Skocz do zawartości

update serp

daniellito

Rekomendowane odpowiedzi

Czytam i rozmawiam ze znajomymi Prawie wszyscy mają duże spadki. No ale skoro sa spadki to kto musi mieć wzrosty. Czy te osoby, które mówiły o wzroście mówiły o zwroście jednej swojej strony, która pozycjonują czy o tendencji wśród sporej ilości pozycjonowanych przez siebie stron.

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

u mnie mocno stoją strony na inne frazy strony idą w górę ( póki co nie zauważyłem spadków ) nowe strony indeksują się świetnie i przy lekkim katalogowaniu idą do przodu ( spadek site to minus dość poważny około 50-90% w zalezności od strony )

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

Jak dla mnie to takich zawirowań może być więcej i oby były stałe. Wzrosty, średnio o 2-5 oczek, chociaż jedna fraza mile mnie zaskoczyła, bo poszła w górę o 17 pozycji :)

Fakt jednak, że coś jest na rzeczy, bo sporo oczek w górę idzie mi long tail w ogóle nie pozycjonowany.

No, sprawdzałem GoogleDance i bezpośrednio - roszady są straszliwe.

Chociaż zauważyłem pewną zależność (w zbiorze 40 domen) - stare, mocne domeny, z dobrą unikalną treścią, linkowane w porządny sposób - poleciały na twarz. Stare zapleczówki (nawet bez aktualizacji, z tym samym contentem) i linkowane z wszystkiego z czego się da, poleciały ładnie w górę. To podpowiada mi, że taki stan nie potrwa wiecznie ;p

Z ciekawosci posprawdzalem swoje stronki i mam niestety tak jak reszta - w wiekszosci duze spadki. No ale podejrzewam, ze to tylko tymczasowe zawirowania, bo ostatnio juz takie tez byly :)

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności