Skocz do zawartości

update serp

daniellito

Rekomendowane odpowiedzi

No nie byłbym tego taki pewien :D , jak ktoś już wspomniał zapleczówki robi się czasami lepsze od pozycjonowanej strony :)

Sam napisałeś - "lepsze". A czy jest to w zamyśle zapleczkówka czy nie, nie ma to znaczenia.

ma znaczenie w kontekście "gorzkich żali" co poniektórych, że zaplecze wyżej od stron firmowych ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Numer 1 na "leasing" wygląda na zaplecze. Niedbale zrealizowana strona.

Owszem, wygląd pozostawia do życzenia. Jednak jest kopa informacji które dla mnie jako (załóżmy) niezbyt obeznanego z leasingiem byłyby pomocne aby zrozumieć o co chodzi w leasingu. A na stronach firmowych niekoniecznie coś takiego się znajduje bo tam zakładają że ktoś wie co to jest, czy lepsze czy gorsze od kredytu (kiedy) i tylko oferty szuka.

A może po prostu powinna zmienić się świadomość użytkownika i niech nie wpisuje "leasing" jak szuka ofert leasingu, tylko właśnie np. "oferty leasingu"? Tak samo jak idzie np. o pozycjonowanie... I tak samo pozycjoner, niech stronę firmy leasingowej nie pozycjonuje na "leasing" tylko właśnie "oferty leasingu".

Ja tylko jestem ciekaw kiedy skończy się te bezsensowne podejście do sprawy?

Kiedy jęczenie "dlaczego inna strona jest wyżej" zostanie zastąpione jęczeniem "dlaczego moja strona jest nisko" ....

Co do porannej kawy pełna zgoda nie ma jak kawka z rana a jeszcze lepiej jak z rana trochę dupsko się na siłowni porusza :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Jeśli ktoś nie widzi, że zapleczówki przeskakują strony firmowe, to znaczy że jest ślepy, albo zapleczówki są takie dobre, że nie jest wstanie ich odróżnić od normalnych stron. Zaplecze ma najczęściej więcej unikatowej treści od strony pozycjonowanej, bo na zapleczu można lać wodę, która przedstawia średnią wartość dla użytkowników, ale roboty Google ją ubóstwiają.
Może czas ustalic jakąs wersję Panowie dla Klientów, dlaczego ich strony poleciały? Zwalamy na zmiane algo, na awarię, imprezki w G, na pogodę, albo udajemy, że u nas wszystko ok, a oni niech tym razem załączą historie online?

Mówimy prawdę :D

no to jestem chyba ślepy, bo moja domen główna z pozycji 6 na pozycję 28

strona zapleczowa - z 22 na 10 - oparta na wordpressie, najbardziej oklepany szablon i SWL ;-)

Xavi no raczej nie jesteś, slepy jest ten, kto takich zjawisk nie widzi, ale od dzis juz wiemy, że zapleczowka może być lepsza od ustawianej strony i czas zacząć to wykorzystywać, a nie ubolewać nad tym :D

NiewolnnikG spoko, mam i nowe w topach i stare w topach, mam tez spadki, ale i one powoli idą w *górę :)

Weekend za pasem, wieczorem piwko, Iron Man i pare innych wieczornych atrakcji, luzik, Klienci będa w poniedziałek, martwić sie będziemy, albo i nie (przynajmniej nie wszyscy) w poniedziałek ;]

* po pierwszych symptomach (pierwszy raz i 2 tygodnei temu), nie liczyłem na powroty, a zacząłem powolutku działać, wtedy miałem spadki o 30/50 oczek, a teraz o 7, 30 ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

ja to nie wiem co wam sie w tym blogu nie podoba :) - ta fraza to byl test, zreszta opisany na blogu

z moich stron nic nie polecialo dla mnie te wyniki moga zostac

w warszawie dzisiaj juz wszedzie swieca nowe (do wczoraj na kazdym kompie - u roznych dostawcow netu byly stare)

Z tego co widzę to nie zapleczówki poszły w górę tylko pozycjonowane strony pospadały.

"dlaczego moja strona jest nisko"

Zauważyłem że użytkownikom nie bardzo podobają się nowe wyniki ;) Niektóre strony pomimo spadków pozycji o parę oczek utrzymały ruch :)

nihil fit sine causa

U mnie jest taka zależność - wszystkie frazy pozycjonowane od dłuższego czasu (minimum pół roku) w dół. Strony zapleczowe niepozycjonowane lub strony pozycjonowane od niedawna utrzymały się na swoich miejscach lub lekko w górę.

Nie szukał bym tutaj zależności lepsza - gorsza strona. Wniosek jest jeden - strony długo pozycjonowane (zarówno stałymi, rotacyjnymi, jak i tak i tak) w dół. Swoją drogą podziwiam Google z jaką precyzją wycięło mi stare frazy.

A zatem - albo algorytm ma nową funkcję i bezlitośnie wyłapuje i karze strony pozycjonowane (co będzie rewolucją w seo), albo wyszukiwarka zgubiła gdzieś wszystkie stare linki (nie wiem: błąd, konserwacja serwerów, inna przyczyna).

PS: Jest dokładnie tak, jak pisze Lukas. W Warszawie jeszcze wczoraj np. Aster zwracał stare wyniki, dziś już wszystko "nowe".

była...

U mnie jest taka zależność - wszystkie frazy pozycjonowane od dłuższego czasu (minimum pół roku) w dół. Strony zapleczowe niepozycjonowane lub strony pozycjonowane od niedawna utrzymały się na swoich miejscach lub lekko w górę.

Nie szukał bym tutaj zależności lepsza - gorsza strona. Wniosek jest jeden - strony długo pozycjonowane (zarówno stałymi, rotacyjnymi, jak i tak i tak) w dół. Swoją drogą podziwiam Google z jaką precyzją wycięło mi stare frazy.

A zatem - albo algorytm ma nową funkcję i bezlitośnie wyłapuje i karze strony pozycjonowane (co będzie rewolucją w seo), albo wyszukiwarka zgubiła gdzieś wszystkie stare linki (nie wiem: błąd, konserwacja serwerów, inna przyczyna).

Mam dokładnie tak jak Ty.

Im dłużej strona pozycjonowana tym większy spadek.

Im krócej tym większy wzrost :-)

Największe spadki są na stronach, które kiedyś były dopalane w LinkujPro.

sadze, ze te wyniki juz zostana

Podczas ubiegłorocznych "zabaw" google potrafiło wyrzucać [wprawdzie pojedyncze, ale zawsze] domeny na 7-14 dni na odległe pozycje. Nic nie jest jeszcze przesądzone, choć wszystkie możliwości trzeba brać pod uwagę.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności