Skocz do zawartości

update serp

daniellito

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  mmr88 napisał(a):
Gdyby tak zostało - można by rzec, że Google wygrało wojnę z pozycjonerami i manipulacją wynikami. Bo przecież nie wiadomo za co domeny lecą w dół i za co idą do góry.

No ja mniej więcej wiem co powoduje spadki i wzloty w wynikach wyszukiwania. Poza tym Google wygrywając z pozycjonerami przegrałoby samo najwięcej ponieważ to pozycjonerzy zapewniają dobrej jakości wyniki wyszukiwania :D

Sam coś o tym wiem bo pozycjonuję wyłącznie dobrej jakości strony internetowe.

Skuteczne i sprawdzone pozycjonowanie stron metodami wyłącznie white seo. Dobrej jakości polski ekogroszek z KWK Juliusz. Klimatyzacja i wentylacja liderseo.de

wczoraj poznym wieczorem w wiekszosci przypadkow byly stare wyniki, a dzisiaj rano znowu te nowe :/

edit:

A po 5 minutach znowu stare dobre wyniki :D Nie ma sie co stresowac, pewnie google ma jakas tym razem spora awarie, kolejna juz w ostatnim czasie. Dla mnie nie ma tu logiki w tych wynikach - tak jakby dla niektoych stron i fraz bylo brane pod uwage BL, dla innych nie. Poza tym czesto po pisaniu frazy nie ma mojej strony w TOP10, przelaczam na 2 strone nie ma jej, przelaczam z powrotem na TOP10 i juz jest. To jest jakis bug, bo nawet dla zwyklego uzytkownika ktory czegos szuka w necie takie zaglowanie wynikami w trakcie wyszukiwania to sporo utrudnienie. Trzeba czekac i sie nie stresowac, moim zdaniem niedlugo wszystko wroci do normy.

frifruph napisał(a):
Nie. Wystarczy zobaczyć frazę torrent - ostatnio pojawiły się tam strony takie jak:

https://torrent.najlepsze.net/

https://top-lista.torrentmania.info/

https://torrent.top-100.pl/

Te strony są w 2 dziesiątce i zawsze tam były, nie odkryłeś ameryki no chyba, że chciałeś sobie linki dodać w przyszłości do site. A o starych wynikach można zapomnieć, będą nowe . Wydaje się, że google poszło na totalną wojnę z pozycjonerami .

mmr88 napisał(a):
Gdyby tak zostało - można by rzec, że Google wygrało wojnę z pozycjonerami i manipulacją wynikami. Bo przecież nie wiadomo za co domeny lecą w dół i za co idą do góry.

To nie takie proste niestety. Manipulacja wynikami na 100% dalej będzie występować nawet jeśli google zwalczy chociażby systemy wymiany linków. Poza tym na ich miejsce może pojawić się coś innego... Trochę walka z wiatrakami, ale google musi ją prowadzić by zapewnić dobre wyniki.

Moje strony polepszyły swoje pozycje. Nie stosuje żadnych swli,xrummera, scrapeboxa itd...

Liderseo napisał(a):
No ja mniej więcej wiem co powoduje spadki i wzloty w wynikach wyszukiwania. Poza tym Google wygrywając z pozycjonerami przegrałoby samo najwięcej ponieważ to pozycjonerzy zapewniają dobrej jakości wyniki wyszukiwania :D

Sam coś o tym wiem bo pozycjonuję wyłącznie dobrej jakości strony internetowe.

Że co? Pozycjonerzy co zapewniają? Człowieku ogarnij się. To pozycjonerzy właśnie sprawiają ( w większości wypadków), że internet to jeden wielki śmietnik.

Wiem że jest to większości z was nie na rękę ale taka jest prawda. I już to pisałem ale mam nadzieje że czasy "SEO", które polega na ładowaniu wpisów do precli i dopalaniu swlem przejdą do historii...

468x60(1).gif

Hah! Mam tezę!

Podajecie czasem IP z "dobrymi", "nowymi" wynikami. Kiedyś było takie 1-3 IP. Dziś już praktycznie przy każdym wyszukaniu jest rotacja pomiędzy starymi a nowymi wynikami.

Czy nie doszliście jeszcze do wniosku, że Nowe wyniki wprowadzane są stopniowo na kolejne DC? Możemy spodziewać się, że gdy już wszystkie serwery zmigrują na nowy algorytm nastąpi update SERP, jeszcze jedno duże przetasowanie i... powrót do codziennego szarego życia :-)

Jestem właścicielem SEMURAI - agencja SEO oraz właścicielem VRnews.pl - wirtualna rzeczywistość

@konigstiger, powiedz mi, z jakiej szukajki korzystają najczęściej internauci? Mi się zdaje, że z google. Wiesz z jakiego powodu? Bo są tam zwracane najlepsze wyniki. A wiesz dlaczego? Bo pozycjonerzy je tam ustawiają.

I żadne Twoje pitolenie tego nie zmieni. Nawet jak google wytnie precle, swl'e, katalogi, rumaki i inne, to i tak na jakiejś podstawie będzie musiał ocenić strony. My te sposoby poznamy, się nie boj :D

zawsze mnie zastanawiają takie wypowiedzi, atakujące pozycjonerów... i przede wszystkim w formie "teraz to już Wasz koniec" :)

przecież google zawsze musi przyjąć jakiś algorytm pod wyszukiwanie, a skoro jest algorytm, zawsze jest też możliwość zmanipulowania...

i to, że skończy się jedna era - jak skończyła się kiedyś era qlwebów - to nie znaczy, że pozycjonerzy skoczą z mostów :)

a dodatkowo przemyśl, kolego: skoro pozycjonerzy są tacy be, to dlaczego z ich usług korzystają wszystkie największe firmy na świecie...?

czyżby postanowiły działać wbrew wielkiemu G?

poucz się, człowieku, troszkę o marketingu i może zrozumiesz rolę pozycjonowania w świecie mediów elektronicznych ;)

pozdrawiam

dymna.jpg

A ja mam dobrą tezę na to wszystko co się dzieje.

Obserwując cały czas bacznie wyniki na różnych DC znajduje taką prawidłowość.

Moja teza: Google zamieszało coś w maszynce i chce wprowadzić zmiany.

Dwa trzy tygodnie temu wprowadziło zmiany na wszystkich serwerach na kilka godzin i wszystko wróciło do normy.

Dwa tygodnie temu wprowadziło zmiany na jeden dzień. To był pamiętny dzień w którym niektórzy mieli błędy w przeglądarce od G. Wtedy nie można było przejsć na 2 i kolejna stronę

przeglądania wyników. Sam zgłaszałem błąd do googla. I po tym jednym dniu wszystko wróciło do starych wyników.

A od 3 dni Panowie - google raz pokazuje stare raz nowe wyniki i to bynajmniej nie jest przypadkowa rotacja.

Nslookup pokazuje nam 6 adresów na google.pl. Są to moim zdaniem load ballancery. I moim zdaniem tym razem (trzecim) google stwierdziło że znowu chce przetestować

nową maszynkę, ale ponieważ wcześniej były z nią problemy to ustawili na load ballancerach że 75% ruchu idzie na nową maszynkę a 25% ruchu na starą.

Potwierdza mi to obserwacja z różnych DC.

I teraz jest tak, że u niektórych są stare wyniki a u niektórych nowe. A u niektórych co godzine są stare wyniki i nowe.

Ponieważ to sie dzieje od 3 dni to uważam, że nowe wyniki trzeba brać serio - że wejdą w pewnym momencie całkowicie (stare zniknął bezpowrotnie).

Nigdy wcześniej tak długo to nie trwało - a ponieważ to jest 3 taka zmiana w przeciągu miesiąca i trwająca 3 dni to logika podpowiada tylko jedno.

Cytat
Nigdy wcześniej tak długo to nie trwało

no co Ty mówisz? Google-dance potrafi trwać długo, zanim im się wszystko poprawnie wprowadzi na serwery i powtarza się przy każdej zmianie algorytmów...

dymna.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności