Skocz do zawartości

update serp

daniellito

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Aktualizacje nie są tu mianownikiem, poleciały i te aktualizowane na bierząco i te na których nic się nie dzieje. Poszły w górę często aktualizowane i te na których poza przyrostem linków, to aktualizacji ze świecą szukać.

Wiadomo, że na pozycje wpływało cos około 200 czynników. Może nic sie nie zmieniło tak naprawdę, może tylko zamieszali w proporcjach wagi poszczegolnych elementów. Może dlatego trudno ując wspólny mianownik :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

U mnie wygląda to tak:

strony, które pozycjonowałem od dawna powróciły na pozycje sprzed około 6-7 miesięcy a nawet roku

strony, które pozycjonuje od niedawna (niecały miesiąc, lekko ponad miesiąc) ich pozycje rosną.

Więc może to rzeczywiście tylko kwestia aktualizacji bazy.

Sprawdzałem na kilkunastu serwisach/stronach

https://www.webroomstudio.pl - skuteczne i sprawdzone pozycjonowanie stron www

Czyli kosimy DC i słusznie!

Jak widzę precle zabite spamem nawet bez mieszarek to mnie trafia. Sam pisze długfie i często (sądząc po ilościach kopiowań) wartościowe arty i publikuje na dobrych (nie spamerskich serwisach) co zajmuje sporo czasu ale wyglada (jak na razie) że działa.

Cały czas podtrzymuje - strony ciekawe, zoptymalizowane (ale nie przegięte typu 20 razy <h1>), linkowane tematycznie w górę. Wiek domeny kompletnie bez znaczenia. Ale ...

Może być zupełnie inaczej :)

Może się jeszcze wszystko zmienić - albo za kilka dni wrócą stare wyniki - co też jest realne (choć imho za długo to trwa)

Nie wiem jak u Was ale u mnie już na 90% DC pojawiają się nowe wyniki. Kompletny brak logiki ale cóż, wyników Yahoo i Bing też nie bardzo rozumiem więc chyba szukajki zrównują się poziomem... oby to było chwilowe.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

A ja z chwilą gdy to piszę, to mam stare wyniki w dodatku z tego co widzę po małym update BLi (strony ostrzej linkowane w ciągu ostatnich 5 dni dostały lekkiego kopa). Dzwoniłem przed chwilą do kumpla, który jest kilka kilometrów dalej... noi ma nowe.

Cóż długo to trwa i zauważam, że coraz więcej DC dysponuje nowymi wynikami, więc coraz gorzej to wygląda. Ale analizując nowe wyniki dla interesujących mnie haseł nie widzę praktycznie żadnej metodologii. Wszystko i w górę i w dół niezależnie od metod.

Wyniki są tak bez sensu na każdą frazę, którą sprawdzam, że mimo sytuacji, która nie wygląda za dobrze i tak wierzę w to, że to jest chwilowy błąd. W top 10 - ok lekkie zamieszanie, ale top20 i top 30 to już są gdzieniegdzie wyniki na poziomie dawnej wyszukiwarki WP (z całym szacunkiem :)) więc to musi być błąd. Powypadały z top 10, top 20 wartościowe strony a na ich miejsce powchodziły katalogi stron i klony panoramy firm. To jest niemożliwe :)

A ja zastanawiam się nad moimi stronami. Bo u mnie nie ma praktycznie zmian. Bez względu na rodzaj przeglądarki. Nie ma też znaczenia czy wyszukuję przez Onet.

Starannie moderowany Katalog stron - PR4

Teraz-Wiedza.pl - katalog edukacyjny PR1

----> aplikacje Facebook <----

Ogłoszenia Legnica i katalog firm z Legnicy

Rubis - zmian w ten sposób raczej nie zobaczysz, u mnie też nie ma, zdarza się (obliczyłem ze statystyk) na 30% komputerów. https://www.optymalizacja.com.pl/google-dance/ tutaj widać całe zamieszanie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności