Skocz do zawartości

update serp

daniellito

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  rumak83 napisał(a):
po co takie działania, które mogą doprowadzić do zmniejszenia ilości osób korzystających z tej wyszukiwarki?

I niby do kogo uciekną? Chyba jedynie netsprint jeszcze prezentuje jako taką jakość wyników (choć mnie tam np. w ogóle nie ma).

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Wiecie co, jak bym zaryzykował stwierdzenie, że mieszają bardziej niż jak wprowadzili caffeine. Przynajmniej w serpach które ja obserwuję tak to wygląda.

Tylko dlaczego teraz robią to po cichu, bez takiego rozgłosu jak z caffeine? Czyżby okazał się bublem w walce ze spamem i teraz próbują naprawić fuszerkę? ;)

/l~~$

Google przechodzi sam siebie. Wyniki są totalnie bez sensu. Na pierwszych miejscach pojawiają się wpisy do katalogów z przed ponad miesiąca. A pod nimi strony firm które powstały w ciągu ostatniego roku. Strony firm będących w google od lat, mocne domeny, pozycjonowane - pod nimi. O co tu chodzi?

niewolnikG napisał(a):
...Strony firm będących w google od lat, mocne domeny, pozycjonowane - pod nimi. O co tu chodzi?

No może o to, że to ma byc wyszukiwarka, a nie miejsce, gdzie są ciągle te same wyniki od wielu lat, dzis analizując konkurencje patrzyłeś na wiek domen, wiek BL, a jutro będzie patrzył na... to dopiero jutro ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

niewolnikG napisał(a):
Ok niech ktoś nowy kto wchodzi na rynek w tą samą branże trochę się napracuje żeby konkurować jak równy z równym.

A dlaczego ma sie naprawcować, jeżeli jego strona jest bardziej wartościowa (nie wnikam jak ta wartościowośc mierzyć, przynajmnijej teraz nie wnikam) dla końcowego usera, to poco ma czekać?

- Reklama -

zakręcony napisał(a):
A dlaczego ma sie naprawcować, jeżeli jego strona jest bardziej wartościowa (nie wnikam jak ta wartościowośc mierzyć, przynajmnijej teraz nie wnikam) dla końcowego usera, to poco ma czekać?

Bo tak naprawde linki to jedyny sposob, ktorego nie mozna ot tak sobie zrobic.

Baza? Prosze bardzo - 2h programisty i mam skopiowane pół internetu.

Grafika? Kilka stówke dla grafika, dzien roboty i jest super.

Nagromadzenie keywords? No problem, 10 minut i nawet cala strona moze byc nimi nagromadzona.

...

Linki? To juz nie jest taka prosta sprawa, mozna sie tu troche rozpisac.

To troche tak jakbys porownywal firmy w "realu", np. telekomunikacyjne. Ze np. zatrudniasz ludzi, robisz reklame w tv, kupujesz lacza... i jestes na rowni z tp sa, upc itd? :] Na renome pracuje sie latami, trzeba w tym czasie co nieco udowodnic (sobie, klientom, kontrahentom, konkurencji).

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Arkadiusz napisał(a):
Bo tak naprawde linki to jedyny sposob, ktorego nie mozna ot tak sobie zrobic.

W erze SWL, xrumera i innych narzedzie, o których mało kto na PiO słyszał jest to mało aktualne ;)

- Reklama -

Dlatego napisałem "mozna sie tu troche rozpisac". Parafrazując znane powiedzenie: ilość nie ma znaczenia ;) [bo jest wiele innych czynników istotnych związanych z linkowaniem]

Arek, dokładnie, teraz zobacz, masz stronę 5 lat w topie, nowa nie ma szans zazwyczaj, bo wiek, jak nowa ma 5 lat, to stara ma 10 lat. Nie wiem, może wiek już przestaje być tak istotnym czynnikiem. Choc mam strony, które jak siedzialy w topie, tak siedzą przed zawirowaniami i teraz. Może idą bardziej w jakość linków niż ilość. Zbyt dużo jest dziś robieżności by cos konkretnego wywnioskować. Najpierw się niech to ustabilizuje, a wtedy przyjdzie czas na szukanie mianownika ;)

- Reklama -

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności