Skocz do zawartości

update serp

daniellito

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A widzieliście, że na google.com są jeszcze względnie stare wyniki? O ile pamiętam (poprawcie mnie jeśli się mylę), zwykle różnice w pozycjach między .pl a .com były niewielkie, teraz są ogromne.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Polska dostaje pernamentego filtra :) hehe dzisiaj porownywalem 3 serwisy pl cz i sk wszystkie podobna maja ilosc tresci z tym ze w pl zaidexowane 1k podstron cz i sk ponad 10tysiecy, trakutja nas najgorzej w europie niestety bing pokazuje okolo2-4k dla kazdej.

globalne pozycjonowanie,
wartościowe treści i content marketing,
wsparcie dla Wordpress

może Google zmienia priorytety, może linki to już przeszłość, ..:) zauważyłem też jedną zależność, że strony dobrze zooptymalizowane, ale których nie linkowałem za bardzo (nie było czasu:) wskoczyły wyżej o kilka pozycji. Natomiast strony linkowane systematycznie pospadały na niektóre frazy:/ może wprowadzają jakieś nowe zalezności między BL ..

Drzwi,okna i podłogi na remos.pl

Teraz mam najdziwniejszą sytuacje z jaką się spotkałem.Po wczorajszych zawirowaniach strona spadła mi z 7 pozycji na ok. 35. Teraz patrzę i widzę wróciła na 7 .Sprawdzam kolejne strony i co widzę na 35 jest dalej moja strona. Zgłupiałem.Sprawdzam ponownie i to samo.Ta sama strona jest na 7 i 35 pozycji.

Ciekawe co jeszcze się stanie.

wszystko o brazylijskiej piłce nożnej - brasfutebol.com

FreshMed - najlepszy stomatolog w Katowicach

No i mamy spore zawirowanie i do tego dla mnie zupełnie bezsensu. Strony unikalne z ogromną ilością linków, unikalną treścią z domenami od wielu lat poleciały w dół. Mam kilka przypadków, że wyprzedziły je jakiś śmietniki z powieloną treścią z tych stron i cienkim podlinkowaniem. Zupełna bzdura. U nas w firmie jest pogrom bo na ok. 100 klientów 60% odnotowała spadki od kilku do kilkunastu pozycji. Jeżeli to jest jakiś nowy sposób wyszukiwania to według mnie jest to krok czy cała mila w tył odnośnie dopasowywania wyników.

chłopaki z Google zrobili update z automatu i teraz ręcznie będą poprawiać wyniki:)

Drzwi,okna i podłogi na remos.pl

Wcześniej duże zmiany (patrz Caffeine) były zapowiadane przez Google. Czy tym razem w ogóle jakieś komunikaty były? Mi to wygląda na sytuację sprzed roku chyba. Po takiej akcji poszedł komunikat, że mieli błąd. Logiki nie widać, komunikatów nie widać, raz tak - raz inaczej więc chyba trzeba poczekać i będzie luz.

Chcesz zrealizować marzenia? Wykonujemy skoki spadochronowe z 4000 metrów w całej Polsce.

Teraz mam najdziwniejszą sytuacje z jaką się spotkałem.Po wczorajszych zawirowaniach strona spadła mi z 7 pozycji na ok. 35. Teraz patrzę i widzę wróciła na 7 .Sprawdzam kolejne strony i co widzę na 35 jest dalej moja strona. Zgłupiałem.Sprawdzam ponownie i to samo.Ta sama strona jest na 7 i 35 pozycji.

Ciekawe co jeszcze się stanie.

To normalne w przypadku gdy dostajesz odpowiedz z dwóch różnych baz google - stąd ta sytuacja.

a ja wam powiadam, że jeszcze dzisiaj wszystko wróci tak jak było jeszcze przedwczoraj

Prorok jakiś czy co? :P

@mmr88 - gdyby te wyniki się utrzymały, bo zmiany na rynku byłyby prawdopodobnie bardzo nagłe i największe w historii PL :) Osobiście ciągle wierzę, że ta anarchia i brak logiki są tylko przejściowe.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności