Skocz do zawartości

Innowacyjna gospodarka - zobacz na co UE wydała pieniądze podatników

Eldoka

Rekomendowane odpowiedzi

Za 5 lat szykuje się fala bankructw w Polsce.

zastanówcie się dlaczego prawie wszystkie firmy jakie składają wniosek o dotację to Sp. z o.o. ? Bo współwłaściciele nie odpowiadają swoim prywatnym majątkiem, tylko tym co należy do spółki.

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

a teraz wystarczy tylko 5000zł zeby móc zalozyc taka spolke, kiedys bylo 50 tys potrzebne jako kapital zakladowy ;)

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.

jestem Ciekaw ile z osób które się wypowiadają nt. działań 8.1 kiedykolwiek w nich uczestniczyła ? bo to nie jest takie "pikne" jak się wydaje. "Dostajemy hajs i jedziemy do salonu po nową furę i skórę" - brzuch mnie boli od śmiechu. Od razu zaznaczam że ja nie jestem beneficjentem ale pracuję/pracowałem w firmach które są i wiem o co tam chodzi.

A ja jestem beneficjentem. Żal mi ludzi naśmiewających się z projektów unijnych. Przecież mieliśmy równe szanse, po co te bóle?

Racja. Według eurokomuchów "każdy jest równy" więc nawet żul powinien mieć szansę otworzyć własną firmę za czyjeś pieniądze. Ta "innowacyjna gospodarka" polega na tym, żeby dać jak najwięcej kasy debilom, którzy nie umieją firmy otworzyć sami.

I gdzie tu innowacja? Ludzie którzy od lat zatrudniają i mają dobry produkt dostają figę z makiem. Jeszcze muszą płacić kolosalne podatki, żeby taka "innowacyjna" firma mogła psuć rynek przez wprowadzanie cen dumpingowych.

Trzeba po prostu uprościć podatki (ja bym wolał proste podatki niż 20k pln dotacji), banki są - jak ktoś ma pomysł to chyba żaden problem od rodziny pożyczyć albo kredyt wziąć? Problem w tym, że pewnie z 100k darmozjadów nie byłoby potrzebne do do obsługi nowoczesnego systemu podatkowego i nie mieliby co robić.

Wiem jak te projekty wyglądają. Znam jednego gościa co wydał kasę, firmę "otworzył" i tyle bo o biznesie nie ma zielonego pojęcia. Oczywiście papierki przygotowane w 100% pro :)

@G.Krawczyk: może w twoim przypadku to inaczej wygląda. Ja wszędzie gdzie się spotykam z tymi dotacjami widzę tylko jedno: głupotę i ogromne marnotrawstwo pieniędzy (obojętnie czy ktoś zakłada firmę, czy na przykład kupuje laptopa albo klimatyzator). Nie ważne co potrzeba - zamiast dobrego HP-ka za 2k bierze się VAIO z Blue-rayem i kartą graficzną za 5k - nie pod gry ale pod office'a i maila. "Nie potrzebne? Mam to w d*pie. Kasa jest, łunia daje!". Nie wspominając o tym ile forsy kosztuje obsługa tego CYRKU.

Co do ludzi to nic nie mam... sam bym dotację wziął :) Gdyby mi był potrzebny laptop do pisania maili to też bym kupił takiego za 5k... jeśli ktoś inny płaci... ;) Po prostu patologiczny system.

Ja powiem krótko - Śmiech na sali.

Sprawdziłem kilkanaście stron z tej listy i każdą z nich napisałbym lepiej w notatniku. A patrząc na ruch na tych stronach? Buahahaha - w 100 lat przy takim ruchu nie odrobią tych pieniędzy. Ale co tu dużo mówić. To samo jest z dotacjami dla rolników. Kolo wydzierżawi kawałek pola, zleci sąsiadowi jego koszenie i kupi krowę - i jest dotacja ;) Na prawdę powinny być jakieś kontrole i mega kary dla ludzi, którzy przechulają kasę, którą można zainwestować w dużo bardziej potrzebne inwestycje.

Nie ma się co pieklić - każdy mógł przecież spróbować sił, urwać kasę i zrobić coś mocnego. Zgodzę się, że sporo projektów to totalna porażka, widać niefachowość i brak obycia w branży, ale powstaje też sporo dobrze wykonanych projektów, które szybko zyskują rentowność.

Ostatnia edycja (jeszcze trwa?) i tak jest o wiele lepiej zorganizowana, bo nie wygrywa kto pierwszy, nie ma kolejek i przepychanek - chyba wbrew pozorom jest też bardziej merytorycznie.

Nie ma to jak skuteczna pozycjonowanie od  mediapremium.pl ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności