Skocz do zawartości

update serp

daniellito

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

teraz wieczorem dla odmiany wsio na czerwono - same minusy !

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Coś się jednak dzieje ponieważ dużo stron które były pozycjonowane przez swl-e zaliczyło spadki... ,a ja z swl-i nie korzystam i nie narzekam ;)

Skuteczne i sprawdzone pozycjonowanie stron metodami wyłącznie white seo. Dobrej jakości polski ekogroszek z KWK Juliusz. Klimatyzacja i wentylacja liderseo.de

A ja mam tak:

ostatnie 2 tyg:

1) site 100,000 spadł do 4,000.

2) 4 podstrony mocno podlinkowane z zaplecz,precli (żadnego swla) wyleciały z indexu, na frazy które linkowałem podstrony jest widoczna strona główna w top 200/300 na te 4 frazy.

3) Jedna pozycja (na stronę główną) z 12 pozycji awansowała na 6.

4) ruch z 2k uu dziennie zmalał do 100...

Zastanawiam się co teraz robić... Czekam, czekam i nic.. Może ktoś miał podobną sytuacje? Jakieś rady?

Myślałem o 301 z tych podstron linkowanych na nowe, ale linki się rozeszły i szkoda.

I jeszcze dodam ważną rzecz, w google webmaster całkowicie znikły te podstrony. Wcześnie było nazwa podstrony + ilość linków.

Nie wierzę, żeby te wyniki się utrzymały. Moja najlepsza strona spadła o kilkanaście miejsc a w zamian wyżej pojawiły się albo jakieś badziewne blogi, albo strony na których są SWLe rotacyjne. To byłby dla google strzał w kolano.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Ja korzystam i też nie narzekam. Chociaż na kilka fraz pozycje latają jak w sieczkarni po serpach. Co do rotacji to każdy używa jak uważa a jak nie uważa to nie używa. Prócz rotacji sę tez swl stałych linków i te prywatne rozdzielające linki na własnym prywatnym zapleczu. Pisze już chyba po raz 100ny z rzędu, że swl to tylko skrypt. To czy ci linka przydzieli automat czy ty sam na własnym prywatnym zapleczu raczej nie ma wpływu na to czy pozycje i site są stabilne czy nie.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

No jeśli SWL-e pójdą faktycznie do kosza to jest to dobra informacja dla normalnych użytkowników internetu, którzy mają dość znajdowania w googlu śmieci.

Ciekawe ile faktycznie osób korzystało by z wyszukiwarki internetowej gdyby wiedziało jak bardzo wyniki są zmanipulowane. Też inna sprawa, że alternatywy nie ma żadnej.

Ot taka mała dygresja;)

468x60(1).gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności