Skocz do zawartości

update serp

daniellito

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

nutado, raczej sie mylisz. Wiekszosc moich linkow ma x lat, a swl rotacyjnego praktycznie nie uzywam.

Ale np. kolega, ktory mocno korzysta z rotacji polecial jeszcze bardziej... natomiast konkurencja, ktora rotacji uzywa sporo zostala.

Pewnie jak ktos to rozumie, to i tak nie zdradzi w czym rzecz.

Heh, proponuje do analizy te strone:

miedzywodzie-sonata.pl

"wczasy nad morzem" (top10) jest wcisniete praktycznie wszedzie w kodzie gdzie sie da....

ale juz np. strona z 11 miejsca nie ma "wczasy nad morzem" nawet w <title> :)!

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Ja nie jestem w stanie ogarnąć:

- Strony dopalane SWL poleciały i do góry i w dół

- strony niedopalane w ogóle SWL poleciały - i do góry i na dół

- strona, która silnie trzymała sie w top3 przez 2 lata, nagle poleciała poza top50

- strona, którą pozycjonuje od 2 miesięcy jest w top1 na trudniejszą frazą, mimo ,że działań ku temu było niewiele

- zaplecze, którego nie było w top50 jest na 7 miejscu, strona docelowa na przeszło 20stym(była na 3)

- [...]

Tych niezależności jest mnóstwo i ostatecznie stwierdzam, że to loteria jest. To nie SWL, to nie wiek, to nie treść, to nie linki miały wpływ na ten bałagan.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Trochę zaczyna to wyglądać, jakby większe znaczenie miał wiek linku przychodzącego

Zbyt duży procent rotacji w BL też działa na minus

Też tylko w części przypadków. Częśc stron mam kompletnie bez SWLi, pozycjonowanych dość długo i też wahania są w obu kierunkach.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

A co z linkami wychodzącymi? Może one mają wpływ na pozycje? Tzn. gdy jest ich za dużo i gdy nie są tematyczne (podejrzenie o sprzedaż linków)?

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

A u mnie praktycznie nie ma zmian. Przed tygodniem też nie było. Są jakieś odchylenia ale one raczej nie odbiegają od średniej statystycznej. Zazwyczaj dotyczą long tail i fraz dopiero pozycjonowanych.

Starannie moderowany Katalog stron - PR4

Teraz-Wiedza.pl - katalog edukacyjny PR1

----> aplikacje Facebook <----

Ogłoszenia Legnica i katalog firm z Legnicy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności