Skocz do zawartości

update serp

daniellito

Rekomendowane odpowiedzi

nie jest dobry dla klientów, którzy inwestują duże pieniądze w reklamę tego typu.

mówisz o reklamie typu 'pozycjonowanie' ? - właśnie o to chodzi, o to chodzi...

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Ja rotacji już nie widzę.

https://www.optymalizacja.com.pl/google-dance/

wszędzie te same wyniki. A jeszcze wczoraj na opcji opendns co F5 to inny wynik.

/edit *.19 i *.91 pokazuja jakieś takie mieszane, ale myślę ze to juz raczej pozostałości bez znaczenia...

:)

Ja z kolei jestem wskazać kilka na których nie widze rotacji. Na większości jest... bardzo różnie.

a po co ? taki pewien element losowości jest bardzo dobry z punktu widzenia G i zwykłych klientów.

M

Od kiedy losowosc jest dobra dla zwyklych uzytkownikow??? Szukam czegos, wchodze na poszczegolne strony, za 5 minut chce z powrotem wejsc na strone ktora mnie zaciekawila, a chce wejsc przez goolge bo nie pamietam dokladnie adresu, a tu bang calkiem inne wyniki. Dla mnie losowosc jest bez sensu.

G ma w D pozycjonerów... Co jest o tyle dziwne, bo jak juz ktos zaznaczył, to dzięki takim manipulacjom mają najlepsze wyniki. Są czasem wyjątki, że w topa wejdzie jakieś gawno, ale to tylko potwierdzająca reguła, jak w naszej kochanej polskiej gramatyce :]

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

za 5 minut chce z powrotem wejsc na strone ktora mnie zaciekawila, a chce wejsc przez goolge bo nie pamietam dokladnie adresu, a tu bang calkiem inne wyniki.

zdaje się, że to już wyeliminowali wcześniej - jesteś zalogowany ? dostaniesz wynik taki jak się spodziewasz. Chłopaki pomyśleli zawczasu o wszystkim.

Witamy w karburatorze.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

User też sobie poradzi, a być może dzięki rotacji znajdzie jeszcze lepszy wynik, a być może rotacja sprawi, że będzie więcej chętnych na płatna reklamę w G :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

a być może rotacja sprawi, że będzie więcej chętnych na płatna reklamę w G :)

dokładnie tak. Zamiast kasa do pozycjonerów to pójdzie do googla.

Zresztą taki element losowości gdyby był faktem, to była by idealna odpowiedź, na megaspamy (rumaki i inne) z którymi sobie google nie radzi.

M

zdaje się, że to już wyeliminowali wcześniej - jesteś zalogowany ?

A co uzytkownikami, którtzy się nie rejestrują - nie logują??

Po co tworzyć instant, który ma przyspieszyć wyszukiwanie a w konsekwencji polepszyć szybkość podania wyniku i tym samym wymagać logowania, które odbierze ten czas z nawiązką??

Dla mnie to nielogiczne

https://www.webroomstudio.pl - skuteczne i sprawdzone pozycjonowanie stron www

Ja tak trochę offtopowo - od ponad dwóch lat czekam na przykład witryny pozycjonowanej na treści niezgodne z jej zawartością. No i nie mogę sie doczekać :) . Tyle w kwestii "zaśmiecania" serpów .

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ja tak trochę offtopowo - od ponad dwóch lat czekam na przykład witryny pozycjonowanej na treści niezgodne z jej zawartością. No i nie mogę sie doczekać :) . Tyle w kwestii "zaśmiecania" serpów .

Dokładnie. O ile do tego czasu ze świecą trzeba było szukać strony w top10-20, której nie powinno tam być (z wielu względów), to dziś takich stron jest pełno.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

tym samym wymagać logowania, które odbierze ten czas z nawiązką??

Ba, google to nie tylko wyszukiwarka - po zalogowaniu masz dostęp do tylu darmowych aplikacji. Każdy musi być zalogowany. Niedługo to lodówki będą zalogowane do googla.

Oni nie walczą tylko w sferze wyszukiwarki. Zdobyć miliony klientów na swoje darmowe usługi to jest cel.

M

Dla mnie to nielogiczne

Logiczne jak najbardziej jeśli chcesz odciążyć własne serwery ze zbyt dużej ilości zapytań.

Edyta - plus chcesz zachęcić userów do bycia zalogowanym non stop.

Oni nie walczą tylko w sferze wyszukiwarki. Zdobyć miliony klientów na swoje darmowe usługi to jest cel.

Ale wyszukiwarka to jednak ich podstawowa usługa i dla większości internautów (użytkowników) tak naprawdę jedyna, więc po co takie działania, które mogą doprowadzić do zmniejszenia ilości osób korzystających z tej wyszukiwarki?

https://www.webroomstudio.pl - skuteczne i sprawdzone pozycjonowanie stron www

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności