Skocz do zawartości

długie łańcuchy

dandez

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanko odnośnie doboru fraz kluczowych.

Otóż w jaki sposób optymalnie dobieracie długołańcuchowe frazy kluczowe biorąc pod uwage wyznaczniki: konkurencyjność-popularność

Nie mam tu na mysli składających się z 3 słów tylko więcej, np w postaci sentencji jak:

"JAK POZYCJONOWAĆ STRONĘ EFEKTOWNIE"

Programy badania słów kluczowych jak adwords czy wordtracker, nie dostarczają mi statystyk na temat takich długich fraz.

Jak w takim razie zweryfikować czy warto na takie sentencyjne frazy pozycjonować czy nie?

Czy jedyną metodą weryfikacji są statystki wyciągane z ANALITYCS juz w trakcie pozycjonowania i ewentualna korekta słów kluczowych metodą prób i błędów?

Pytanko może banalne ale do tej pory ustawiałem strony angielskie, tam innymi prawami LONG TAIL KEYWORDS SIĘ troszkę rządziło, pozycjonowania na .pl nadal się uczę:)

Kolejne pytanko (2 w 1 :)) Czy jest jakieś narzędzie do wykrywania stron zaindeksowanych w google na różne frazy kluczowe?

Co mam na myśli, otóż pozycjonuję sklep internetowy klienta składający się z kilku tysięcy podstron.

W większosci pozycjonuję strone główną i to z niej sie rozliczam, ale przy okazji przy preclach dodaję anchory także do podstron aby pozycjonowanie szło bardziej naturalnie. Teraz chcę sprawdzić czy jakieś podstrony nie poszły w górę dla fraz, których na nie uzywam. Ale jest ich spoooro.

Więc pytanie brzmi, czy jest jakieś narzędzie, które automatycznie wykryje, które podstrony serwisu pojawiają sie w google i na jakie frazy?

DARMOWY Katalog Stron

...i jeszcze jeden zadbany Katalog Stron

Portal Reklamowy - Baza Firm

Czy jedyną metodą weryfikacji są statystki wyciągane z ANALITYCS juz w trakcie pozycjonowania i ewentualna korekta słów kluczowych metodą prób i błędów?

Jest to jakiś sposób, patrzysz na jakie frazy masz wejścia i poprawiasz pozycje na nie, ale są lepsze sposoby, czytaj forum, testuj różne rozwiązania i analizuj efekty

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności