i będę wyżej.

Masz racje Page Rank sie nie liczy już tak bardzo ale linki to nie koniecznie Page Rank. Jezeli będziesz miał dużo linków typu pozycjonowanie google, google, pozycjonowanie,google pozycjonowanie, jako linki tekstowe.

To gwarancja wysokiej pozycji bez specjalnej optymalizacji.

Page Rank to nic innego jak kilka dobrych linkow ze stron o wysokim page ranku, ale wcale nie są one skuteczniejsze niż 1000 linków ze stron z Page Rank 0.A indeksowanie linków dla Googla to durga bajecznieprosta sprawa, pytanie kto ma na to czas:-) tylko tym różni się pozycjonowanie w Google

ze musisz mieć czas na indeksowanie linków do Twojej strony.Lub napisac dobry skrypt który będzie to robił sam..

Mój Kolega takowy napisał:dosatje wyniki index.php?id01 do 999 a nawet więcej skrypt sam generuje podstrony które zawierają link do idnex.php

Zdobył tak około 5000 linkówi jest na 1 pozycji na hasło Google z zaindeksowanym 8000000 dokumentów - jego pozycja 8.

Pozdrawiam

Mariusz

Prośba możepodasz swój adresi słowo - frazę które uznajesz za bardzo trudne i podasz pozycje którą zajmujesz. To pozwoli mi ocenić twoje umiejętności i słusznośćwypowiadanych słów.Bo narazie rozmawaimy na sucho

o mnie ale nic o Tobie :-)

Ty mimożeteraz udowodnij na swoim przykładzie żeGoogle dla Ciebie jest ważne bo i cośtam wymień.

Pozdrawiam

Mariusz

a pozatym czpeiasz sie google pozycjonowanieto ciekawe czy jak

wypozycjonujesz fraze bramka sms lub tapety pulpit to bedziesz na 1 miejscu na sms bramka i pulpit tapety, predzej słowa pozycjonowane z osobna znajda się na 1 stornie wyników wróznych konfiguracjach niż słowa z frazy.

Mi wystareczyło by dodać pozycjonowanie google pozycjonowanie a Ty musiałbys dodać i pozycjonowac całą fraze.

Więc nadal sięupoieram że lepiej pozyjonowac ppojedyncze słowa niz frazy,tylko takie słowa które pozwolą także układac frazy.

Bo widzisz na Google pozycjonowanie jestem na 3 msc tylko że z innym serwisem więc nie dbam o to żeby tamten był na 1 msc.

A teraz do drugiego kolegi- wupozycjonuj i skup sie terazna słowie SPAM, zróblinki tekstowe do strony na spam itp a zobaczysz że wskoczysz wyżej z tymi dwoma frazami.

zapewneee, jeżeli ktoś będzie robił zbyt duży wzrost linków lub popularności. ja indkesuje sobie spokojnie dziennie około 10-20 linków dla Googlebotylemi wystarczy. Wolę 300 dobrycxh linków z page rankiem 6/10 niż 3000 z page rankiem 0 i do tego nie tekstowych. Tylko typu katalog itp

https://www.daro.it.pl podstrony mają chba 4/10

https://www.pewniaki.pl/ 6/10 podstrony mają 5/10 i 4/10

i wiele innych takich linków, łącznie z podstornami jakieś 300 linków z Page Rankiem 6/5/4/3 to mi wystarczy dla tego wolę indeksować je powoli lecz stabilnie :)-).

Te linki wykorzystywac bedę na inen hasło niżpozycjonowanie w przyszłości bardziej globalne: webpositioning, web positioning, positioning itp dla serwisu https://www.web.positioning.pl i https://www.positioning.pl

Pozdrawiam

Mariusz

ciekawe czy jak 

wypozycjonujesz fraze bramka sms lub tapety pulpit to bedziesz na 1 miejscu na sms bramka i pulpit tapety,

W takiej kolejności tych fraz raczej nikt nie wpisze, więc skoncentruje się na frazie "tapety pulpit", być mozę też na "tapety", ale napewno nie na "pulpit" czy "pulpit tapety" ( w takiej kolejności słów ta fraza jest rzadko wpisywana).

Co do:

Prośba możepodasz swój adresi słowo - frazę które uznajesz za bardzo trudne i podasz pozycje którą zajmujesz. To pozwoli mi ocenić twoje umiejętności i słusznośćwypowiadanych słów.Bo narazie rozmawaimy na sucho 

o mnie ale nic o Tobie :-) 

Ty mimożeteraz udowodnij na swoim przykładzie żeGoogle dla Ciebie jest ważne bo i cośtam wymień.

Na sucho napewno nie rozmawiamy - za dobry przykład do dyskusji służy mi twoja strona.

Niemam zamiaru nic ci udowadniać.

Mozesz sobie pisać, że skoro nieche to pewnie niemam czym.

A może ja tak wogóle niezajmuje się pozycjonowaniem...???

Hehe, wtedy byś się zgasił - bo wdawałeś się w dyskusję z totalnym lamerem pozycjonowania, któremu przyznałes rację, że pozcyjonowanie fraz sie opłaca ... :mrgreen:

Live Free or Die

ach ja nadal twiedze nie pozycjonowanie fraz jest wazniejsze tylko słów kluczowych.

Źle mnie czytasz.

Bo ja nadal ciągle pisze że lepiej pozycjonowac np. TAPETY i PULPIT niż tapety na pulpit.

Więc nie potwierdziłem Twojej teorii, bo uważam że z tego pozycjonowania i tak wyjdzie fraza, a ty sam odmieniłeś kolejność słów z Pozycjonowanie Google na Google Pozycjonowanie, więc sam się zastanów tyo tak jakbyś zamienił pupit na tapety:-).

Mieszasz i sam nie wiesz co :-) xhcesz powiedzieć.

A masz racje wolę rozmawiać z ludźmi którzy wiedzą co mówią i sąwstanie to potwierdzić, bo ja swoją teorie moge zamieć w praktyke. A ty jak narazie teoryje piszesz.

Pozdrawiam

Pozycjonowac tylko słowa które da się łączyć we frazy.

Mariusz

Szook

Źle mnie czytasz.

Jakbyś zaczął wcześniej "ładniej pisać" to by się ciebie lepiej czytało.

Więc nie potwierdziłem Twojej teorii, bo uważam że z tego pozycjonowania i tak wyjdzie fraza, a ty sam odmieniłeś kolejność słów z Pozycjonowanie Google na Google Pozycjonowanie, więc sam się zastanów tyo tak jakbyś zamienił pupit na tapety:-).

Być moze tak jest, ale sam widzisz że jeśli wypozycjonujesz słowa kluczowe odzielnie: promocja, pozycjonownaie, stron to nie da ci to super rezultatów na frazy złożonej np. ze słów: promocja stron.

Dodatkowo potwierdzeniem faktu, że nie wytarczy pracować nad samymi słowami kluczowymi jest to, że nie jesteś jednakowo wysoko dla:

pozycjonowanie google i google pozycjonowanie

Pamiętaj także, że fraza to nie tylko 2 słowa, to również przy bardziej sprecyzowanych zapytaniach - 4,5,6 słów (więc w tym przpadku wypozycjonowanie np. jedego ze słów znajdującego się w frazie może nie dać zadowalających rezultatów).

Przykład:

Rozwazamy fraze "kody do gier", może się okazać, że wiecej ruchu na stronie moze nie dawać ta fraza, lecz ta: kody do "nazwa gry" np.:

kody do Thief 3: Deadly Shadows

Wypozycjonowanie słowa "kody" wcale niemusi dać 1 miejsca w wyniku poszukwiań, bo może znaleźć się strona która jest wypocyjonowana wysoko dla "Thief 3: Deadly Shadows" i ona będzie 1.

To, że wypozycjonujesz strone dla słowa kluczowego to OK, ale bez rozbudowanego serwisu nie będziesz miał dużego ruchu na stronie, który przychodzi z bardzo precyzyjnych fraz (nie tylko 2 słowa).

Co mi po osobach, które wejdę na stronie i nie znajdą informacji, której szukają.

Dla mnie liczą się osoby, które znajdą to co chcą (osoby te bardziej sprecyzowały swoje zapytania).

Ciągle szukam tego raportu....

Jeśli go znajdę, to go tu przedstawie.

Live Free or Die

Zgadzam się z toba co do kluczowej frazy, ale jednak zeby pozycjonowac frazy i ich duża ilość musi to byc bardzo duzy serwsi, mi nie syety bywa pozycjonowac male serwisiki które musza konkurowac z duzymi a klient nie zyczy sobie przebudowy, dlatgo uwazam ze lepiej wypozycjonowac slwo kluczowe apotem dodatkowo czesci do fraz ktore moge uznac jako wazne.Ale dalej slowo kluczowe stawial bym jako najwazniejsze

a pod słowa bo tak to nazywam jako mniej wazne wtedy bedzie napewno efekt.

Pozdrawiam

Mariusz

Szook

ale jednak zeby pozycjonowac frazy i ich duża ilość musi to byc bardzo duzy serwsi,

Własnie o tym cały czaso wspominałem, pisząc: "content is king" ;)

mi nie syety bywa pozycjonowac male serwisiki które musza konkurowac z duzymi a klient nie zyczy sobie przebudowy, dlatgo uwazam ze lepiej wypozycjonowac slwo

No wtedy można sobie radzić w sposób, który opisałes.

Czyli można pokusić się o słowo, a potem uwagę (choć mniejszą) nalezy skupić na frazie.

Jednak jak mówiłeś słowa są bardziej popularne, więc cały proces wyspozycjonowania jakiejś frazy może trwać dłużej.

Bo najpierw słowo, a potem juz konkretna fraza.

Pozycjonując od razu konkretną frazę, mamy mniej roboty, bo może się okazać, że słowa znajdujace się we frazie odzielnie są bardziej popularne, niż wszystkie razem we frazie.

Live Free or Die

dyskusja ciekawa, ale opowiadam sie jednoznacznie za wypowiedziami pchla (pchela - jak to kurka odmieniac :D). i znow tez nie mam wymiernych dowodow na zawolanie, a po prostu z doswiadczenia wiem, ze content + targetowanie fraz zlozonych daje lepsze rezultaty. obecnie moje strony sa wysoko na grubo ponad 20 roznych fraz (i nie jestem w stanie zliczyc na ile wiecej, ilu uzytkownikow - tyle zapytan) i to mnie cieszy, bo wejscia rozkladaja sie w miare rownomiernie.

kolega szook zasluguje na wpis do jakiegos guinessa

niemam czasu walnąć w tą klawiature.
robity
- mega wypas :D
przykładbowystarczy

czesciej wybuchalem smiechem niz analizowalem argumenty :)

"i can handle it without linking :)"

jako przyklad moge jedynie podac moj odwieczny sposob wyszukiwania tekstow - nie obchodza mnie strony lyrics.com itd. jesli chce na szybko tekst do jakiegos utworu wpisuje zlozone "lyrics wykonawca tytuł_albumu tytuł_piosenki" i dostaje 20 stron z tekstem od ktorych dzieli mnie jeden klik a nie np. 5. (wyszukiwanie). mysle ze tak samo trzeba patrzec na caly inny content w sieci, bo przypuszczenie ze userzy wpisuja tylko jeden wyraz moze byc mocno nietrafne.

swoja droga lubie googla za to, ze spacje traktuje jako logiczne AND. przyzwyczajony jestem do tego tak bardzo ze dziwie sie ze nie dostaje wynikow np. w searchu phpbb na dwuwyrazowe frazy (trzeba wpisywac te AND / OR itd).

"i can handle it without linking :)"

A ja sobie tak o wyszukiwarkach :D

Nie używam wp juz zapomniałem adres

A onet doprowadza mnie do szału chodzi o te reklamy nachalne

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

ale opowiadam sie jednoznacznie za wypowiedziami pchla (pchela - jak to kurka odmieniac )

Dzięki

co to odmiany -> pchela... ;) hihi

ze content + targetowanie fraz zlozonych daje lepsze rezultaty

Dokładnie tak, bo jest niemal pewne, że odwiedzający znajdzie na niej to czego szuka (trafne targetowanie), po drugie tych odwiedzających z wszystkich fraz moze być o wiele więcej niż tylko z jednego "wartościowego" słowa składajacego się na frazy...

swoja droga lubie googla za to, ze spacje traktuje jako logiczne AND. przyzwyczajony jestem do tego tak bardzo ze dziwie sie ze nie dostaje wynikow np. w searchu phpbb na dwuwyrazowe frazy (trzeba wpisywac te AND / OR itd).

Ja tez za to lubie google... bo o onecie tego nie mogę powiedzieć...

puenta:

dlatego szook tak upierał się przy jedynm słowie i super mega wyszukiwarce onetu, która domyślnie daje OR między słowami :mrgreen:

Live Free or Die

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności